Amerikai toplista: újra elemében az Elden Ring

  • Írta: fojesz
  • 2022. június 17.
  • Toplista
Link másolása
A pandémia kezdete óta a májusi volt az amerikai játékpiac leggyengébben sikerült hónapja. Az Elden Ring új erőre kapott, és tarolt a Nintendo Switch is.

A pandémiával párhuzamosan kilőtt a játékipar, mostanra azonban ez a lendület elveszett: az NPD Group jelentése szerint az amerikai játékpiac májusa például különösen gyengén sikerült, éves szinten 19 százalékkal csökkent a teljes forgalom, ami 3,68 milliárd dollárt jelentett összesen.

A játékeladások szintén 19 százalékos mínusszal zártak, vagyis a számláló 3,33 milliárd dollárnál állt meg. Túl sok nagy megjelenésünk nem volt a múlt hónapban sem, így egyetlen újoncként az Evil Dead: The Game-et találjuk meg a legjobbak között - a negyedik helyen. Az élen ismét az Elden Ring végzett, amely továbbra is az év legkeresettebb játéka, míg az ezüst a LEGO Star Wars: The Skywalker Sagánál, a bronz a Nintendo Switch Sportsnál landolt.

A hardvereladások 11 százalékkal estek vissza (216 millió dollárra), míg a kiegészítők 7 százalékkal múlták alul a tavalyi teljesítményüket (131 millió dollár). A legkeresettebb konzol a Nintendo Switch volt, amely darabszámra továbbra is vezeti az éves összesítést - forgalom alapján viszont az Xbox Series-konzolok állnak az első helyen.

A húszas toplista így festett:

1. Elden Ring
2. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
3. Nintendo Switch Sports*
4. Evil Dead: The Game
5. MLB: The Show 22^
6. Kirby and the Forgotten Land*
7. Call of Duty: Vanguard
8. Mario Kart 8*
9. Gran Turismo 7
10. Pokémon Legends: Arceus*
11. Minecraft
12. Horizon: Forbidden West
13. Animal Crossing: New Horizons*
14. Super Smash Bros. Ultimate*
15. Call of Duty: Black Ops - Cold War
16. FIFA 22
17. Mario Party Superstars*
18. Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl*
19. Call of Duty: Modern Warfare (2019)
20. The Elder Scrolls V: Skyrim

*A digitális eladásokat nem tartalmazza az összesítés.
^Az xboxos változat digitális eladásait nem tartalmazza az összesítés.

2.
2.
Parano1d
#1: Nem PC specifikus bug az, egyszerűen szarul oldották meg a játék irányítását egér+billentyűzettel. Gyakorlatilag az összes Souls játékban sz@r, de valamiért ragaszkodnak hozzá.
Attól függetlenül a játék zseniális, szóval elnézhető nekik, de azért jó volna, ha felnőnének már a feladathoz.
1.
1.
nemfontos
Abszolút megérdemli. Jöhet a folytatás...

Egyébként én most kezdtem el újra a dark souls 2 -t. Annó bill+egérrel játszottam, egy halom pc specifikus buggal. (pl a soha ki nem javított késleltetéssel kapcsolatossal) most meg ps -en. Így kényelmesebb. Közben arra jöttem rá, hogy még mindig ez a kedvencem a 3 ds epizódból. Mindenkinek javaslom akinek van lehetősége játszani vele.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...