Hírarchívum - 2021. április

Az új Ratchet & Clankről szól a heti State of Play

Csütörtök este 11 órakor egy újabb State of Play-műsorral készül a Sony. Ezúttal a júniusban debütáló Ratchet & Clank: Rift Apart kapja majd a főszerepet, de bemutatkozik ezenkívül még két titokzatos indie cím is.

Brit toplista: tarolt a remasterelt Nier Replicant

Jött, látott, és ellopta az aranyérmet a brit játékeladási toplistán a Nier Replicant ver.1.22474487139... a múlt heti győztes, a FIFA 21 elől - azonban ezt leszámítva változatlan a helyzet, továbbra is a Nintendo dominál a briteknél.

Felvásárolta a Phosphor Studiost a People Can Fly

A kis lengyel stúdióként induló People Can Fly az elmúlt években szépen multicéggé hízott, és úgy látszik, ezt a bővülést a jövőben sem kívánja megállítani, nemrég ugyanis a Phosphor Studiost is magába olvasztotta.

Titanfall 2 - megdőlt a játékosrekord Steamen

Hirtelen megnőtt az érdeklődés Steamen a Respawn Entertainment FPS-e, a Titanfall 2 iránt, aminek az lett az eredménye, hogy közel 17 ezer felhasználó játszott egyszerre a játékkal a Valve platformján keresztül.

Kiosztották az idei Oscar-díjakat

A szokásostól eltérően hónapokkal később, de hajnalban kiosztották az Oscar-díjakat. Ebben a rendkívüli évben számos erős versenyző volt: a díjazásoknál néhol a papírforma érvényesült, de meglepetés is jutott.

Nyáron jön a Ghosts ‘n Goblins: Resurrection

Mármint a Switchen kívül. A klasszikus játékok előtt tisztelgő új epizódról nemrég derült ki, hogy nem marad exkluzív a Nintendo platformján, de a Capcom akkor adós maradt a megjelenés pontos dátumával. Mostanáig.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Április utolsó hetét sem lepik el a játékmegjelenések, de minden platformon találunk nagyobb címeket, amikre érdemes várni. Befut például a New Pokémon Snap, a Returnal és az xboxos Second Extinction is.

Max Payne 3 és L.A. Noire - ingyenesek a DLC-k

A héten egy kisebb furcsaság történt a Steamen, ugyanis több Rockstar Games-játék adatlapja is eltűnt a Valve boltjából - mostanra azonban nem csak, hogy helyeállt a rend, de még ingyenes tartalmakat is kaptunk két régebbi címhez.

Újabb mérföldkövet lépett át a Call of Duty-franchise

Egészen elképesztő karriert futott be az elmúlt tizennyolc évben a Call of Duty-széria, ami rögtön két elképesztő eredménnyel is büszkélkedhet: ebből az egyik, hogy a frencsájz összesített eladásai elérték a 400 milliót.

Jim Ryan: minden eddiginél több PS-exkluzív jöhet

Jim Ryan, a PlayStation fejese nemrég egy interjúban nyilatkozott arról, hogy nem változtatnak a konzoljuk eddigi üzletpolitikáján, sőt, az előző generációkhoz képest még több exkluzív címet készülnek kiadni.