Jól járt az ARK: Survival Evolved fejlesztője azzal, hogy a PS Plusba és a Game Passbe is bekerült a játék

  • Írta: RangerFox
  • 2022. október 12.
  • Biznisz
Link másolása
Nagyon úgy tűnik, hogy a fejlesztőknek igenis jövedelmező, ha a játékuk megjelenik a Microsoft és a Sony előfizetéses szolgáltatásában.

Az ARK: Survival Evolved mind a mai napig egy aktív és népszerű túlélő-MMO játék, melyben dinoszauruszokkal és egyéb prehisztorikus állatokkal csatázhatunk. Mint tudjuk, a cím elérhető (volt) mind az Xbox Game Pass, mind a PlayStation Plus kínálatában is, most pedig egy nyilvánosságra került hivatalos dokumentum alapján kiderült, hogy a fejlesztőknek nagyon jó bevételt hozott az együttműködés a két céggel.

A kiszivárgott információk alapján a Microsoft 2022. január 1. és 2022. június 30. között 2,5 millió dollárt adott a Studio Wildcard csapatának azért, hogy a játékuk szerepeljen az Xbox Game Pass kínálatában, ezen felül a második rész a megjelenés napjától kezdve három éven keresztül fogja a szolgáltatás katalógusát erősíteni, ami további 2,3 millió dollárjába fáj a redmondi vállalatnak. A Sony jobban a zsebébe nyúlt, ugyanis 3,5 millió dollárt fizetett csak azért, hogy 2022 márciusában a PlayStation Plus szolgáltatás részét képezze a dinoszauruszos játék.

1.
1.
crytek
Hát még a moslék epictől mennyit kapott a ingyenesség miatt ott 2x is tiszteletét tette...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...