Új csapat készíti a következő Battlefield-kampányt, távozott a DICE-tól a széria atyja

  • Írta: szlav
  • 2022. szeptember 9.
  • Hír
Link másolása
Egy izgalmas és egy kifejezetten szomorú hír érkezett a Battlefield háza tájáról. Miközben az EA megerősítette, hogy Marcus Lehto új csapata készíti az új Battlefield-kampányt, a széria atyja, Lars Gustavsson lemondott a posztjáról.

Nyilvánvaló, hogy az Electronic Arts nem akarja még egyszer átélni a Battlefield 2042 felsülését. Habár a széria epizódjait sosem kifejezetten az egyjátékos sztorimódok miatt kedveltük igazán, a következő rész abból a szempontból biztosan visszanyúl a sikeresebb elődjeihez, hogy a multiplayeres mókát egy komplett single player kampány kíséri majd.

Ez persze eddig is nyílt titok volt, az EA tegnap este hivatalosan is megerősítette, hogy a Halo-játékok egykori atyja, Marcus Lehto vezényli majd azt a csapatot, melynek dedikált feladata az lesz, hogy elkészítsék a nagyszabású lövölde sztorimódját. A Seattle-ben székelő új stúdiót Ridgeline Gamesnek nevezik - a DICE, a Ripple Effect és az Industrial Toys mellett ők lesznek a következő Battlefield-epizód fejlesztői.

Távozik a DICE-tól Mr. Battlefield

A kollégái és a rajongók gyakran csak Mr. Battlefieldként emlegették Lars Gustavssont, a Battlefield-széria kreatív igazgatóját. A becenév nem véletlen, hiszen az úriember volt a franchise elsőszámú embere, egészen a kezdetektől, a Battlefield 1942 fénykora óta. Úgy tűnik azonban, hogy a Battlefield 2042 bukása a veterán játéktervezőt is megviselte, így több mint 20 év után maga mögött hagyja a DICE csapatát.

Az EA közleménye szerint Gustavsson nem rendelkezik közvetlen utóddal - ehelyett a Battlefield-franchise egyengetését Vince Zampella (Respawn, DICE), Rebecka Coutaz (DICE), Christian Grass (Ripple Effect), Alex Seropian (Industrial Toys) és persze Marcus Lehto (Ridgeline Games) közös erővel veszi majd át.

3.
3.
crytek
#2: Nincs sok agyuk. Helyükben már rég megcsináltam volna a BC1-2 remake-et
2.
2.
zoli12i
Hát valami durván nagyot kell robbantaniuk, ha akarnak még valamit ezen a piacon. Szerintem utóbbi két BF-el a játékosaik kétharmadát elveszítették. Nagyon messze vagyunk már a BC2-től és a BF3-tól baszki...
1.
1.
crytek
Single kampány elég is.. az hogy kik távoznak meg hidegen hagy :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...