Mit hoz a Call of Duty: Modern Warfare II és Warzone 2.0 első szezonja?

  • Írta: szlav
  • 2022. november 10.
  • Letöltés
Link másolása
Rajtra készen áll a Warzone 2.0 és vele együtt a Call of Duty: Modern Warfare II első szezonja. Az Activision egy hatalmas blogposztban részletezte az első nagy live service-frissítés tartalmát.

Nagyot szólt a Call of Duty: Modern Warfare II rajtja, mindez azonban csak a kezdet volt. Hamarosan beindul a live service megállíthatatlan gépezete is, így már a november 16-án érkező első szezonban több új fegyver, térkép, operátor és egyéb finomságok várják majd a játékosokat, nem is beszélve a Warzone 2.0 rajtjáról. Máris soroljuk a legfontosabb tudnivalókat, melyek részleteiről a fejlesztők jókora blogposztjából értesültünk.

Multiplayer, Special Operations és a Battle Pass

A Modern Warfare II hagyományos többjátékos módjaiban két régi-új pálya, a közönségkedvenc Shipment és a Shoothouse pörgeti fel a tempót, és gyorsítja meg a fejlődést. A szezon alatt négy új fegyverre számíthatunk, melyek közül kettő (BAS-P, Victus XMR) a szezonbérlet ingyenes szintjein, a másik kettő (M13B, Chimera) pedig játékon belüli kihívások teljesítésével válik majd elérhetővé. Természetesen új operátorokat is kapunk: Zeus a szezon elején, Gaz és Klaus pedig később csatlakozik a harchoz, és ahogy azt már a leakek korábban lelőtték, Messi, Pogba és Neymar is megvásárolható lesz külön operátorcsomagokban. Emellett a Spec Ops is bővül, mégpedig egy új kooperatív misszióval és a Raid első fejezetével.

A fenti tartalmak zöme (fegyverek, operátorok, skinek) természetesen a Battle Passhez kötődik, ezúttal azonban ez a rendszer is komoly átalakuláson esik át. A hagyományos, lineáris vonalon történő szintlépkedés helyett a Warzone 2.0-t és a Modern Warfare II-t is összekötő csatabérlet egy afféle harci térkép arculatát kapja majd, amelyen különböző szektorokat "elfoglalva", oldhatjuk fel az új tartalmakat. Ennek nagy előnye, hogy már kezdettől azokra a kozmetikai újdonságokra, fegyverekre vagy operátorokra koncentrálhatunk, amelyek az adott szezonban számunkra a legérdekesebbek.

Warzone 2.0 és a DMZ

A Season 1 indulásakor végre megérkezik a Warzone 2.0 is, amely továbbra is ingyenes szórakozást ígér minden platformon. A helyszín ezúttal Al Mazrah hatalmas városa lesz melyet, Solo, Duo, Trio és Quads felállásban is felszánthatunk majd. Természetesen már itt is játszhatók lesznek az első szezonnal érkező új fegyverek, találkozhatunk új járművekkel, illetve olyan játékmeneti újításokkal, mint az egyszerre több karikára osztott veszélyzónák, a víz alatti harcok, az új loadout- és vásárlási rendszer, de a meccsek során PvE-összecsapásokban is részt vehetünk majd.

A Warzone 2.0 térképén ugyanis helyenként (de csak megadott területeken) gépi ellenfelekkel is találkozhatunk. A Stronghold vagy Blacksite névvel pecsételt tájékozódási pontokat érdemes lesz kipucolnunk, így ugyanis jóval hamarabb juthatunk majd hozzá az előre megtervezett loadoutjainkhoz. Érdekes újdonság továbbá, hogy az immáron 2v2-es felállásban működő Gulag lehetőséget ad a közös lázadásra. Ha összefogunk az ellenséges duóval, kivárhatjuk, hogy csatlakozzon a meccshez a helyi börtönőr, akit közösen legyőzve mind a négy játékos visszanyerheti a szabadságát.

A számítógép által irányított ellenfelek egyébként a DMZ kivonásos játékmódjában is nagy szerepet kapnak majd. Mivel az Activision egy külön blogposztot szán a DMZ-nek a jövő héten, továbbra sem tudhattunk meg túl sok részletet erről az új játékmódról. Mindenesetre abban biztosak lehetünk, hogy a különféle küldetések teljesítése, az új hátizsákrendszer és a pályán történő lootolás, na meg persze a meccsvégi kivonás mind komoly szerepet játszanak majd.

Mi lesz az eredeti Warzone sorsa?

November 16-án az eddig ismert Warzone elsötétedik, de nem tűnik el végleg teljesen. Habár Verdanskra nem érdemes számítanunk, egy rövid szünet után, november 28-án Call of Duty: Warzone Caldera néven tér vissza a Vanguard óta ismert sziget. Ez a játék azonban továbbra is teljesen különálló cím lesz a Warzone 2.0-tól, vagyis nem lesz átjárás a fegyvereket, operátorokat, XP-tokenek és egyéb tartalmakat illetően. Érdemes azt is tudni, hogy a Warzone Caldera egy statikus cím lesz, vagyis nem fejlődik majd tovább a Warzone 2.0 szezonjaval - az Activision gyakorlatilag csak azoknak a játékosoknak tartja égve a lámpákat, akik valamiért nem szeretnének a Warzone 2.0-ra átköltözni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...