Brit toplista: A Nintendo Switch 2022-ben a konzoleladások élére került

Link másolása
A Nintendo Switch volt az Egyesült Királyság legjobban fogyó konzolja 2022-ben, míg a FIFA 23 vezette az éves szoftvereladási listát.

A Nintendo Switch 2022-ben szűken a brit konzoleladások élére került, játékok terén pedig a FIFA legújabb része, a FIFA 23 vezette a toplistákat. A GamesIndustry.biz oldalán közzétett értékesítési adatok szerint tavaly kétmillió játékkonzolt adtak el az Egyesült Királyságban, ami 29%-os csökkenés 2021-hez képest. A visszaesés elsősorban a PS5 ellátási hiányosságának volt köszönhető, de úgy néz ki, már ez is megoldódott. 

Ahogy már említettem, a Nintendo Switch a legkelendőbb konzolként zárta az évet, a PlayStation 5 és a harmadik helyezett Xbox Series X/S előtt, bár kevesebb mint 60 ezer darab választotta el őket egymástól. 

A szoftverek terén a FIFA 23 megelőzte a Call of Duty: Modern Warfare 2-t és a Lego Star Wars: The Skywalker Sagát is. Az Elden Ring a negyedik helyen végzett, majd a Grand Theft Auto V, a God of War: Ragnarök, a FIFA 22, a Horizon: Forbidden West, a Red Dead Redemption 2 és a Nintendo Switch Sports zárta a sort.

Összesen 34,2 millió játékot adtak el tavaly, ami közel 6%-os csökkenést jelent a tavalyi évhez képest. Kiegészítőkből (kontroller, tok és fejhallgató) pedig 9,2 milliót adtak el tavaly az Egyesült Királyságban, ami pedig még nagyobb, 13%-os lemaradás.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...