Idő előtt lebukott az ArmA Reforger, ami az ArmA 4 előfutára lesz

  • Írta: fojesz
  • 2022. május 16.
  • Pletyka
Link másolása
Bejelentésre készül a Bohemia Interactive, a kapcsolódó marketinganyag azonban már idő előtt kikerült az internetre, így nagyjából képbe kerültünk "az ArmA jövőjével" kapcsolatban.

A Bohemia Interactive még a múlt héten kezdte el teaselni, hogy május 17-én, 19 órakor megmutatja nekünk "az ArmA jövőjét" egy livestream keretein belül, a bejelentéshez kapcsolódó marketinganyag azonban idő előtt kikerült az internetre, így lebukott az ArmA Reforger és az ArmA 4 is.

A főszerepet az ArmA Reforger kapja majd a holnapi napon, amely egy új vadhajtása a jól ismert taktikai lövöldének: PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re is elkészül, igaz, a leírás nem fogalmaz a legtisztábban, elképzelhető, hogy a PlayStation-változat csak később kerül boltokba.

Ez még itt az ArmA III - holnap jövünk az új rész látnivalóival!

A leírás alapján a nyolcvanas évek végén játszódó játékban az amerikaiak és a szovjetek csapnak össze, a hangsúly pedig a multiplayeren lesz. Habár a Reforger egy teljes árú játék lesz (még DLC-ket sem terveznek hozzá, csak mikrotranzakciókra számíthatunk), nem ez a sorozat valódi folytatása: az a szerepe, hogy "egy koncentráltabb élmény" keretei között megismertesse a franchise-t a konzolosokkal is, és letesztelhessék a segítségével az ArmA 4 technológiai újdonságait és dizájndöntéseit.

Merthogy holnap az ArmA 4 is előkerül majd, de jó eséllyel csak kontextusként: a marketinganyag bevezetője szerint a következő rész már a vadonatúj Enfusion motort használja, a váltás nehézségei miatt azonban nem tudnának egyszerre előrukkolni minden tervezett funkcióval és tartalommal, ezért jött az ötlet, hogy a Reforgerrel vezetik fel a negyedik rész érkezését.

Ez azt jelenti, hogy amit a Reforgerben látunk, az jó eséllyel visszaköszön majd az ArmA 4-ben is, amely egyébként szintén multiplatform cím lesz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...