A Warner felpörgeti a DC-filmeket, 10 éves tervet kapnak a szuperhősök

  • Írta: szlav
  • 2022. augusztus 6.
  • Cooltúra
Link másolása
A Warner Bros. és a Discovery mergere komoly hatással lehet a DC-féle szuperhősfilmek jövőjére. A hírek szerint a Marvel-filmek tempóját és struktúráját vehetik át a későbbi megjelenések.

A Warner Bros. és a Discovery egyesülése alaposan felrázta a legendás stúdiót, ezt pedig jócskán megérezték a szuperhősmozik is. A minap jelentettük, hogy a stúdió törölte a Batgirl-filmet, annak ellenére, hogy a produkcióra már csak némi utómunkálat várt, de úgy tűnik, hogy a denevérlánynál jóval nagyobb játékosok sem ússzák meg a reformokat. A Warner Bros. Discovery CEO-ja, David Zaslav elárulta, hogy a jövőben az igazán nagyszabású, kifejezetten a mozitermeket célzó filmek sűrű kiadására koncentrálnak majd, ehhez azonban át kell alakítaniuk a stúdió jelenlegi működését.

A The Hollywood Reporter jelentéséből kiderült, hogy a vállalat egy olyan új csapatot hoz létre, melynek feladata az lesz, hogy kizárólag a DC-szuperhősfilmekre koncentrálva hosszú távon megtervezzék az ide kapcsolódó produkciók és IP-k jövőjét. A riport rávilágít arra, hogy a WBD ezzel a lépéssel egyértelműen a Marvel eddigi működését emulálja - az sem véletlen, hogy a vállalat tanácsadónak hívta a Marvel-fejes Kevin Feige egykori főnökét, Alan Hornt.

"Nálunk van van Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman - egytől egyig olyan brandek, amiket világszerte bárhol ismernek. Megnyomtuk a metaforikus reset-gombot. A stúdió működése új struktúrát kap és létrehozunk egy olyan csapatot, akik egy 10 éves tervet felvázolva építik majd a DC-filmek jövőjét. Úgy hisszük, hogy ezzel jóval fenntarthatóbb lesz a működésünk" - árulta el Zaslav a legutóbbi befektetői tájékoztatón.

A tájékoztató során a vezérigazgató kitért a közeljövőben érkező DC-filmekre is, és habár konkrét infót nem kaptunk ezek kapcsán, könnyen elképzelhető, hogy a Warner nagy átalakulásával a Black Adam és a Shazam! Fury of the Gods eddig közölt premierdátumai tovább csúszhatnak. "Láttuk mindkét filmet és nagyon izgatottak vagyunk velük kapcsolatban. Úgy gondoljuk, hogy nagyszerűek, de lehetnének még ennél is jobbak” - jelentette ki Zaslav. Itt érdemes megemlítenünk, hogy a régóta készülő The Flash papíron továbbra is terítéken van, annak ellenére, hogy Ezra Miller botrányai nem könnyítik meg a marketingesek dolgát.

10.
10.
Jarl Balgruuf
#6: Hol làttàl sirànkozàst?
Én már régen lemondtam Hollywoodtól, ahogy a Marvel/DC kiadvànyokról is.
És azt sem mondtam hogy belőlük állna a film vagy képregény ipar attól hogy a legnagyobbak.
9.
9.
markoci555
#7: ez elég rossz hír, Nolan féle batman nálam kedvenc szuperhősös film, aztán dc oldalról is elkezdtek rosszabb filmeket csinálni, amíg nem jött a Joker, de az nem is számít szuperhősösnek, ilyesmi igényesebb munkát kéne kiadni ritkábban, nem átvenni a marvel "öntsük a ****t amíg nézik az agyhalottak" taktikát

szerkesztés: 7-esnek akartam elsőnek válaszolni, aztán gondoltam írok egy önállót először, úgy látom a visszavonás még mindig nem működik, csak most elérte a gk azt a szintet hogy a szerkesztéssel nem tudom levenni a válaszos számot...
8.
8.
crytek
#3: Kiknek lenne az? Ha unalmasak lennének már rég nem szólna se sorozat se film se semmi ezekről... Szóval nem ,nem unalmas se az embereknek se pénzügyileg
7.
7.
Aanash
Itt még lehetnek érdekességek.
Ha ügyesen csinálják akár ki is használhatják azt, hogy marvelék kezdenek megfáradni.
A Joker és a legutóbbi Batman szerintem jól teljesítettek, kicsit több dráma és emberi oldal jót tenne a hősöknek.
6.
6.
hedzsooo
#3: Az ugy van kerlek (szerintem :D), hogy pl. felnott egy generacio a 2. VH alatt, az akkori legelso szuperhosos tortenetek pedig nekik szoltak a nacik csepeleserol tobbek kozott. Aztan megint voltak akik a haboru utan, az 50-es evekben szulettek, kezdtek el kepregenyeket olvasni, aztan a 60,70,80,90-es evekben, + igy tovabb... A kepregenyek tortenete, vilaga + szereploi stb. az adott evtized, korszak esemenyeibe, vagy/es a kornak megfelelo szemleletmodba agyazva igyekszik uj tortenetekkel eloallni, + a szereploket hozza mindig kicsit, vagy eppen jobban modernizalva, aktualizalva. Igy lehet ugye manapsag a kozkedvelt halofejbol 1 masik univerzum beli feka gyerek, a Thorbol meg lany es igy tovabb...:)))

Nincsen ezzel gond, a gond szerintem inkabb ott kezdodik ha pl. egyesek azt hiszik, hogy az osszes MARVEL, DC, Dark Horse, stb. kepregenyek nekik kell keszuljenek, akar par evtizeddel kesobb is... :D :D ;D

U.i.: Vannak boven masfele filmek is, ha teged ezek annyira nem tudnal lekotni, szoval tenyleg nem ertem a sirankozasodat, persze lehet csak 1 koltoi kerdes volt a reszedrol, passz...
5.
5.
hedzsooo
Hat 1 par evtizede mar probalkoznak vele. Anno amikor kezdtek jobban bejonni a szuperhosos filmek, azt is gondolhattuk volna hogy a DC lesz a nyerobb. Ott voltak a 2000-es evek elott a nagyon jo Michael Keaton-os/Tim Burton-os Batman filmek, meg a Superman-es filmek is korrektek voltak nagyon a maguk idejeben, pl. a zenjuk meg maig is olyan amit siman dudolok olykor. :D Aztan a 2000-es evekben is a Batman&Superman filmek sikerultek csak, meg meg a Wonder Woman lett korrektebbul osszehozva, a tobbi viszont elegge izzadsagszagura sikerult mar, meg ha voltak is jo jelenetek bennuk.
4.
4.
C0m1n65un
#3: A magam részéről a válasz az, hogy IGEN. Rettentően unalmas már ez, és nem hisszem, hogy ne lennének tényleg kreatív, jól megírt történetek, amikbe ezek helyett pénzt, időt, energiát lehetne ölni.
A nagyobb gond pedig az, hogy már csak a biztonsági játék megy, és sajnos a közönség nagy része ezt kajálja is.
3.
3.
Jarl Balgruuf
Komolyan nem unalmasak még az ezerszer rebootolt, 50-100 éves karakterek?
Ekkora a kreatív deficit?
2.
2.
Nate Hope
#1: Szerintem a DC-filmuniverzumra már nyugodtan keresztet vethetünk. Ami nagyon kár, mert amúgy zseniális karaktereik vannak, jobbak, mint a Marvelnek. Csak filmre nem igazán sikerül őket adaptálni.
1.
1.
Shao Kahn
Na erre nagyon kiváncsi leszek. Azért nagyon sajnálom hogy az Igazság Ligája "franchize" nem folytatódik és gyengére sikeredett, pedig én örültem volna neki.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...