Star Wars-hírek kedd délutánra

  • Írta: szlav
  • 2022. május 17.
  • Cooltúra
Mozgalmas hónapok elé néznek a Star Wars-rajongók, hiszen nyakunkon az Obi-Wan Kenobi-sorozat megjelenése, amelyet szorosan követ Cassian Andor saját sztorija. Mindez azonban csak a jéghegy csúcsa.

Kereken tíz nap múlva debütál a Disney Pluson Obi-Wan Kenobi önálló sorozata (ugye megvolt a legutóbbi előzetes?), a nyarat azonban nem csak Tatooine dűnéi közt sütkérezve töltjük majd. A Vanity Fair jókora beszámolót tett a hamarosan érkező Star Wars-filmek és sorozatok jelenlegi állásáról, az irományból pedig többek közt azt is megtudhattuk, hogy még idén nyáron képernyőre kerül a Star Wars: Andor is.

A Rogue One kétes erkölcsű lázadóját ezúttal is Diego Luna alakítja majd, a Vanity Fair riportja szerint pedig igazán izgalmas részleteket ismerhetünk majd meg a karakter múltjáról. A hírek szerint ugyanis Cassian nem mindig egyezett ki a lázadók nézeteivel, miután azonban az ő bolygóját is eléri a pusztulás, a fiatal túlélő lassan, de biztosan csatlakozik a felkelők szövetségéhez.

Nyáron tehát két sorozatnak örülhetünk, ezzel azonban még nem tudtuk le a teljes évet. A tervek szerint ugyanis még az idei év végén, várhatóan decemberben visszatér a The Mandalorian is. A riport szerint itt kissé ingatag a menetrend, így előfordulhat, hogy az óriási sikereknek örvendő széria harmadik szezonja átcsúszik 2023-ra, de ezt bizonyára ti is megbocsáthatjátok, ha ez az ára annak, hogy végre újra együtt lássuk Grogut és Din Djarint.

De mandó ide vagy oda, 2023-ban sem maradunk új Star Wars-sorozat nélkül, hiszen jövőre debütál a Star Wars: Ahsoka is. Dave Filoni és a címszerepet játszó Rosario Dawson éppen a hónap elején kezdte meg a forgatást, így a premier még valamivel odébb van, a Vanity Fair kérdéseire válaszolva azonban Ewan McGregor annyit elkotyogott, hogy a felesége, Mary Elizabeth Winstead igen komoly szerepet kap majd a sorozatban.

No, de mi a helyzet a Star Wars-filmekkel? Nos, nem titok, hogy a messzi-messzi galaxis legendái mostanában jobban pörögnek a tévéképernyőkön, nincsenek azonban jegelve a nagyobb mozis produkciók sem. A Rogue Squadron-film csúszásával azonban itt is változik a menetrend, így a jelenlegi állás szerint Taika Waititi titokzatos projektje vezeti majd a nagy visszatérést. Az új-zélandi direktor filmje 2023 decemberében kerül a vászonra.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...