Április 16-án jelenik meg PlayStationre a Dave the Diver

És kapásból bekerül a PlayStation Plus játékkatalógusába a Mintrocket búváros játéka, melyben az óceán mélyére merülünk, hogy alapanyaggal tudjuk ellátni sushi-éttermünket. A tavalyi év sikerjátékára már sok PS-tulaj fente a fogát.

Problémák a Final Fantasy XIV Xbox-os verziója körül

A dolog ezúttal a platform automatikus moderációjához kapcsolódik, a felhasználók beszámolója alapján az algoritmus miatt az évtizedes in-game kifejezések használatáért tiltás járhat.

Túl az 500.000 eladott példányon a Unicorn Overlord

Kevesebb mint egy hónap alatt érte el a Vanillaware játéka ezt a mérföldkövet, így egyértelműen sikerként könyvelte a Unicorn Overlordot úgy a fejlesztő, mint a kiadó.

Érkezik a PO'ed: Definitive Edition

Még a megjelenés éve sem biztos, de az igen, hogy a Nightdive Studios a szokásos módon fogja felújítani a klasszikus, mára talán már elfeledett 1995-ös FPS-t.

Adakozással ünnepelnek a Dredge készítői

Az egy éves évforduló alkalmából egy új-zélandi intézménynek adományoztak egy nagyobb összeget, illetve összefoglalták játékuk eddigi eredményeit, de bepillantást nyerhetünk a jövőben érkező tartalmakba is.

Brit toplista: középszerű nyitányt produkált az új South Park-játék

Egyetlen új befutó volt csak a brit dobozos eladási lista Top 10-es mezőnyében, ám ez a cím is csak a dobogó harmadik fokát kapta el. Erősödött viszont néhány régebbi nagy kedvenc a kasszáknál!

Elkezdte ideiglenes vezérigazgatóságát Hiroki Totoki

Jim Ryan távozása a PlayStationtől nemcsak azt jelenti, hogy egy 30 éves korszak lezárult, de azt is, hogy méltó utódot kell találni a helyére. Totoki ezt a szerepkört csak ideiglenesen tölti be, míg nem találják meg a megfelelő embert.

Már nem olyan nagy buli a fejlesztőknek az Xbox Game Pass és az Epic-exkluzivitás

Egy időben valóban jó opciók voltak, azonban az aranyláznak már vége és messze nem olyan jövedelmező, legalábbis több független fejlesztő így látja a helyzetet.

Leépítések a Certain Affinity stúdiónál

A fejlesztőcsapat korábban dolgozott Halo és Call of Duty játékokon is, idén februárban pedig az Exodus csapatához csatlakoztak. A trend azonban őket is elérte, a munkaerő mintegy 10 százalékától válnak meg.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Kifejezetten gyenge hetünk lesz, nem érkezik komolyabb cím, de még csak kifejezetten sok játék sem. Filmekből pedig főként komolyabb témák érkeznek, főszerepben dokumentumfilmek és drámák.

A Larian és a CDPR sem aggódik túlzottan a mesterséges intelligencia miatt

A CDPR szerint hatalmas a minőségbeli különbség az emberi és a gépi munka végeredményében. A Larian vezére pedig elmondta, hogy a kreatív folyamatok helyett, az unalmasabb részeket bíznák az MI-re.

CDPR: Single player játékokban nincs helye a mikrotranzakcióknak

A többjátékos mód már más tészta, azonban a The Witcher és a Cyberpunk 2077 fejlesztője a single player játékokban nem látja értelmét a mikrotranzakcióknak, derült ki egy interjúból.

Véget ért az Embracer Group átszervezése

A tavaly nyáron elindult folyamat rengeteg változást és elkaszált játékot eredményezett a vállalatnál, ahol bizakodóak a jövővel kapcsolatban, azonban egyelőre nem akarnak újabb felvásárlásokba kezdeni.

Vlagyimir Putyin saját orosz játékkonzolt gyártatna

Miután a Sony, a Microsoft és a Nintendo is kivonult Oroszországból, alaposan megüresedett az ottani videojátékos piac. Vlagyimir Putyin egy saját gyártású orosz játékkonzol fejlesztésével bízná meg a helyi szakértőket.

Újabb kiegészítőt kap a Rain World

A népszerű metroidvania egy újabb, nagyobb DLC-vel bővül a tavalyi Downpour kiegészítő után. Alapvetően nem egy könnyű játékról van szó, a készítők viszont ígéreteik alapján tetőzni fogják az eddig látottakat a The Watcherrel.

Visions of Mana - akció közben az új szereplők

Szerencsére nem egyedül indul a Mana Fájához főhősünk, Val. Útja során számos szimpatikus karakterrel is összefut, akik csatlakoznak hozzá a harcokban. Köztük Careena és a Morley - róluk szól a friss előzetes.

A jelenlegi generációs konzolokra is kijön a Predator: Hunting Grounds

Emlékeztek még az IllFonic aszimmetrikus multira épülő Predator-játékára 2020-ból? Nem? Sebaj, hiszen az év végén érkezik PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re, sőt, a jövő hónapban a meglévő platformokon is kapunk új tartalmi frissítést.

Indie fejlesztők állnak össze egy nagy játékbemutatóra

A Triple-I Initiative (tripla-i kezdeményezés) április 10-re hirdetett egy élő adást, ahol többek között a Terraria, Slay the Spire és a Dead Cells kiegészítőjének fejlesztői fogják bemutatni az újdonságaikat.

Újra szigorít a felhasználói feltételeken a Twitch

Igen, már megint a szexi közvetítésekkel van gond, újabb fejezethez érkezett a platform és a streamerek csatája. Mostantól nincs több zöld nadrágos stream. Legalábbis a streaming platform reményei szerint.

Hét játékon dolgozik a Don't Nod és ebből 4-ről még nem is tudunk

Átszervezi a munkafolyamatokat a Don’t Nod csapata, a jövőben három külön, belső “szakértői ág” lesz a stúdión belül, amelyek egy-egy zsánerért felelnek majd.

Érkezik a Don’t Starve-társasjáték

Hamarosan offline, fizikai valójában játszhatunk a Don’t Starve-val, ugyanis hamarosan érkezik a társasjáték verzió, ráadásul tapasztalt csapat áll a projekt mögött.

Állítólag már dolgozik a következő Spyro-játékon a Toys for Bob

Mély meggyőződéssel állítja egy általában jól értesült youtuber, hogy már folyik a munka. Azonban még nagyon korai stádiumban van a fejlesztés, még csak pár hónapja dolgoznak rajta.

A Sega eladta a Relic Entertainmentet

A leépítési hullám elérte a Sega európai kirendeltségét is. Az elbocsátások a Creative Assembly és a Hardlight csapatát is érintik, a Relic Entertainment pedig kiválik a Segából.

Így harcol Venture, az Overwatch 2 legújabb hőse

Április közepén elrajtol az Overwatch 2 tizedik szezonja, a sok újdonság és változtatás mellett pedig egy vadiúj játszható hőst is kapunk. Lássuk, mit tud Venture, a hatalmas fúróval érkező régész!

Az agyával írányítja a játékokat az első Neuralink páciens

Látványos videóban prezentálta a Neuralink, hogy mire is képes az agyba ültetett chip. A demonstráció során kiderült hogy a páciens első dolga az volt, hogy a Civilization VI-tal játsszon.