Minden, amit a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomról tudni kell

  • Írta: zoenn
  • 2023. március 28.
  • Hír
Link másolása
Ma délután Link ismét akcióba lendült, a Nintendo pedig sok fontos információt elárult a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom játékmenetéről. Emellett a különleges kiadásokról is lehullt a lepel.

A Nintendo ma délután egy 10 perces gameplay prezentációval csillapította a rajongók éhségét, amely a játék világát, karaktereit, harcrendszerét mutatta be a májusi premier előtt. Pontosabban, a producer Eiji Aonuma állt a kamerák elé.

Linknek van már egy Recall nevű képessége is, amivel képes visszatekerni az időt egy elrontott ugrás után. Ismerős a szitu a Prince of Persiákból? Egy másik érdekes mechanizmus a Fuse nevű skill, amivel rögtönzött fegyvereket készíthetünk a környezetben megtalálható anyagokból. Csak egy egyszerűbb példa: egy kődarabból és egy faágból egy ütős kalapács olvasztható össze. Ezzel a kunszttal javíthatunk a fegyverek tartósságán, de számos feladványt is ezzel oldhatunk meg.

A másik képesség az Ultrahand, amivel például járműveket készíthetünk különféle objektumok összekapcsolásával. Néhány farönkből és ventilátorból rögtönzött motorcsónakot fabrikálhatunk, így már át tudunk kelni a sebes sodrású folyókon is. Az előzetesekben látott repülő jármű is az Ultrahanddel készült Aonuma szerint.

Az Ascend képesség pedig lehetővé teszi, hogy Link áthaladjon egy adott szimbólummal jelölt falakon vagy mennyezeten. Ezzel a függőleges kihívások is teljesíthetőek.

A producer elárulta, hogy a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom fejlesztése gyakorlatilag befejeződött.

Április 28-án kerül a boltokba egy gyönyörű Zelda témájú Nintendo Switch OLED, valamint a hozzá tartozó kontrollerek. A konzol arany és fehér dizájnnal rendelkezik, ára 360 dollár lesz, mint a Switch Pro Controllerért 75 zöldhasút kérnek. Mindehhez tartozik egy 25 dolláros hordtáska, amelyek csak május 12-én, azaz a játék premierjekor kerülnek a boltokba.

1.
1.
Doomsayer
Nem értem a hírt :( Nincs idő visszatekerés, mint a PoP-ban, hanem egyes targyak mozgásait tudjuk visszatekerni az időben és így egy lezuhant kővel visszafelé haladva feljutni valahová, ahonnan leesett. És nem egy adott szimbólummal jelölt mennyezeten lehet átmenni az Ascend képességgel, hanem mindenhol, ahol van mennyezet. Most valami nagyon félre ment.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...