Hírarchívum - 2021. április

Kilőttek a Microsoft videojátékos bevételei

A Microsoft is közzétette az aktuális pénzügyi helyzetjelentését, és bár a redmondiak most sem árasztottak el számokkal minket, a rendelkezésre álló infók alapján jó negyedévet zárt a cég videojátékos részlege.

Októberben visszatér a DC FanDome

Tavaly nyáron óriási sikert aratott a DC Comics digitális eseménye, így aztán nem meglepő, hogy idén is sor kerül majd hasonlóra: minden bizonnyal lesz miről mesélnie a képregénygyárosnak!

Időarányosan jobban fogyott a PS5 a PS4-nél

A Sony közzétette a legutóbbi pénzügyi helyzetjelentését, ebből derült ki többek között az is, hogy a PlayStation 5 eladásai időarányosan felülmúlták az előző generációs Sony-konzol számait.

Bemutatkozott a PlayStation Plus májusi kínálata

Május vár, napsugár, erre jár már a nyár – és a PlayStation Plus-előfizetéssel beszerezhető játékok listája is napvilágra került. Ezúttal egy lakatlan sziget, a harcmező és a roncsderbik izgalmait élhetjük át.

Videón a Metro Exodus: Enhanced Edition

Tavaly jelentették be a Metro Exodus fejlesztői, hogy az újgenerációs konzolok érkezésével készítenek egy next-gen változatot is a játékukhoz. Most ennek a PC-s változatába leshetünk bele, ami kizárólag ray tracinges videokártyákkal fog futni.

Római epizóddal gazdagszik az Expeditions-sorozat

Nem a Rome: Total War remastere lesz az egyetlen stratégiai játék idén, amely a Római Birodalomba invitál minket. A Logic Artists és a THQ Nordic új játékában egy ifjú hadvezér szerepében kell Róma bajnokává válnunk.

Megérkezett a Returnal launch trailere

Két nap van már csak hátra a Returnal megjelenéséig, a Housemarque és a Sony pedig egy launch trailerrel emlékeztet minket erre. Egy akciódús montázsban veszik sorra, mi vár ránk ebben a roguelike-lövöldében.

Elérhető a switches Miitopia demója

Az eredetileg 3DS-re megjelent Miitopia a jövő hónapban Nintendo Switchen is tiszteletét teszi. A némileg felújított játékot és annak az elődjénél részletesebb karakterkészítőjét már ki is próbálhatjuk egy demóban.

Filmes univerzumot kap a World of Darkness

A White Wolf által alapított szerepjátékvilág, amelyen belül több videojáték is készült már, idővel filmes univerzummal is bővülni fog. A World of Darkness-alkotások fejlesztéséért az a cég felel majd, ami a netflixes Vaják-sorozatért is.

Ismét mozgásban a War Mongrels

Tizenkét percnyi gameplay-felvétellel jelentkezett a War Mongrels, a Destructive Creations valós idejű taktikai játéka. Ezúttal látványos szerepet kap a náci Németország dezertőreire fókuszáló történet is.