Végre megérkeznek a modok a Cities: Skylines 2-be

Igaz, majd csak a hónap végén, és valamelyes korlátozott formában, cserébe új fizetős DLC-ket is bejelentettek a fejlesztők, amelyekkel új külsőt adhatunk a vízparti régióknak.

Jonathan Nolan szerint lehetelen feladat kielégíteni a Fallout-rajongók elvárásait

Ezt állítja a Fallout-sorozat rendezője és producere, akinek kis híján a karrierje is ráment a Fallout 3 függőségére. A kijelentés mögött az áll, hogy nincsenek ábrándjai és megfelelési kényszere, de nem fog eltérni a forrásoktól sem.

Európában is a Helldivers 2 volt a legkelendőbb februárban

Bár az angliai és az európai lista első ránézésre megegyezik, azért igenis vannak különbségek, főleg a Top 10 alsó szegmensében, illetve az alatt is volt némi mozgolódás.

Összefog a GOG és az Amazon Luna

A másolásvédelmet elvből elvető áruház játékait hamarosan streamelhetjük majd az Amazon szolgáltatásán keresztül, persze csak ahol elérhető az Amazon Luna, mint szolgáltatás.

Májusban indul a Songs of Silence korai hozzáférése

A 4X fantasy stratégiai játék első körben PC-re jelenik majd meg, viszont a fejlesztők tervei szerint még az idén konzolokra is ellátogat. Még egy Kickstarter-kampányt is indítanak a fejlesztés támogatására.

Újabb bétatesztet tart a Zenless Zone Zero

A HoYoverse legújabb képviselője egy zárt bétatesztet hirdetett, a jelentkezés már él, azonban meg kell kicsit dolgoznunk, hogy részt vehessünk majd az egyelőre ismeretlen időben tartandó bétában.

A Unity szerint már a stúdiók 62%-a használt AI-t

A játékengine-t gyártó cég saját felmérése arra is kitért, hogy a tabunak számító technológiát milyen területeken használják, hogy időt és pénzt spóroljanak a fejlesztés során.

Meghackelték az Apex Legends bajnokság döntőjét

Az észak-amerikai bajnokság döntőit határozatlan időre elnapolták, mivel veszélybe került a Global Series kompetitív integritása. Egyelőre kérdéses, hogy mikor folytatják majd a meccseket.

Videón a Fatal Fury: City of the Wolves

26 év után visszatérnek a Fatal Fury-játékok, és most 2 új, eddig még nem látott videót is kaptunk a készülő játékról: egyik a hivatalos bejelentő trailer, a másik pedig már egy játékmenet-videó. Érdemes őket megnézni!

HWSW: Lezárult egy korszak: trónfosztott lett a BitTorrent

Vége a BitTorrent, illetve általában véve a p2p fájlmegosztás dominanciájának a globális internetforgalomban - a több évtizedig tartó uralkodást a streamingszolgáltatások, illetve az általuk kínált tartalmak globális térnyerése törte meg elsősorban - írja a HWSW.

Szavazhatunk, melyik a kedvenc PlayStation-játékunk

A Sony egy, az X-en történő szavazás keretében kérdezi a játékosokat, hogy szerintünk melyik a legjobb PlayStation-játék, azonban a rajongók ki vannak akadva, hiszen a Bloodborne nem került fel a választási lehetőségek közé.

Nem fogy a PlayStation VR2, a Sony szünetelteti a gyártást

Habár a konzolos piacon nincs riválisa a PSVR2-nek, a headset eladásai így is a vártnál alacsonyabban alakultak. A raktárakban halmozódnak a készletek, így a Sony határozatlan ideig leállította a készülék gyártását.

A Persona 6 már megjelenésekor multiplatform lehet

Több szivárogtató szerint is multiplatform játékként jelenhet majd meg a Persona 6, sőt azt sem zárják ki, hogy Xbox-konzolokon ezt Game Pass-ben tegye, ahogy a Persona 3 Reload esetében is történt.

A Gotham Knights fejlesztői is besegítenek a készülő Wonder Woman-játék fejlesztésében

Lapértesülések szerint a WB Montreal munkatársai is besegíthetnek a készülő Csodanő-játék fejlesztésében, amit a Monolith Productions visz hivatalosan.

További infók a PlayStation 5 Pro-ról

Elméletileg az év végén érkezhet, az ünnepi szezonban a PlayStation 5 felturbózott változata, amiről már múlt héten több specifikáció is kiszivárgott. Most bővült a lista és a középgenerációs masina memóriájáról is többet tudhatunk.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Remek hétnek nézünk elébe, megérkezik PlayStation 5-re a Hi-Fi Rush, de az Alone in the Dark és a Rise of the Ronin is befut. Természetesen vétek lenne elfeledkezni a hét legnagyobb megjelenéséről is, a Dragon’s Dogma 2-ről.

Illegálisan került tartalom a Star Wars: Battlefront Classic Collectionbe

Egy rajongói modból emeltek át elemeket, erre azonban az eredeti készítő nem adott engedélyt, ráadásul az Aspyr is megígérte korábban, hogy a végső verzióban már nem lesz benne.

Elérhető a Dark Souls: Archthrones demója

A Dark Souls 3-hoz érkező mod lényegében a sorozat folytatása. Igazi rajongói tartalom, rengeteg utalással a sorozat korábbi részeire.

Dave Oshry: "Mi utáljuk a pénzt"

A New Blood indie stúdió vezetője, Dave Oshry beszélt arról, hogy miképp gondolkodnak a játékiparról és hogyan látja az indie fejlesztők helyzetét a rengeteg elbocsátás közepette.

A Helldivers 2 bőven túl lehet a 8 millió eladott példányon

Egy piaci elemző szerint a múlt hónapban piacra dobott játékból már több mint 8 millió példányban kelt el, amivel jelentősen túlszárnyalta a Sony és az Arrowhead elvárásait.

A LinkedIn is beszáll a gamingbe

A Microsoft tulajdonában álló, munkaerő keresésre specializált közösségi felület új vizekre evez. A hírt már a portál is megerősítette, azonban még nem tudják pontosan, hogy a játékok mikor lesznek elérhetők.

Marcus Lehto: “Semmi jót nem tudok mondani az EA-ről”

A vezető február végén távozott a Ridgeline Games-től, amelyet pár nappal később be is zártak. Lehto nem volt túl bőbeszédű az elmúlt időben az eseményekkel kapcsolatban, most elmondta miért.

Először nézhetünk bele az Into the Dead: Our Darkest Days játékmenetébe

Az oldalnézetes túlélőjátékban egy csoport kétségbeesett embert kell menedékről menedékre vezetnünk egy élőhalottakkal sújtott városban. Az 1980-as évek Texasában játszódó Into the Dead: Our Darkest Days friss látnivalókat kapott.

A Saber Interactive mentheti meg az Embracertől a magyar Zen Studios-t

Most már hivatalos, hogy a Saber Interactive kiválik az Embracer Groupból egy 247 millió dolláros üzlet keretében. A stúdiónak lehetősége van a 4A Games és a Zen Studios felvásárlására is egy erre vonatkozó opció miatt.

Tini titánok-filmmel erősít James Gunn DC-univerzuma

Lapértesülések szerint az ifjú szuperhősök csapata is saját mozifilmet érdemel majd James Gunn és Peter Safran megújuló DC-moziverzumában. Már azt is tudjuk, hogy ki felel a forgatókönyvért.