Redfall - eredetileg PS5-re is megjelent volna az Arkane játéka

  • Írta: szlav
  • 2023. március 23.
  • Hír
Link másolása
Jó kapcsolatot ápolt egymással a Sony és az Arkane, így nem meglepő, hogy eredetileg tervben volt a Redfall PS5-ös változata is. Ez a verzió akkor kapott kaszát, amikor a stúdiót felvásárolta a Microsoft.

A Deathloop egyéves PlayStation 5-ös konzolexkluzivitása volt az élő példa arra, hogy korábban határozottan közeli viszonyt ápolt a Sony és az Arkane Studios. Nem meglepő tehát az sem, amit a napokban Harvey Smith, a Redfall kreatív igazgatója nyilatkozott a francia IGN-nek. Az úriember elmondása szerint eredetileg határozottan tervben volt, hogy a vámpíros lövöldét kiadják PlayStation 5-re is, ez azonban egyből meghiúsult, amikor 2021-ben a Microsoft felvásárolta a stúdió anyavállalatát, a ZeniMax Mediát.

Smith elmondása szerint a Microsoft követelése tiszta és világos volt. A redmondiak arra utasították a fejlesztőket, hogy jegeljék a PS5-ös kiadást, helyette pedig fordítsák a figyelmüket a PC-re, az Xbox-konzolokra, illetve a Game Passre. A fejlesztő saját bevallása szerint a Microsoft havidíjas szolgáltatása hatalmas szerepet játszhat majd a Redfall sikerében. Az úriember úgy gondolja, hogy a több mint 30 millió aktív felhasználót számláló szolgáltatásnak hála ez lehet az Arkane eddigi legsikeresebb játéka.

A témába vágva érdemes hozzátenni, hogy a közelmúltban heves vita folyt a Redfall körül. Kiderült, hogy a kooperatív módot is tartalmazó, de egyedül is bátran játszható program folyamatos internetkapcsolatot igényel majd. Habár ez a helyzet garantált lesz a megjelenéskor, Harvey Smith a Eurogamernek elárulta, hogy a csapat már aktívan dolgozik azon, hogy ezt a követelményt eltávolítsák a játékból, mivel azonban ehhez számos rendszert át kell írniuk, csak egy későbbi frissítésben számíthatunk arra, hogy offline módban is játszható lesz a program.

A Redfall május 2-án érkezik PC-re és Xbox Series X/S-re. A játék egyből elérhető lesz az Xbox Game Pass könyvtárából is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...