A Kojima Productions jogi lépésekkel fenyegetőzik, miután Hideo Kojimát hamisan azonosították a japán merénylővel

  • Írta: RangerFox
  • 2022. július 10.
  • Érdekesség
Link másolása
Álhírek terjednek az interneten, miszerint Hideo Kojima a felelős Abe Shinzo meggyilkolásáért. A Kojima Productions felszólalt az álhírek terjesztése ellen.

Július 8-án meggyilkolták Abe Shinzót, Japán leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnökét. A merénylő a 41 éves Tetsuya Yamagami volt, aki egy házilag barkácsolt fegyverrel végzett a miniszterelnökkel. A közösségi médiában futótűzként terjedt a hír, viszont bizonyos közösségek úgy gondolták, jó móka lenne, ha a merénylőt Hideo Kojimával azonosítanák. A 4chan fórumáról indult ez a trend, melyet egy francia politikus, illetve különböző újságok és hírcsatornák is felkaptak, és továbbosztottak. 

A Kojima Productions emiatt Twitteren szólalt fel az álhírek terjesztése ellen, és jogi intézkedésekkel fenyegetőzik azok ellen, akik bármilyen formában részt vesznek ebben. Ironikus, hogy Kojima korábbi játéka, a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty a dezinformálásról és álhírek terjedéséről szólt a digitális érában, most pedig a rendező úr is hasonló helyzetben találja magát.

8.
8.
Extol
Nem is hallottam hogy megölték ezt a mukit. Besz*rás mik vannak
7.
7.
RangerFox
#5: Mivel nem a politikai oldala a lényege a hírnek ezen az oldalon, főleg, hogy a történtek után elég sok posztot töröltek már azóta.
6.
6.
RangerFox
#4: Nem ez volt a szándékom vele, pusztán különös, hogy 20 évvel ezelőtt megálmodott egy történetet, most meg kvázi átéli ugyanazt.
5.
5.
markoci555
semmi forrás a politikusról meg hírcsatornáról, meg 4chan...
4.
4.
delphijos
"Ironikus, hogy Kojima korábbi játéka, a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty a dezinformálásról és álhírek terjedéséről szólt a digitális érában, most pedig a rendező úr is hasonló helyzetben találja magát."

Ez micsoda butaság már. Az egy játék,ez meg a valóság.Igy az egészúgy hangzik, hogy ha ilyen játékot csinált, akkor ne csodálkozzon hogy ez megtörténik... Pedig....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...