Egy holland szálloda perrel fenyegeti a Call of Duty: Modern Warfare II készítőit

  • Írta: szlav
  • 2022. október 31.
  • Érdekesség
Link másolása
Az amszterdami Conservatorium hotel kiköpött mása a tulajdonosok tudta nélkül vált a Call of Duty: Modern Warfare II egyik helyszínévé. Nem ez az első, hogy az egyik pálya jogi gondokat okozott a frissen megjelent játéknak.

Nemcsak a Call of Duty: Modern Warfare II kampányában feltűnő amszterdami pálya annyira valósághű, hogy könnyű azt összetéveszteni az igazi helyszínnel - a többjátékos módban feltűnő Breenbergh Hotel is egy létező szálloda alapján készült. Elég akár a Google képeit gyorsan felcsapni ahhoz, hogy belássuk, a hasonlóság egyértelmű. Ezzel csupán egy a bibi: sem az Activision, sem pedig az Infinity Ward nem szólt erről a való életben is létező Conservatorium tulajdonosainak.

"Tudomásul vettük, hogy szállodánk, a Conservatorium nemkívánatos módon az új Call of Duty egyik helyszíne. Mi nem támogatjuk az olyan videojátékokat, amelyek látszólag erőszak használatára buzdítanak. A játék semmilyen módon nem tükrözi az értékeinket, így sajnáljuk az egyértelmű, de semmiképp sem kívánatos részvételünket" - jelentette ki Ray Tomassen, a Conservatorium menedzsere (via PCGamesN). Az úriember azt is hozzátette, hogy a hotel tulajdonosai jelenleg jogi lépéseket kezdeményeznek a videojáték készítőivel szemben.

Érdemes megemlíteni, hogy a Call of Duty: Modern Warfare II már a megjelenése előtt is belegázolt egy hasonló problémába. A játék megjelenése előtt a többjátékos mód egyik pályája eredetileg Marina Bay Raceway néven futott, a premierre azonban Crown Racewayre keresztelték át a térképet. Ennek minden bizonyára az lehetett az oka, hogy a helyszínt a Forma 1-es Szingapúri Nagydíj versenypályája, a Marina Bay Street Circuit inspirálta.

Jelenleg egyébként egy másik pálya, a bétából ismerős Valderas Museum hiányzik a játékból, ennek pedig köze lehet ahhoz, hogy a helyszín a Los Angeles-i J. Paul Getty múzeumra hasonlít kísérteties módon.

4.
4.
r3dman
Ahelyett,hogy örülnének az ingyen reklámnak.
2.
2.
Ca$Hman
1: Ja de senki sem osztogatja a pénzét szívesen. Ezt neked kellene a legjobban tudni, akinek tízmilliói vannak elvileg, mégis sajnál 3 ezret pl. egy Order 1886 játékra.
Lehet rád is mondani, hogy a tízmilliókból biztos jut a csóró használt piacra is 3k,de mégsem. Itt is ugyanígy megy, csak nagyban, érted öreg?
1.
1.
crytek
A befolyó pár milliárdból biztos jut majd a csóró szállodásoknak is,hogy befogják
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...