A pletykák szerint mégsem lesz PlayStation-exkluzív a Metal Gear Solid 3 Remake

  • Írta: zoenn
  • 2023. május 22.
  • Pletyka
Link másolása
Mint ismert, a Konami a Metal Gear Solid 3: Snake Eater remake-jén dolgozik derekasan, de hivatalosan még nem jelentették be a címet. A korábban rebesgetett PS-exkluzivitást azonban nem kell készpénznek venni.

Szóval úgy állunk, hogy van egy olyan játék, amit még be sem jelentett a Konami, ennek ellenére további infókat kaptunk a várva-várt remake-ről. A pletykák szerint a japán kiadó az idei E3-on leplezte volna le a Metal Gear Solid 3: Snake Eater új verzióját, ám az eseményt törölték, így kíváncsian várjuk az új időpontot.

Habár a korábbi szóbeszédek szerint a játék ideiglenes exkluzivitást élvezett volna PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön, viszont a megbízható Insider Gaming arról számolt be, hogy az anyag PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re fut be. Ami pedig a lepellerántást illeti, erre május 24-én kerül sor az idei PlayStation Showcase-en.

Először a VGC számolt be a Metal Gear Solid 3 remake létezéséről, amit az a Virtuos stúdió készíti, amely a The Outer Worlds frissített változatát is összerakta. Ez alapján nem biztos, hogy alaptalan az aggodalmunk a minőséget tekintve.

10.
10.
Doomsayer
#9: Amúgy igen. Ami jó ezekben a HD Remaster kiadásokban (MGS2+MGS3), hogy alapból 16:9-es a képarány. Illetve, hogy nekem anno a PS2-re (nyilvánvaló okokból) a PAL verziós volt meg, ami ugye 50 fps, a HD meg 60 fps. Persze nem mintha emiatt lett volna anno játszhatatlan és hát akkoriban amúgy sem volt divat ezért nyüszögni, csak játszani szépen :) Mondjuk a remasterekben semmit nem csináltak a 16:9-en és a 720p-n kívül, még csak egy fűszál sem lett jobb benne. Egyébként lehet, hogy lustaság, vagy az öregedés miatt, de emulátorok ide, vagy oda, ha tolni akarom, akkor bedugom a 360-as lemezt a Series X-be, oszt jól van, a TV majd felskálázza. Bár ez ugye nem a belső rendert teszi nagyobbra, csak "maszatol", de ha a Swich-ből meg a Wii U-ból elég jó képet felköhög, nem pont a Metal Gear lesz rajta játszhatatlanul ronda.
9.
9.
TrishtanAG
#5: A PS3-as HD-s kiadás emulátorral, akár 4K-ra pimpelve kifejezetten jól néz ki a 2. és a 3. részből is :).
8.
8.
crytek
#7: Egyelőre még akad pár game igen. És ahogy a sony csinálja még rengeteg maradni is fo

PS4-éra nagy része még mindig nincs pc-re..

Uncharted 1-2-3
Driveclub
Until Dawn
The Order 1886
Shadow of the Colossus
Bloodborne
Knack1-2
The Last Guardian
Infamous széria
Killzone
GT-k
..stb
7.
7.
Nothing
Miért? Van még olyan, hogy Playstation exkluzív...?
6.
6.
zoli12i
Totál kimaradt nekem ez a MGS és SH széria a Konamitól. Most pótlom őket valahára.
5.
5.
Doomsayer
#1: De hát az MGS 1-nek van már remake-je, a Twin Snakes. A 98-as eredeti után 2004-ben jött GC-re. Vagy egy második remake-et szeretnél? Azzal sem lenne nagy baj, de én személy szerint kicsit túlzásnak tartom a játékiparban, hogy lassan évente jönnek a remake-ek. Szerintem nem lenne jobb egy MGS ReRemake sem az eredetinél, sem a remake-nél, főleg, hogy a Twin Snakes esetében újra felvették a szinkront az eredeti színészekkel és nem tudom, hogy harmadszorra is megtennék-e.

Míg a MGS3-at a játéktörténelem egyik legnagyszerűbb alkotásának tartom, annak jöhetne azért egy remake - persze Hayter-rel, mert a PS360 remaster-eknél a PS2 emulátor is jobb PC-n. Annak viszont nem latnám értelmét sem gamer, sem üzleti szempontból, hogy PS ex legyen.
4.
4.
Sophisticated Karen
Én igazán az mgs4 remake re várok. A többihez ma még hozzá lehet jutni Emulator nélkül...
3.
3.
crytek
Mindegy csak legyen nagy siker hátha jön a többi része is.. Bár ezek után nem hiszem korábbiakhoz hozzányúlnak majd :(
2.
2.
Nate Hope
Tökmindegy, hogy nem exkluzív, csak jöjjön már!
1.
1.
Yanez
Az első része lenne az igazán ütős remake, majd a többi. Nem is értem miért a 3-assal kezdik, hisz akinek kimaradt anno, annak most a harmadik résszel kell kezdenie. Időrendi sorrendben viszont nyugodtan lehet kezdeni az MGS3-al, csak így ugye már nem lesz annyi watafakka.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...