Hírarchívum - 2020. szeptember

Mass Effect Trilogy - ha lesz is, nem az idén érkezik

2020 a halasztások éve, amikor még azokat a játékokat is elcsúsztatják, amelyeket hivatalosan be sem jelentettek. A Mass Effect-trilógia újrakeverését ugyanis még mindig nem erősítették meg, de elvileg 2021 előtt már nem is kapjuk meg.

Demon's Souls - nem jár együtt a 4K és a 60 fps

Ahhoz kétség sem férhet, hogy brutálisan fest a Demon's Souls remake-je, viszont most a Digital Foundry jóvoltából kiderült, hogy választanunk kell majd a sebesség vagy a képminőség előnyben részesítése között.

Brit toplista: Mario, Marvel és Mafia

A Mafia felújított kiadása két különböző pozíciót is lefoglalt magának a brit toplista legutóbbi összesítésében, de a koronát továbbra is Mario 3D-s csomagja tartja. Tommy Angelo kalandját még a Bosszúállók is maguk mögé utasították.

Bemutatkozott a Dynasty Warriors 9: Empires

A TGS 2020 online show-ján színre lépett a Koei Temco és az Omega Force is, hogy bemutassák a Dynasty Warriors 9: Empirest, amely stratégiai játékelemekkel bővíti ki a Dynasty Warriors kaszabolós játékmenetét.

A végéhez közelít az Avatar 3 forgatása

Úgy tűnik, lassan, de biztosan elkészülnek a 2009-es Avatar folytatásai. A filmeket rendező James Cameron szerint a második rész élőszereplős felvételei már a zsákban vannak, és lassan befejeződik a harmadik rész forgatása is.

Monster Hunter Rise - 43 percnyi gameplay érkezett

A legutóbbi Nintendo Direct Mini adásán mutatkozott be a Monster Hunter Rise, az idei Tokyo Game Show-nak hála pedig most alaposabban is belenézhetünk a márciusban érkező Switch-exkluzív játékmenetébe.

The Last of Us: Part II - szinte garantált a multiplayer

Habár a The Last of Us Dayre átkeresztelt Outbreak Day nem hozott konkrét bejelentést a második rész sokat pletykált többjátékos módjáról, Neil Druckmann annyit elárult, hogy a türelmünk meghozza majd a gyümölcsét.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A héten belevágunk az októberbe, ezzel pedig hivatalosan is megindul az őszi játékzuhatag. A nagy befutók közt biztosan ott lesznek a Star Wars pilótái és Crash Bandicoot csapata is.

A Tribeca Filmfesztivál díjazni fogja a videojátékokat

Jövőre a Tribeca Filmfesztivál egy új díjkategóriát is bemutat: a videojátékokét. Igaz, évek óta jelennek már meg a filmfesztivál díjának jelöltjei között játékok, de a következő fesztivál lesz az első, ahol saját kategóriát kapnak.

Új animációs Resident Evil-sorozat a láthatáron

A Netflix újabb animációs darabbal bővíti a Resident Evil-univerzum történetét, ezúttal egy sorozattal. A Resident Evil: Infinite Darkness Leon S. Kennedyre és Claire Redfieldre koncentrál majd.