Web 3.0-s, blokklánc alapú játékokat készít a FIFA az EA nélkül

  • Írta: szlav
  • 2022. november 10.
  • Bejelentés
Link másolása
Ingatag talajra lép a videojátékos szférában a FIFA, miután szakítottak az Electronic Artsszal. Egyszerre négy fronton támad a futballszövetség, de első hangzásra mindenhol az NFT-k játsszák majd a legnagyobb szerepet.

Azt mindenki maga döntse el, hogy izgalmas újdonságoknak, nagy üzleti lehetőségeknek vagy valami sokkal cifrább rémálomnak könyveli el a FIFA döntését, miszerint a Web 3.0-n, a metaverzumban és az NFT-k piacára vezeti a futballszövetség videojátékos vonulatát. A katari világbajnokságra készülve a FIFA négy új játékot, vagyis inkább "digitális élményt" jelentett be, arra pedig jó esély van, hogy ezek a címek még a FUT kártyacsomagjainál is jobban megülik majd a játékosok pénztárcáját.

Az első ilyen cím az AI League: FIFA World Cup Qatar 2022 Edition lesz, amely egy 4v4-es futballjáték. A csavart már a címből is kiolvashatjuk: a focimeccseket a program mesterséges intelligenciája játssza majd maga ellen, amíg a valódi játékosok csak néhány izgalmas pillanatban, illetve egy-egy taktikai döntés során szólhatnak bele a mérkőzések alakulásába.

A következő cím az Upland Metaverse platformjára érkező FIFA World Cup Qatar 2022 tartalomcsomag lesz. A valódi világot digitális formában leképező metaverzum vonzereje, hogy a virtuális ingatlanokat vásárolhatnak benne a felhasználók, a futballvilágbajnokság érkezésével pedig ehhez kapcsolódó digitális javakat (NFT-ket) is gyűjthetnek majd a résztvevők. Ezek az NFT-k lehetnek többek közt a tornán lejátszott meccsek legizgalmasabb fénypontjai is videós formában.

A sportfogadók és az Ultimate Team bálnáinak új kedvence eközben a Matchday Challenge: FIFA World Cup Qatar 2022 Edition lehet. Ebben a játékban szintén kártyákat gyűjtögethetünk majd, melyeket egy tippeléses közösségi játékban hasznosíthatunk. A szövetség szerint a játék lényege nem feltétlenül a helyes tippelés lesz, sokkal inkább az, hogy a baráti körünkön belül mi legyünk a legjobbak a meccsek előrejelzésében.

A negyedik, s egyben utolsó cím a Phygtl mobilos metaverzum-platfomján megjelenő FIFA World Cup Qatar 2022 lesz. A korábbi címekhez hasonlóan itt sem esett túl sok szó arról, hogy hol kell keresni a játékban a tényleges játékot, de mivel itt a cél az lesz, hogy a többi felhasználóval együtt új közös NFT-ket készítsünk, valószínű, hogy a gólrúgás nem lesz több egy elillanó utógondolatnál.

Mivel nem szeretnénk még a megjelenésük előtt ítéletet hirdetni az említett címek felett (azzal senki nem járna jól), inkább emlékeztetünk minden futballrajongót, hogy az eddig ismert és milliók által kedvelt FIFA-játéksorozat nem tűnik el teljesen, csak alaposan átalakul. Az Electronic Arts EA Sports FC néven, csupán a szövetség pecsétje nélkül folytatja a jövő évtől a focis játéksorozatát. VB-tartalma egyébként a FIFA 23-nak is lesz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...