Brit toplista: kapásból az élen rajtolt a Splatoon 3

  • Írta: fojesz
  • 2022. szeptember 12.
  • Toplista
Link másolása
Habár az eladásai elmaradnak az elődök számaitól, a sorozat történetében először a Splatoon 3-nak sikerült behúznia az aranyérmet a brit toplistán.

A Splatoon 3 kapásból a brit játékeladási toplista élén kezdett: ez a bravúr az új epizódnak sikerült először a sorozat történetében. 

A teljes kép kedvéért érdemes megjegyezni persze, hogy cserébe nem volt annyira erős konkurenciája, mint az elődöknek: annak idején az első rész a The Witcher 3: Wild Hunt, a második pedig a Crash Bandicoot N.Sane Trilogy miatt maradt le az aranyéremről. A harmadik játék az eladási számok tekintetében is elmarad az előző felvonásoktól, de itt egészen biztos, hogy közrejátszott a digitális értékesítés térnyerése - a brit toplista még mindig csak a doboz eladásokat számlálja.

Ami a toplista további részét illeti: a múltkori első helyezettünk, a The Last of Us: Part I lecsúszott a negyedik helyre, a dobogóra a Horizon: Forbidden West és a Mario Kart 8 Deluxe fért még fel. Az újoncok közül az NBA 2K23 teljesített még szépen, neki a hatodik helyre futotta, míg a Temtem a huszonegyedik, a Steelrising pedig a huszonkilencedik helyen végzett.

1. Splatoon 3
2. Horizon: Forbidden West
3. Mario Kart 8 Deluxe
4. The Last of Us: Part I
5. Nintendo Switch Sports
6. NBA 2K23
7. Animal Crossing: New Horizons
8. Minecraft (Switch)
9. Saints Row
10. Pokémon Legends: Arceus

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...