Amerikai toplista: a márciust is az Elden Ring vitte, hasított az Xbox

  • Írta: fojesz
  • 2022. április 27.
  • Toplista
Link másolása
Hiába volt tömve friss megjelenéssel az előző hónap, a februárban megjelent Elden Ringet egy cím sem tudta megszorongatni az USA-ban. Eközben az Xbox Series-konzolok is megtáltosodtak.

Befutott az amerikai játékpiac teljesítményét monitorozó NPD Group márciusi összegzése. Habár a járványból jócskán profitált a játékipar, a helyzet normalizálódásával párhuzamosan látványos visszaesést produkál: a videojátékos költések értéke összesen 4,9 milliárd volt az előző hónapban, ami 15 százalékos csökkenésnek felel meg éves szinten.

Mindegyik fontosabb szegmens zsugorodott. A játékvásárlások forgalma 4,1 milliárd dollár volt, ami 13 százalékos csökkenés, jóllehet tömve volt friss megjelenéssel a márciusi hónap. Érdekes továbbá, hogy az új címek az Elden Ringet sem tudták megszorongatni, a From Software fejlesztése ugyanis február után most is az első helyen végzett - sőt, még nőttek is az eladásai. Az Elden Ring egyébként az év legjobban fogyó címe eddig, és az elmúlt tizenkét hónapot nézve is az előkelő második helyen szerepel - csak a Call of Duty: Vanguard előzi.

A hardvereknél 24 százalékos volt a visszaesés, a forgalom pedig 515 millió dollár volt. Habár darabszámra továbbra is a Nintendo Switch vezeti az eladásokat, a forgalom tekintetében az Xbox Series-konzolok szerepeltek a legjobban - és nem csak most, hanem a teljes első negyedévben is. A kiegészítők szegmense eközben 23 százalékos mínusszal és 227 millió dollárral zárt - itt az Xbox Elite Series 2 Wireless Controllert keresték a legtöbben.

A játékok toplistáját alább találjátok meg:

1. Elden Ring
2. Gran Turismo 7
3. Kirby and the Forgotten Land*
4. MLB: The Show 22^
5. Horizon: Forbidden West
6. Pokemon Legends: Arceus
7. WWE 2K22*
8. Mario Kart 8 Deluxe*
9. Call of Duty: Vanguard
10. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin
11. Tiny Tina's Wonderlands*
12. Ghostwire: Tokyo
13. FIFA 22
14. Minecraft
15. Madden NFL 22
16. Triangle Strategy*
17. Mario Party Superstars*
18. Super Smash Bros Ultimate*
19. Animal Crossing: New Horizons*
20. Assassin's Creed: Valhalla

*A digitális eladásokat nem tartalmazza az összesítés
^Csak az MVP Edition és a Digital Deluxe Edition számait tartalmazza az összesítés

1.
1.
Anti4730
Te jo eg, hol van a gta 5?:))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...