Itt az ideje, hogy visszatérjen a Final Fantasy Tactics

Ezt pedig nemcsak mi állítjuk, de a franchise legnagyobb fejesei, köztük Yoshi-P is! A japán fejlesztők szívesen készítenének egy vadiúj körökre osztott spinoffot, de ennek valószínűleg nem a Final Fantasy XVI világa adna táptalajt.

Bennfentes kereskedés, hazugságok és börtönbüntetés - Yuji Naka visszatért a közösségi platformokra

16 hónapja nem posztolt semmit Yuji Naka, a Sonic, a sündisznó társalkotója, akit tavaly 30 hónapra elítéltek bennfentes kereskedésért. Most megtörte a szünetet csak azért, hogy a Dragon Quest-játékok egyik producerét meggyanúsítsa.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Laza hét elé nézünk, érkezik pár érdekes cím, de alapvetően ne számítsunk nagy durranásokra játékok terén, a mozikba viszont visszatérnek az eredeti Szellemirtók, streaming tekintetében pedig végre megérkezik a Fallout-sorozat.

Új csapatot állított fel az Xbox a játékmegőrzésért

Lapértesülések szerint egy újabb csapatot állítottak fel a zöldek, hogy további játékokat „őrizzenek meg” a visszafelé-kompatibilitással és azzal, hogy régebbi játékokat tesznek elérhetővé modern platformokon.

Távozik a Microsofttól az Xbox vállalati alelnöke

Kareem Choudhry 26 évet töltött a vállalatnál, ahol éppen jelentős átalakítás zajlik a jelenlegi tervek felgyorsítása érdekében. Az alelnök korábban a visszafele-kompatibilitásért és a felhős játékért felelt.

Démonokról és kazamatákról szól a Shin Megami Tensei V: Vengeance új trailere

Az eredetileg Nintendo Switchre megjelent Shin Megami Tensei V továbbfejlesztett változata hamarosan más platformokra is befut, de a februári bejelentés óta eddig kellett várnunk a második trailerre.

Új platformokra érkezik a Front Mission 2: Remake

Az eredetileg Nintendo Switch-re megjelent mech-es játék még a hónapban megjelenik a másik két konzolra és PC-re is, sőt PC-n már a demót is kipróbálhatjuk.

Komoly frissítést kap a System Shock Remake

Nem csak a végső összecsapást dolgozzák újra a fejlesztők, de akár egy női hacker bőrébe bújva is végigjátszhatjuk majd a Nightdive Studios tavalyi alkotását.

A Gold Road lesz a The Elder Scrolls Online új kiegészítője

Az idén 10 éves MMO az év hátralévő részének roadmapjét is közzé tette, számos eseménnyel ünnepli a Bethesda a játék évfordulóját, de egy új kiegészítőt is kapunk a nyáron.

Leépítésekkel kezdi a függetlenségét a Relic Entertainment

A múlt héten a Sega eladta a Relic Entertainment stúdiót, amelyik bejelentette, hogy függetlenként fognak tovább működni. Az önálló élet azonban leépítésekkel kezdődött el.

Áprilisban indul a Kill It With Fire 2 korai hozzáférése

Egyelőre PC-n lesz elérhető Early Access formában, viszont az 1.0-ás verzió nemcsak a jelen generációs konzolokra, hanem az előző generáció vasaira is megjelenik majd.

Twitch-en is lehet majd nézni a jövő heti napfogyatkozást

A NASA és a streaming platform együttműködésének köszönhetően azok is tanúi lehetnek majd a ritka jelenségnek, akik egyébként nem tartózkodnak megfelelő helyen, vagy csak nincs kedvük kimenni.

Képeken és videón szivárgott ki a Monolith elkaszált Batman-játéka

A kései 2000-es években a Monolith Productions is egy saját Batman-játékon dolgozott. A Warner végül elkaszálta a projektet, melyből később a Middle-earth: Shadow of Mordor született meg. Most megnézhetjük, milyen lett volna a játék!

A Respawn elnézést kért a játékosoktól egy félresikerült frissítés miatt

Kedden este rengeteg játékos azt tapasztalta, hogy a felhasználóján semmissé vált, akár több száz óra játék eredménye, szinteket, battle pass előrehaladást, sőt egyesek a statisztikákat is elvesztették, szerencsére csak időszakosan.

Tudósok bebizonyították: van, aki több FPS-t lát

Vagy legalábbis valami ilyesmi. Egy nemrég megjelent kutatás bizonyítja, hogy egyes emberek képesek gyorsabban felfogni a vizuális információt, mint mások.

Június 10-én lesz a következő Ubisoft Forward Showcase

A francia kiadó új műsorral jelentkezik a nyári rendezvények sorában, amelyben vélhetőleg részletesen is bemutatkozik az Assassin's Creed: Codename Red és a Star Wars: Outlaws. Erős lesz a június bejelentések szempontjából!

Az Atari életet lehel a klasszikus Sprint-sorozatba egy új résszel

Bizonyára nem sokan vannak, akik emlékeznek az Atari '70-es évek végén futó arcade versenyjáték-szériájára, a Sprintre. Az izometrikus nézetet használó reboot NeoSprint néven fut és minden létező platformra megjelenik.

Már 57 millió eladott példánynál jár a Tekken-sorozat

Annak ellenére, hogy a mikrotranzakciók és a Battle Pass iránt nem voltak elragadtatva a játékosok, a Banda Namco verekedős szériája köszöni szépen, remekül van. A Tekken 8 kétmilliós eladásával a teljes sorozatból már 57 millió kópia fogyott.

Nem érintik a fejlesztési munkálatokat a Gearbox legutóbbi leépítései

A stúdió is megerősítette a legutóbbi elbocsátásokról szóló híreket, amik röviddel azután következtek be, amikor a Take-Two 460 millió dollárért megvásárolta a Gearbox Entertainmentet az Embracertől.

A játékidőnk több mint felét régi játékokkal töltöttük tavaly

Piaci jelentésekből kiderül, hogy 2023-ban a játékokkal töltött időnk 60 százalékát régebbi címek tették ki, mint a Fortnite, a GTA V, a Tom Clany’s Rainbow Six: Siege vagy épp a Minecraft.

Jövő héten lesz a Destiny 2: The Final Shape Showcase

Februárban kellett volna megjelennie a Destiny 2 legújabb, egyben utolsó nagyobb kiegészítőjének, a The Final Shape-nek. Elhalasztották, azonban jövő héten egy élő közvetítés során árulnak el többet a DLC állapotáról.

A fejlesztő szerint elkészülhet a Yakuza Kiwami 3

A Ryu Ga Gotoku stúdió már elkezdett dolgozni a Like a Dragon-sorozat következő játékán, és a szereplői meghallgatásokat is elkezdte szervezni. Nem a Yakuza 3 remake-jéről van szó, de a csapata fontolóra veszi a jövőben.

Mesterséges intelligenciával felvértezett chatbotot fejleszt a Microsoft Xboxra

Ha minden jól megy, hamarosan egy animált AI-vezérelt karakter válaszol majd a játékosok kérdéseire Xboxon, sőt még a visszatérítéseket is feldolgozza. Az új AI-chatbot létezését már a Microsoft is megerősítette, de konkrét bejelentés még nem érkezett.

Problémák a Final Fantasy XIV Xbox-os verziója körül

A dolog ezúttal a platform automatikus moderációjához kapcsolódik, a felhasználók beszámolója alapján az algoritmus miatt az évtizedes in-game kifejezések használatáért tiltás járhat.

Érkezik a PO'ed: Definitive Edition

Még a megjelenés éve sem biztos, de az igen, hogy a Nightdive Studios a szokásos módon fogja felújítani a klasszikus, mára talán már elfeledett 1995-ös FPS-t.