Tervben voltak, de kaszát kaphattak a GTA IV és a Red Dead Redemption remasterei

  • Írta: szlav
  • 2022. július 5.
  • Pletyka
Link másolása
Mindnyájan örülnénk a GTA IV vagy a Red Dead Redemption felújított változatainak. A pletykák szerint a Rockstar mindkét címet remasterelte volna, végül azonban törölve lettek ezek a projektek.

A Red Dead Redemption és a Grand Theft Auto IV felett is elszaladt az idő. A Rockstar Games két konzolgenerációval ezelőtti open world játékai már nem festenek túl fényesen a modern hardvereken, így tehát könnyen ki tudnánk egyezni némi ráncfelvarrással - még akkor is, ha a remasterek csupán a felbontást és a frame rate-et igazítanák a jelen generáció sztenderdjeihez.

A Rockstar-játékok megbízhatónak tartott szivárogtatója, Tez2 most arról árulkodik, hogy a stúdió eredetileg Niko Bellic és John Marston történetét is remasterelte volna, mára azonban felmondtak ezekkel a tervekkel. Csak spekulálhatunk arról, hogy mi lehetett ennek az oka, a leaker szerint azonban jórészt a GTA: The Trilogy - The Definitive Edition gyenge fogadtatása üthette be az utolsó szöget a két remaster koporsójába.

A pletykák szerint egyébként a felújított GTA IV és Red Dead Redemption gyakorlati fejlesztése sosem vette kezdetét, évekig csupán koncepció szintjén létezett a két remaster. A projektek létjogosultságát ugyanis a Rockstar mindig is a felújított GTA-trilógia sikereihez kötötte, azt pedig jól tudjuk, hogy annak a mesének mi lett a vége. Az persze más kérdés, hogy a remastercsomag elsősorban a silány technikai megvalósítás miatt állt földbe pillanatok alatt - ha hasonló kezelést kapott volna a Red Dead Redemption és a GTA IV is, akkor talán nem is olyan nagy tragédia, hogy a Rockstar felhagyott ezekkel a tervekkel.

13.
13.
Heldengeist
#12: Elvileg szerepel a visszafelé kompatibilis játékok között. Ha mégsem megy jól, oldják meg és csináljanak inkább új játékokat. A faszom GTA Online óta csak Shark Cardokból élnek.
12.
12.
HMoody
#7: Hát azért a rdr-re ráférne, hogy fusson mai hwen. Lenne rá igény.
11.
11.
crytek
#10: Arról hogy te vak vagy ha neked az szép :)
10.
10.
dvs00
A GTA IV mindenféle grafikai mod nélkül mai napig gyönyörű PC-n, nem tudom mi a lófaszról beszéltek, évente legalább egyszer kijátszom az EFLC-vel egyetemben. Nagy szerencséje, hogy annak idején bár szarul indult, de a korát jóval megelőzte.
9.
9.
markoci555
nem is kéne remaster, csak portolják át pc-re, ha már képesek voltak beperelni azokat akik ezt valóra váltották
(mármint rdr-ről beszélek, gta 4-nek nem tudom minek remaster, nem tanultak a többiből? Na meg hol van a gta 1-2 a steamről... hagyjuk már, röhejesek)
8.
8.
crytek
#6: Van ott sok cím. Amihez sokan várnak bármit (remastered/remake)
Ha lenne eszük nem volna kérdés hogy elkészül-e egy red dead felújítás, hanem csak hogy mikor jön :)
7.
7.
PS4jacksony
#6: Szerintem a Red Dead 2 alapból is a generáció talán legszebb nyíltvilágú játéka lett .... Nem remasterek kellenének már hanem tényleg új részek GTV 6 !!!
6.
6.
Nate Hope
#5: Nem ülnek ők semmiféle aranybányán, a GTAV-tel úgy megszedték magukat, hogy eszükben sincs új játékot csinálni a Red Dead 2 óta, és pénz szempontjából nincs is rá szükség.
5.
5.
crytek
Rosztár a játékipar legnagyobb balfasza. Ülnek az aranybányákon azt semmit se kezdenek velük.. Red Dead kár hogy nem a capcomnál van már rég lenne mindenred red dead remake izombrutál minőségben
4.
4.
TrishtanAG
#2: És azon még dolgoztak is. Például Ps5-ön kevés játék használja ki annyira ötletesen a controller képességeit, mint a GTA 5 kismilliomodik újrakiadása.
2.
2.
PS4jacksony
Még most sem értem ,hogyan adhatta a Rockstar a nevét a semmitmondó GTAV " Felújításhoz ,, Ezeket a játékokat egyébként is hagyni kellett volna békén mai napig megállják a helyüket !
1.
1.
Ganzer
Amilyen kókler munkát végeztek a trilógiával, inkább ne is nyúljanak a többihez.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...