A Microsoft alkut kötött a Boosteroid felhős játékszolgáltatóval

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. március 14.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft bejelentette partnerségét a Boosteroid felhőalapú játékszolgáltatóval: céljuk, hogy minél több emberhez jussanak el a játékok világszerte.

A Microsoft egy percig sem tétlenkedik, sorra köti a megállapodásokat: ezúttal a Boosteroid cloud gaming szolgáltató került terítékre. Mindkét oldal bejelentette a hivatalos weboldalán a 10 évre kötött partnerségüket, aminek a célja, hogy a világ minden pontján elérhetővé váljanak a videójátékaik. Ennek az alkunak köszönhetően tehát a Microsoft a világ legnagyobb független felhőalapú játékszolgáltatójához juttatja el az Xbox- és PC-játékokat, valamint, ha minden jól megy, akkor az Activision Blizzard alkotásait is, köztük a Call of Duty-sorozatot. A Boosteroid, amelynek szoftverfejlesztő csapata Ukrajnában van, nem egy kispályás cég: nemrégiben átlépte a 4 millió felhasználót világszerte.

Ivan Shvaichenko, a Boosteroid vezérigazgatója a következőket mondta az alkuval kapcsolatban: "A Boosteroid osztja a Microsoft küldetését, miszerint a játékokat a lehető legtöbb emberhez, helyre és platformra kell eljuttatni. Régóta célunk, hogy a játékosok számára lehetőséget biztosítsunk arra, hogy kedvenc címeiket bármilyen eszközön élvezhessék.A mai bejelentés egy újabb lépés ebbe az irányba."

A Microsoft Ukrajnához, és az ottani játékos közösséghez való közeledésének korábban már voltak jelei: nemrégiben ukrán nyelvi támogatással bővültek az Xbox-konzolok, a PC- és a mobilalkalmazások. Sőt, a tervek szerint a Microsoft 2023 tavaszán indítja el Ukrajnában a PC Game Pass szolgáltatást is.

4.
4.
delphijos
#2: És nem lesz játék hármszázé’ . Amúgy nem leszek meglepve ha fél év múlva jön a hír hogy ezeket is megvették….
3.
3.
Heldengeist
#2: Én inkább attól tartok, hogy a jövőben eltűnik a játékok nem-felhős verziója.
2.
2.
hedzsooo
Hogy mennyire jo dolog, az elegge viszonyitas kerdese. Masreszrol a jovoben a legtobb jateknak lesz felhos verzioja, attol nem kell aggodni hogy nem lesz.
1.
1.
crytek
Felhő gaming az egy rettentő jó dolog. Bárcsak lenne minden gamenek felhős verziója is
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...