Májusban is számos izgalmas cím érkezik az Xbox Game Pass katalógusába

Link másolása
A Microsoft bejelentette a májusi Xbox Game Pass címeket: többet már a megjelenés napján megkaparinthatnak az előfizetők!

A Microsoft májusban is kitett magáért, számos izgalmas és érdekes cím érkezik a Game Pass játéklistájára! Bár a Call of Duty címek egyelőre kimaradnak a buliból, ezeken a játékokon felül is felhőtlen szórakozás várja az előfizetőket. Nézzük is meg, milyen játékok csatlakoznak ebben a hónapban! 

A mai naptól már elérhető az Arkane várva várt vámpírvadászos mókája, a Redfall, ami a megjelenése pillanatától csatlakozott a Game Pass címei közé. Május 4-én pedig rögvest csatlakozik, szintén a debütálása napján a Ravenlok, amiben egy kislány átkerül egy misztikus világba a varázstükrén keresztül. Nem sokkal utána, május 8-án érkezik a Weird West: Definitive Edition című akció-RPG, ami a vadnyugat kalandos világába kalauzol el bennünket. Egy nappal később pedig csatlakozik Shadowrun Trilogy, ami egy cyberpunk taktikai-RPG megfűszerezve némi mágiával. Végül pedig május 11-én debütál a Fuga: Melodies of Steel 2 is a Game Pass katalógusában. 

Íme, a Game Pass-ba érkező játékok listája: 

  • Redfall - Cloud, Xbox Series X/S (05.02.)
  • Ravenlok - Cloud, Xbox One, Xbox Series X/S, PC (05.04.)
  • Weird West: Definitive Edition - Xbox Series X/S (05.08.)
  • Shadowrun Trilogy - PC (05.09)
  • Fuga: Melodies of Steel 2 - Cloud, PC, Xbox One, Xbox Series X/S (05.11.)
27.
27.
crytek
Ravenlok (Xbox ,GPU - Cloud)

Nagyon aranyos kis könnyed kalandos hack & slash game. A sztori dióhéjban annyi mint az Alice csodaországban. Itt is átkerülünk egy másik világba ahol ha már ott járunk megmentjük azt a gonosztól.
Amink van kard és pajzs. (Bár a játék könnyedsége miatt a pajzs inkább csak dísznek van használni nem is kell.) A pályákon elszórtan vannak ellenségek amik a pályaszakasz elhagyása majd visszatérése után (ilyen rengeteg lesz) újraélednek (lehet farmolni pénzt és XP-t is és nem kell új végigjátszás emiatt.) Ezen felül még edények amiket szétverve pénzhez jutunk (ellenségek leverése is ad pénzt) + 18 összegyűjthető van ami nem fontos csak annak aki maxolni akarja. 1-2 jól el van rejtve de ha odafigyel az ember mindet meg lehet találni.
Ahogy haladunk előre a sztoriban lesznek speciális képességeink (4 db-ot lehet megszerezni) ami a harcokban nagyon nagy segítséget jelentenek főleg bossoknál és nagy tömegben.
A küldetések egyszerűek verd le, szerezd meg, hozd vissza, stb..
A game grafikája igazán kellemes mert ahhoz képest hogy a közelin látszik hogy ilyen minecraft szerű cucc a távolság miatt egészen szépnek nevezhető jó megoldás..
Aki egy kis könnyed kikapcsolodásra vágyik essen neki nyugodtan.. Acsimaxolása is egyszerű volt talán max 4 órás lehetett vagy még annyi sem..
Ilyen cuccok ezerrel jöhetnének a game passba! Red Falloszt jó volt kicsit félretenné érte.
26.
26.
Sophisticated Karen
#25: Látom a személyeskedést nem tudod mérsékelni és rögtön féltékeny vagy az általad jónak vélt kémiara. Mama mindenkit szeret, tehát ne aggódj, és csak a tartalomra szeretne fókuszálni. Kéz csók.
25.
25.
zoli12i
#24: Még fiatal csirke vagy itt. Majd idővel megtudod, hogy ki ez a díszpinty.
Majd megérted. De látom a kémia megvan köztettek, ami elégé aggasztó rád nézve.

24.
24.
Sophisticated Karen
#23: Téged miért zavar hogyha redfallt játszik? Meg crytek legalább kifejti a véleményét, attól még hogy nem mindenben értünk egyet attól még rendes diszkurzus folyik. Nem kell személyeskedni.

A GP meg nem szutyok, tele van nagyon színvonalas játékkal melyhez sokkal olcsóbban hozzáférhetsz mint a PS5n. Az Xbox controller meg jobb minőségű mint a PS csak nincs rajta haptic feedback. Cserében 10-15 évig jó - és visszafelé kompatibilis - míg a PS3 PS4 controllerek 4-5 év után halottak. Sejtem hogy az PS5 controller se lesz másképp.

Az xboxnak a fő és egyetlen igazi baja hogy nincs jó exkluzív játék. Régi nagyok nem hozzák a minőséget és új ip meg nem igen van. Viszont ár érték arány az verhetetlen, tehát ha valaki nincs eleresztve és sok jó minőségű játékkal szeretne játszani a GPnek ma nincs párja.
23.
23.
zoli12i
#22: Tehát megerősíted hogy szívből szereted a szutykokat.
Köszönjük Méhes, de ezt eddig is tudtuk rólad. Na menjél szépen vissza és toljad Redfallt...
22.
22.
crytek
#21: Az én nevemben te ne irogass, pláne ne baromságokat.

Mivel a "gépezés" az életem így játszani imádok. Az hogy valami jó vagy rossz mindenki el dönti SAJÁT MAGÁNAK. Én a gyengébb játékokat is végigviszem pl most a Redfallt minden mellékküldetés megcsinálok benne. Így elég hosszú lesz mert 3 boss van most vagyok a 2. térkép kb 3/4énél és gondolom a kövi bossnak is új "térkép" lesz. Szóval olyan 40 óra benne lesz majd amíg a végére érek.
És igen bármennyire nem tetszik a Redfall mégis ez lesz tolva 40 órát addig a hiperszuper god of war ott áll évek óta az első órában ahol anno hagytam.
21.
21.
zoli12i
#19: Ilyen kérdéseket ne tegyél fel neki.
Méhes imádja a szutyok játékokat, és inkább a mennyiség a fontos számára. Nyáladzik itt a GP miatt, mert abban pont rengeteg szutykok van.
A PS5 kontroller égetné a kezét, mert egyszerűen nem bírja elviselni a minőséget.
20.
20.
crytek
#19: A géppel semmi bajom nincs. Játékra sokkal olcsóbb és jobb mint a pc. Game passban rengeteg cím van amit tudok játszani.
Majd ha nem lesz épp kedvem bármit tolni boxon akkor megy majd a ps5 is. Premiumba ott is van pár cím.
De most ezt a Redfallt akarom letudni. Már 20 órám van benne. Egyedül szép szopatás egyre nehezebb..
19.
19.
Sophisticated Karen
#18: Nem teljesen ertem, ha nem szereted az Xboxot akkor miert nem hasznalod a ps5odet? Sajat elmondasod szerint single playert jatszol, es szinte minden cim vagy ugyanolyan vagy jobb ps5n teljesitmeny szempontjabol. Kicsit tovabb kell varni, de igy is vagy 500 jatek van a ps premiumban, nehany sony exkluziv is...

En azert xboxozok mivel a haverok azon vannak, de a ps5 designon, visszafele kompatibilitast es hutest leszamitva (hangosabb a konzol magyarul) mindenben jobb mint a series X ami szamit: jobb jatekok exkluziv (foleg single player), jobb teljesitmeny, VR, haptic feedback a controlleren. Azert mielott flame war lesz: A Series X sokkal kozelebb van a ps5hoz mint barmi ami a 360 utan jelent meg es a GP a legjobb uzlet jelenleg a gamer vilagban ha ar ertek aranyt nezunk.

Az hogy a redfall bukott az biztos, ezt a negativ fogadtatast nemcsak a redfall de lehet hogy az Arkane se fogja tul elni. Mindegy majd indie fejlesztok lesznek.

Az MS az egyetlen igazi felelos: 10 evig MS nelkul Dishonored jo volt, Dishonored 2 jobb volt, Prey is, Deathloop meg a Prey kiegeszitojet bovitette es nem volt rossz (es egy evig ps5 exkluziv is volt), MS megvette ezt a studiot es ket ev alatt kellett nekik egy multiplayer shooter kifejleszteniuk ugy hogy egyik jatekuk se lovolde miatt volt jo hanem az immerziv vilag es tobb fele lehetoseg miatt. Remelem hogy a Hellblade 2 utan a Ninja Theory nem verseny jatekot vagy RTSt fog fejleszteni, mert az MS logikajabol kiindulva siman elofordulhat.
18.
18.
crytek
#17: "Minden cegnek celja hogy minel elobb kiadjonvalami termeket amit megvesznek"

Ez már ott megbukott hogy nem vesznek meg mindent főleg azt nem ami szar. Ezt a Redfallt kb ember nem várta. Mindenki szarozta már megjelenés előtt is. Ha az Arcane és a MS kicsit is értene a game fejlesztéshez toltak volna rajta legalább egy évet hogy valamit okozzanak ezzel. De nem így kaptak az arcukba egy szép nagy bukták.
De egyre jobban afelé hajlok hogy a msnak ez a gaming csak pénzmosásra van mert nem igen látom hogy maradandót szeretnének alkotni.. Ez kb olyan mint én hogy gyógyszeralapanyag gyártó vagyok és elkezdenék időgépet építeni..már a tervezés gondolatánál is tudom sose fog összejönni ,de lesz 1-2 tekercsem meg forrasztgatók majd azt tessék időgép. Valahogy a ms is ilyen game fronton..
17.
17.
silkgoat
#14: Ok, nem erted hogy hogy mukodik az uzlet. Minden cegnek celja hogy minel elobb kiadjonvalami termeket amit megvesznek. Az sem baj ha felkesz. Ez a jatekiparban kb szinte mindig igy van az utobbi 10 evben. Mondj csak egy olyan jatekot amire nem jott ki egy sokgigas patch elso napra.
Szoval nem, az MS nem akarta tonkretenni a jatekot (plane hogy egy kurva nagy ceg, rengeteg departmenttel), hanem volt egy csapata aminek az volt a felaladata hogy a leheto legtobb hasznot behozza a fejlesztesen. Ok ugy lattak, hogy ez majd eleg lesz. Arkane neve, meg stb. Nem lett eleg. Majd leirjak. De akkor is az MS felelossege, mint tulajdonosnak.
Az meg egy masik teszta, hogy kb az osszes box excluzive az utobbi idokben egy nagy tragyadomb, ahogy ezt mar irtak masok is.
Hogy miben mas a Sony? Fasz se tudja, de mukodik. Aztan lehet a hatterben ott is van eleg gond. Csak nem tudunk rola. De amit latunk, hogy ott mukodik az exclusive dolog (na a PC-re portolas nem annyira :D). Lehet japan vs. amcsi mentalitas. Vagy tobb a hozzaertes. vagy sokkal hierarchikusabb a szervezet, nincsenek eleresztve ilyen rombolo csapatok mint az MS-nel, hogy tonkrebasszak a jatekot.
16.
16.
Robilluma
A Weird West valóban jó játék, megszokott minőség a Devolvertől. Az hogy most bekerült a GPba azért nem érdekli a kutyát sem, mivel a cirka egy évvel ezelőtti megjelenésekor GPban kezdett...

#11 Azért azt te sem gondolod komolyan hogy az MS és Sony-nak annyi köze van a first party címeikhez h felvásárolnak egy stúdiót, majd pedig kiadják annak játékait.
"Arról nem a MS tehet hogy nem néz ezekre rá" Ilyen jót rég röhögtem. XDDDDDDD
Vagy nem néz rájuk mert inkompetens, vagy ránéz csak ennyit tud.

Ez a Redfall még annál is szörnyűbb lett mint amire számítottam. Egyszerűen gyalázat. TheVR Jani és Danna tegnap kipróbálta. Nem kellett volna...
15.
15.
Sophisticated Karen
#14: A #10ben ott van. Senki nem állítja hogy szándékosan teszi tönkre az MS az Arkanet. Ez a rövid távú profit orientált cégek velejárója mint MS, Activision, EA és még egy pár másik. Ha ezek bármit felvásárolnak az utána gyakran tönkremegy vagy a színvonal nagyon csökken: Westwood, BioWare, Bullfrog, Blizzard, Arkane, atomic, lionhead, Rare, pandemic, DreamWorks interactive, etc. Fejlesztői temetők.
14.
14.
crytek
#13: Nem írom le megint. A #8-asba szépen ottvan. Senki semmit nem fog venni direkt bukás miatt. A ms anno a Skyrim meg a Dishonored, Wolfik no mog a wow miatt gondolom látta hogy na ez egy aranytojás tojó tyúk lesz, jöhet... és hát kb visszafejlődtek. Az hogy ez miért van miért nem hat oda a ms hogy ne ilyen redfall féle moslékokat adjanak ki azt nem tudom. Pedig hathatna igazán.
13.
13.
Sophisticated Karen
#11: Ezt nem gondolod komolyan? Megvették a Bethesdat is minden maradt a régiben? Nem, megpróbálták beütemezni a játék megjelenéseket mint a Sonynal csak nekik még nem megy. Redfall félkész, 30 FPS , no nem baj, menjen a GPbe aztán majd kijavítják. Az hogy nem lesz játékos addigra az nem zavarja őket.
12.
12.
zoli12i
#11: Mi ? Nem értem komolyan.
A Bethesda fel van vásárolva, tehát nem független, hanem az MS-hez tartozik. Tehát az ő feladatuk, hogy kövessék a játék fejlesztésének az útját. Amit meg is tettek és jónak látták.
Tipikus day1 GP játék.
11.
11.
crytek
#9: MS csak a felvásárlást csinálta meg a kiadást.. ennyi a közük a címekhez. Arról nem a MS tehet hogy nem néz ezekre rá hogy hé te ez egy rakás foshalmaz kapd már össze magad..
10.
10.
Sophisticated Karen
#8: Senki nem mondta hogy az MS szándékosan csinálja. A trendek túl hajszolasa. Egy olyan stúdiót mely immersive címeket gyártott elég gyenge lövölde játék mechanikaval, belehajszoltak egy trendi multi player lövölde gyártásába... A rocksteady szerintem ugyanez, a multit az anyacég nyomja a Gotham Knightsszal is.

A ninja theoryval egyet értünk, és lásd ott egy single player stúdiót hagyják hogy single player fejlesszenek. Egyébként az age of empires fejlesztői is azt készítik amire igény van és lám sikeres. Ebben a két dologban nincs annyi pénz és nem hozzáértő felső vezetés kevésbé szól bele.
9.
9.
zoli12i
#6: De az MS csinálta mivel ez egy Arkane játék. A Bethesda évek óta fel van vásárolva...hahó!

Majd ősszel meg érkezik az igazi foscunami: a Starfield!
Az MS szerint ennyit érdemelnek meg a játékosok. Egészségetekre hozzá!
8.
8.
crytek
#7: Ez sem így van. Ezt is csak a MS héterek agyszüleménye. Ha neked van egy céged te se gondolod komolyan hogy direkt a totál bukás felé fogod és parancsba adod hogy na uraim akkor mostantól érdektelen semmirekellő szarokat fogtok gyártani.. Szerintem ezt te se gondolod komolyan.. egyik cég se debil hogy milliárdokat áldoz és ilyet mond/tesz. Ezek ennyit tudnak. MS-tól függetlenül is látjuk hogy ez sajnos ilyen egy cég egyszer fent aztán sokszor lent.. most friss példa a Rockstady. Batmanekkel a csúcsra járatták magukat.. aztán erre kitoltak volna és sajnos ki is tolnak majd egy ilyen coopos fos öngyilkos osztag játékot ami már a játékosoknak se tetszik azoknak a játékosoknak akik telibe ****kodták őket a Batman-ek miatt..

Az van amit régóta mondtam már , amíg a Sony jó szemmel értelmes valamira való fejlesztőket vásárolt /vásárol fel addig a MS-nak a "selejt" jutott. Szerintem a MS-nál messze a Hellblade 2 lesz a legütősebb cím az elkövetkezendő években, szóval Ninja Theory-val végre lett egy értelmes csapatuk. Ott még a Project Mara is érdekes lehet majd..

Codok meg mindig is überek voltak single téren (engem a multi totál hidegen hagy) Sok direkt single fps game meg se közelíti meg azt gameplayt, akciózást,pörgést ami ezekben van. Egyetlen kegyetlen nagy bajuk van hogy baromi rövidek..4-5 órás eresztések csak,de ez legalább "tömény" és fasza
Szóval attól nem félek hogy azok is ilyen Arcane színvonalon a süllyesztőbe masiroznak majd.
7.
7.
Sophisticated Karen
#6: Ez igy azert nem igaz. Az Arkane a Bethesdahoz tartozik, a Bethesdat meg az MS felvasarolta kb 2-3 eve. Ahelyett hogy jo exkluzivot adnanak hozza az MShez megint elcsesztek egy jo studiot (Dishonored, Prey, Deathloop). Ha megveszik az Activision Blizzardot, akkor vege lesz a CoDnak is, a Blizzardot az Activision mar ugy is szetbarmolta (bar en nagyon remenykedek a Diablo 4 sikereben), ahogy a Biowaret az EA is.

Az MSnek konzolon nem megy az exkluziv cim meg third party cim se a 360 ota. Akkoriban volt olyan Mass Effect 2, Gears 2, Halo Reach, Forza Motorsport 4 mind exkluziv es jo volt egy MGS4 es egy Uncharted 2vel szemben. A third party support meg sokkal jobb volt a 360on mint a PS3an es minden jobban futott rajta. Az MS 2010 korul feladta, a Sony meg beerositett szolval akkor el is buktak a nyolcadik generaciot, es ezt azota se tudjak megvaltoztatni. A series X sokkal komolyabb es jobb gep mint az Xbox ONE, de osszesegeben meg mindig nem eri el valos teljesitmenyben a ps5 szinvonalat (az hogy ez optimalizacio kerdese vagy nem az nem teljesen egyertelmu).

Csereben PCn eleg jol teljesit az Age of Empires (mely ugye nincs focusban es hagyjak a fejlesztoket meg communityt ervenyesulni) es PC GP is eleg nepszerunek tunik. Jol is fut a PCn.
6.
6.
crytek
#5: Nem az xbox csinálta nem a ms csinálta ezt az arkane csinálta. Ezen is látszik ebben az iparban is jócskán van olyan hogy visszafejlődés.
Ezt kár volt exklúzívvá tenni meg ennyire bereklámozni. Én komolyan nem értem hogy ott vajon kretének dolgoznak hogy nem látták ez mekkora egy semmilyen game?
Egyedül mondjuk baromi nehéz így ezt haverokkal lehet csak "jól haladva" tolni.
5.
5.
zoli12i
#3: Kedvenc Xboxod ennyit képes kisajtolni magából.
4.
4.
Sophisticated Karen
#3: Redfallt ki se merem próbálni annyira rossznak tűnik...
3.
3.
crytek
Redfall egy nagyon gyenge eresztés lett. Tolja az ember és nulla egy eka momemtuma nincs ami elkapná az embert..ezzel a Redfallal nagyon mellé lőttek.

Weird West toronymagasan a legjobb a felhozatalból..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...