Microsoft: a következő néhány évben biztosan lesz Call of Duty a PlayStationön is

  • Írta: fojesz
  • 2022. szeptember 5.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft a múlt héten igyekezett megnyugtatni a brit versenyhatóságot, és jelezte, a Call of Dutyt a továbbiakban is szeretnék kiadni PlayStationre. Ezt a kijelentést árnyalta most tovább Phil Spencer.

Már a kezdetektől fogva lehetett sejteni, hogy nem lesz triviális a Microsoft és az Activision Blizzard összeolvadásának jóváhagyása, a múlt héten pedig megkaptuk erre az első bizonyítékot is: a brit versenyhatóság úgy döntött, mélyebb vizsgálatot szeretne a témában, az üzlet ugyanis hátrányosan érintheti a piaci versenyt.

Akkor mi is beszámoltunk arról, hogy a Microsoft megerősítette: habár szeretné, ha az Activision Blizzard játékai - köztük az első számú fegyverként emlegetett Call of Duty - bekerülnének a Game Passbe, azokat a továbbiakban is megtartaná multiplatform címnek.

Ezt árnyalta most tovább Phil Spencer, aki a The Verge-nek küldött közleményében elárulta: januárban írásban biztosította a PlayStationt vezető Jim Ryant, hogy a jelenlegi szerződésükön túl is garantálják, hogy a Call of Duty a PlayStationön is elérhető marad "legalább a következő néhány évben", méghozzá hiánytalan tartalommal. Spencer szerint az ilyesmi nem igazán jellemző a játékiparban.

Azt persze nem tudni, hogy ez "a következő néhány év" mit takar pontosan (a Bloomberg korábban két extra évről számolt be), azt pedig végképp nem, hogy mi történik majd, ha ez az időszak letelik, de jól látható, hogy a Microsoft igyekszik biztosítani mindenkit: nem az lesz első dolga a felvásárlás után, hogy exkluzívvá tegye a Call of Duty-sorozatot.

17.
17.
Turoscsusza
Nincs itt semmi latnivalo Bill papa szepen kialakitja az abszolut Monopoly helyzetet maganak, Szamitogepet ami Microsoft oprendszer nelkul tudnal hasznalni az max az apple gepei ami tularazott, mig amerikaban szepen lassan a legnagyobb foldtulajdonosava valik 22% a megmuvelheto foldteruletnek mar az ove, mig az eves kotekezo vakcinadat is tole fogod megkapni. De semmi baj,hiszen ez egy jo ember csak 22-szer latogatott el Epstein pedo szigetere, gondolom csak uzleti dolgokat vitattak meg, na lehet haladni tovabb kerem.....
16.
16.
crytek
#15: A saját címeiket..Amik az xbox 360 korszakban pl nem volt jellemző.
Lényegtelen hogy a pc a saját platformjuk , akkor is az exekről van szó...De látom a sony az isten ő csinálhatja..
15.
15.
zoli12i
#14: Mit ad ki PC-re bazdmeg ? Játékuk sincsen! Azt a kettőt a jelen genből, miből 1 a mi napig nincs kész,Háló ?
A PC meg kb. a saját platformjuk a Windows miatt
14.
14.
crytek
#13: "Ezzel eddig egészséges versenyhelyzetet teremtve"

Nem az exklúzivitás nem egészséges... csakis akkor egészséges láthatólag ha a szonika csinálja. Ha a ms akarja (ő legalább kiad mindent is pc-re) az már nem menő...
13.
13.
zoli12i
#12: Te komolyan nem értesz semmit. De utolsó próba aztán feladom, mert úgy is troll vagy.
A Sony saját IP-ket gyárt saját gépre. Konkrétan a túléléséért, mert nekik ezen kívül nincs akkora piacuk. Ezzel eddig egészséges versenyhelyzetet teremtve.
Az MS meg a világ legnagyobb multiplatform címét akarja megbuzerálni, mert csak, mert szeretnek pénzt égetni. Nincs kreativitásuk a 360 korszak után.

De innentől tényleg feladtam, mert időpocséklás vagy...
12.
12.
crytek
#9: Mert itt a jön vs nem jön a dolog lényege.. azt hogy pont psre veszik többen nagy dolog... majd ezután nem fogják. Mert lehet nem lesz... Ilyen a piac...Ha sony cuccot se lehet venni másra akkor ne sírjon a szájuk. Ezt a kis piacot is sajnálják a ms-tól :)
11.
11.
NathanDrake
#8 Hagyd, ő egy klinikai eset. Soha nem volt még neki egy értelmes hozzászólása semmilyen hírhez. Neki az számít hogy mindent is ingyen kapjon mert a foga törne bele ha bármiért is fizetni kell. Ugyanezt ezt csinálja facebookon meg az IGNen is. Ott is előadja magát hogy ő mindennel is játszani akarna de fizetni soha semmiért mert megvarja még belekerül a gamepassbe. Amúgy nincs saját konzolja, csak bérli az xboxot és a pst.
9.
9.
norbi27
#7: A PlayStation számára legtöbb bevételt hozó cím Észak-Amerikában a CoD. Ami egyben a messze legnépszerűbb multi FPS shooter is brutális játékosszámmal.
Mit hasonlítgatod Sony felvásárlásokkal, te amőba? Hol vásároltak fel olyan franchise-t/fejlesztőstúdiót, ami akkor a kategóriájában egyeduralkodó és az Xbox legtöbb pénzt hozó címe volt Észak-Amerikában?

Erre most Spencer kijelenti, nyugi nem 1-2, hanem esetleg 3-4 évig is lesz még PS-en. Tipikus gusztustalan amcsi megacég, kannibalizálják a piacot, de fejleszteni, na az nem az erősségük.
8.
8.
zoli12i
#7: Nem, őszintén nem értem amit írsz szerencsére. Nehezemre esik mindig felfogni az agymenéseidet itt a fórumon, de néha azért megpróbáljuk itt egyesekkel.
7.
7.
crytek
#6: Uh mit szedsz haver?

Szerinted én vizsgálodok a MS ellen? Most pont arról van szó hogy fosnak hogy cod nem lesz több csak ms illetve pc platfromra.. ezzel baj van. De ha a sony ad ki csak ps címet az baszom jó senki nem nyomoz. Remélem érted..bár nem hiszem
6.
6.
zoli12i
#5: Kösz a frankó képért, legalább ezzel is alátámasztottad az igazamat. Köszönöm!
Látszik szépen, hogy rengeteg stúdióval rendelkezik az MS de játékok meg sehol, hmm.
Mit csinálnak ezek a stúdiók ?

Kimondta a MS-nek, hogy ők nem csinálhatnak saját exkluzív címet ? Miért zavar téged ha a Sony a saját gépeire (tök logikusan) készített játékokat ?
Téged ez miért zavar ha állítólag minden platformmal rendelkezel ? legalábbis...
5.
5.
crytek
#3: Annyira megugrott hogy még mindig sehol nincs... de érdekes csak a ms ellen vizsgálodnak...

https://kepkuldes.com/images/63e74ba457677bacc4f7c8a137b9b139.jpg

zoli12i:

Fáj valami? Az hogy olcsón vette a ms meg ezerszeres áron az egy dolog. a lényeg nem férsz hozzá más platformon azon meg a vergődés. Sonynál nem vergődött senki csak a csúnya ms nál érdekes mod..
4.
4.
zoli12i
#1: Már megint kezded ?
A Sony fillérekért vett noname stúdiókat, amiket felfuttattak és értelmes játékokat csinálnak (de neked persze ez sem jó, mert nem ingyen adják neked).
MS olyan kiadót vásárolt fel bazd, ami a saját hazám GDP-ének a felével felér. Ilyen előnnyel szétbasszák a piacot. És akkor még ott volt a Bethesda is a közelmúltból.
Nem hiába baszakodik a versenyhivatal féléve mindenhol.

Mielőtt valamit bebüfögnél az exkluzívok miatt, mert mindig ez az ütőkártyád, akkor hadd emlékeztesselek, hogy az MS-nél van vagy 25 fejlesztő stúdió. Talán el kéne kezdeni őket dolgoztatni és nem csak gyűjtögetni kéne a stúdiókat....
Egy kikúrt Obsidian is van a zsebükben...
3.
3.
Őrnagy
#1: A Microsoft felvásárlásai szerintem kissé megugrottak az utóbbi időben, ez lehet a probléma :)
2.
2.
Őrnagy
Én biztos vagyok abban, hogy a Microsoft nem haszonszerzés céljából vásárolja fel a Blizzard Activisiont, hanem jótékonyságból. Köszönjük, Phil!
1.
1.
crytek
Hm milyen érdekes a világ... amikor a Sony megvette a cégeket only sony exklúzivoknak senki se sírt meg vizsgálodott hogy másra nem lesznek elérhetőek... Most kell a ms-ot baszogatni a cod miatt ....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...