Megállapodott a Microsoft az Nvidiával és a Nintendóval

  • Írta: pandaril
  • 2023. február 22.
  • Hír
Link másolása
A tegnapi nap során Brüsszelben jelentették be, hogy mindkét céggel egy 10 éves szerződést kötöttek, hogy az Activision Blizzard játékai elérhetőek legyenek náluk is.

Február 21-én tartott meghallgatást Brüsszelben az Activision Blizzard felvásárlással kapcsolatban az európai és angliai versenyhivatal a Microsoft és a Sony számára. A zárt ajtók mögött megtartott eseményt követő sajtótájékoztatón főleg a Microsoft képviselői, Brad Smith vezérigazgató és Phil Spencer Xbox-főnök beszéltek a sajtó képviselőivel, a Sony oldaláról nem érkezett nyilatkozat.

Brad Smith bejelentette, hogy megállapodtak az Nvidiával és a Nintendóval is arról, hogy mindkét cég platformjain elérhetőek lesznek az Activision Blizzard játékok a felvásárlást követően is. Ez azért is fontos, mivel az Nvidia GeForce Now játékstreaming-szolgáltatása közvetlen konkurencia a Microsoftnak, míg a Nintendo konzoljain a felvásárlás jelenleg legértékesebb franchise-a, a Call of Duty, a közelmúltban nem jelent.

A bejelentés egyértelműen békejobbként értelmezendő, és gesztus szerepet tölt be az európai és az angliai versenyhivatalok felé. Smith elmondása szerint egy hasonló ajánlatot küldtek a Sonynak is még karácsony előtt, azonban úgy fest, a két cég nem fog tudni megegyezni ilyen könnyedén. Smith elmondása szerint kénytelenek lesznek valamilyen alkuhoz folyamodni, mivel máshogy nem tudják keresztül vinni a felvásárlást a hátráltató tényezők miatt. Megjegyezte, hogy a 2022-es adatok alapján az európai piac 80%-át a Sony uralta, míg csak 20% jutott a Microsoftnak, azonban globálisan is hasonló arányokat prognosztizált. Véleménye szerint ezért a Microsoft nem monopóliumot épít, hanem épp ellenkezőleg, és csupán piaci részesedést próbált szerezni.

A fenti képen a Microsoft-vezér azt a borítékot mutatja fel, amit elmondása szerint mindig magánál hord, benne a Sonynak tett ajánlat egy példányával, "minden eshetőségre". A fotót Tom Phillips, a Eurogamer munkatársa készítette, aki szintén tudósított az eseményről.

A Sony később sem kommentálta a fejleményeket, ahogy a felügyeleti szervek sem, így elképzelhető, hogy áprilisig nem is kapunk választ arra, hogy mi lesz a felvásárlás sorsa.

2.
2.
crytek
Ez se semmi. Aláírnak valamiről egy szerződést ami még nem is létezik csak lehetséges hogy létezni fog.. Hm most is tanultam valamit
1.
1.
Kolompár Tarzan
Azt elfelejtették elmondani, hogy a brüsszeli politikusok kaptak egy nagy táska kápét, hogy fogják be a szájukat és írják alá a deal-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...