Tombol a Halloween a videojátékokban

Jövő hét szombaton hivatalosan is beköszönt az ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep: a Halloween, amit a különböző játékok is előszeretettel ünnepelnek meg. Ezeket igyekeztünk most egy csokorba szedni.

Így búcsúszik a PlayStation Access a PS4-től

Egy igazi nosztalgiabomba videóval köszön el a PlayStation hivatalos brit YouTube csatornája, a PlayStation Access, akik egy-egy másodpercet vágtak össze a PS4-éra legmeghatározóbb játékaiból egy nagy montázsba.

Spider-Man: Miles Morales - újabb előzetes érkezett

A Game Informer után ezúttal az Eurogamer szállította a következő játékmenet előzetest a Marvel's Spider-Man: Miles Moralesből, amiben bár akadnak ismerős jelenetek, szerencsére pár vadonatúj képsort is megcsodálhatunk.

Fallout 76 - bevonul a Brotherhood of Steel

Még idén decemberben csatlakozik a Brotherhood of Steel frakció a Fallout 76 univerzumához, amivel együtt egy vadonatúj, a szervezethez szorosan kapcsolódó küldetéssorozat is a kezdetét veszi.

Bemutatkozott az Arkham Horror: Mother's Embrace

Nemrég jelentette be az Asmodee Digital, hogy videojátékos formába manifesztálódik a Mansion of Madness-társasjáték széria, és az első képek alapján az Arkham Horror: Mother's Embrace egy hamisítatlan lovecrafti kaland lesz.

Hatalmas siker a Darkest Dungeon-társasjáték

A hét közepén rajtolt el a Darkest Dungeon: The Board Game Kickstarter-kampánya, ami elképesztő sikernek örvend, hiszen alig egy nap leforgása alatt több mint egy millió dollárral lépte túl az eredetileg megjelölt összeget.

Game of the Year Editiont kap a Sekiro

Hamarosan egy jókora frissítés érkezik a FromSoftware legutóbbi játékához, a Sekiro: Shadows Die Twice-hoz, aminek a örömére a kiadó egy Game of the Year Editionbe csomagolja az akció RPG-t.

Még ebben a hónapban elrajtol a Visage

Ha horrorjátékot fejlesztesz, illik előrukkolni vele halloween környékén: ez járhatott a SadSquare Studiónál dolgozó srácok fejében is, akik bejelentették, hogy még ebben a hónapban elrajtol a Visage.

Deathstroke is visszatér a Justice League-ben

Lapértesülések szerint a Joe Manganiello alakította Deathstroke-ot is viszontláthatjuk majd a Zack Snyder's Justice League-ben. Az úriember épp most forgatja a jeleneteit a film bővített kiadásához.

Gears 5 - mit ígér a next-gen frissítés?

A Gears 5-öt már az Xbox Series-konzolok premierjekor felfrissíthetjük majd a next-gen verzióra, a minap pedig érkezett egy trailer, amely bemutatja, hogy mit ígér nekünk az update.

Call of Duty - íme, a PlayStation-exkluzív játékmód

Közel egy teljes éven át PlayStation-exkluzív lesz a Call of Duty: Black Ops - Cold War most bemutatott játékmódja, a Zombies Onslaught. Ebben két játékosnak kell állnia a sarat a zombisereggel szemben.

Xbox Game Pass - jöhetnek a streaming stickek?

Phil Spencer egy interjúban hozott hipotetikus példákat arra, hogy milyen lehetőségek vannak még a részint felhő hajtotta Xbox Game Passben. Állítása szerint akár a szolgáltatáshoz mellékelt streaming stickek érkezése sincs kizárva.

Apex Legends - már a kanyarban a steames kiadás

Egy jó és egy rossz hírrel szolgálhatunk az Apex Legends-közösség számára: habár a battle royale-lövölde steames kiadása jó másfél hét múlva elrajtolhat, a Switchre csak jövőre fut be a játék.

A next-gen konzolokra is megjelenik a Ghostrunner

Dinamikusan bővül a Ghostrunner platformlistája, hiszen alig egy hónapja annak, hogy hírt kaptunk a Switch-változatról, a minap már PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re is bejelentették a játékot.

Little Nightmares II - szörnyekből nem lesz hiány

Ha már a halloween a sarkon van, és mindenféle rém előmászik ilyenkor rejtekéről, a Tarsier Studios is úgy látta jónak, hogy az ijesztgetés ünnepét egy Little Nightmares II-előzetessel vezessék fel.

Idén már nem adják ki a remasterelt Blade Runnert

Amikor a Nightdive Studios bejelentette az 1997-es Blade Runner-videojáték felújítását, a végeredményt még az idei évre ígérték. Kiderült azonban, hogy a klasszikus modern köntösbe bújtatása nagyobb falat, mint a csapat eredetileg hitte.

Őrült VR-lövölde lesz a Captain Toonhead

A Captain Toonhead vs The Punks from Outer Space nem csak a címében ígérkezik őrültségnek. Ebben a színes-szagos VR-játékban mindenféle tornyokkal kell visszavernünk a punkok, dinók és kibercsirkék seregét.

Beköszönt az ősz a Mortal Shellbe

A nyáron megjelent Mortal Shellt is eléri az ősz az ingyenes, Rotten Autumn címre keresztelt kiegészítőjében. Egy teljesen új küldetéssorozatot kapunk Gorftól, aminek a végén számtalan páncélfestés vár – ezeket a friss fotómóddal is megörökíthetjük.

Bemutatkozik az A Long Journey

Vagyis a teljes nevén: A Long Journey to an Uncertain End. A történetközpontú űrhajó- és legénységmenedzselős játék az Obsidian és a Telltale veteránjai által gründolt Crispy Creative első alkotása lesz.

Az Epic Store folytatja a halloweenezést

Ezen a héten egy küszködő színész kálváriája és egy csapat jelmezes gyerek kalandja szerezhető be ingyen az Epic boltjából. Egy hét múlva harcba szállhatunk a Szellemirtók oldalán, és felfedezhetjük Black Hills erdejét is.

The Medium - így működik a játék kettős valósága

A Bloober Team horrorjának legnagyobb dobása, hogy hősnőnk egyszerre két dimenzióban képes jelen lenni, amire a játékmenet is aktívan támaszkodik. Most egy videó mutatja be a rendszer működését.

A Pac-Man is megkapja a battle royale-kiadását

A Tetris 99 és a Super Mario Bros. 35 a bizonyíték rá, hogy a battle royale-formula lényegében bármire ráhúzható, miért ne működne a dolog a Pac-Mannél is? A Pac-Man: Mega Tunnel Battle-ben hatvannégyen játszhatunk egyszerre.

Minecraft - nem ússzuk meg PC-n a Microsoft-fiókot

A Microsoft bejelentette, hogy a jövőben a Minecraft: Java Edition felhasználóinak is Microsoft-fiókot kell használniuk a játékhoz. A cég alapvetően biztonsági okokból hozta meg ezt a döntést, és ígéri, nem csorbulnak a Java-kiadás előnyei.

Stadiára érkezik a Hello Engineer

Már a Hello Neighbor fejlesztői is univerzumban gondolkodnak: bemutatkozott a Hello Engineer, amelyben azt a feladatot kapjuk, hogy gépeket építsünk magunknak, miközben persze a gonosz szomszéd lesi minden mozdulatunkat.

Filmes hírek a hosszú hétvégére

Az elmúlt napokban beesett néhány fontosabb filmes hír, ezeket most egy csokorba összegyűjtve prezentáljuk nektek. Szó lesz a Fast & Furious-sorozat végéről, és a Jared Leto-féle Joker visszatéréséről is.