Megvan a nyári Future Games Show időpontja

Június 8-án érkezik az idei második Future Games Show, a készítők elmondása szerint az eddigi legambíciózusabb műsorra készülnek több, mint 40 PS5, Xbox, Switch és PC játékkal.

Nem sikerült jól a Cities: Skylines II első DLC-je, a készítők elnézést kértek

Három héttel a DLC megjelenése után a készítők elismerték, hogy sem a játék, sem a kiegészítő nem úgy sikerült, ahogy tervezték. A Beach Properties mostantól ingyenesen elérhető, a vásárlóknak pedig visszatérítik a pénzüket.

Megjelent a Borderlands 3 játékosok segítségével elkészített tudományos kutatás

Négy és félmillió játékos járult hozzá a kutatók munkájához a Borderlands 3 egyik minijátékán keresztül, most pedig nyilvánosságra hozták a kutatás eredményét is.

Hivatalosan is bemutatkozott a Kingdom Come: Deliverance II

Hat éve dolgozik minden idők leghitelesebb középkori szerepjátékának folytatásán a cseh fejlesztő, és a munka lassan beérik. Ismét Henry-t irányítjuk a Kingdom Come: Deliverance II-ben, aki egy hétköznapi ember, aki rendkívüli dolgokat cselekszik.

Dinamikus irányítási rendszerrel érkezik az EA Sports F1 24

Végre hivatalosan is bemutatkozott az EA közelgő Forma 1-es játéka, ami az előző évekhez képest kicsivel korábban, már május végén a boltokba kerül. Az EA Sports F1 24 fő újítása a dinamikus kezelési rendszer, amely sokkal valósághűbb érzést kelt.

Miért tart olyan sokáig a Fallout 5 fejlesztése?

Erre a kérdésre adott választ nemrégiben Emil Pagliarulo, a Bethesda Game Studios design rendezője. Mélyreható magyarázat nincs, de most, hogy pörög a TV-sorozat körüli hype, egyre türelmetlenebbek a rajongók.

Kezdetekhez tér vissza a Transformers One előzetese

Szeptemberen a Transformers is megkapja a saját eredettörténetét, a filmből kiderül, hogy Orion Pax és D-16 hogyan váltak barátokból esküdt ellenségekké, mint Optimus Prime és Megatron. Ez lesz az első, teljesen CG-animáció a sorozatban.

Baldur’s Gate III - hivatalos modszerkesztővel jön a legújabb frissítés

Sajnos a Larian nem készít fizetős bővítményeket a tavalyi év egyik legjobb szerepjátékához, ám a rajongók kézbe vehetik az ügyet, hiszen a Patch 7 a továbbfejlesztett gonosz-befejezések mellett a hivatalos modeszközöket is a közösség elé tárja.

Idő előtt lelepleződött a Kingdom Come: Deliverance 2

Noha a Warhorse Studios hivatalosan csak ma este rántotta volna le a leplet a középkori RPG-jük folytatásáról, egy kiszivárgott videó megerősítette a Kingdom Come: Deliverance 2-t. A játék már idén a boltokba kerül.

Kivették a Denuvót a Ghostwire Tokyo-ból

A Bethesda és a Tango Gameworks szépen csendben eltávolította a megosztó szoftvert a Ghostwire: Tokyo PC-s verziójából, egyelőre nem tudni, hogy pontosan miért.

Európai toplista: négyféle Fallout a top 10-ben

Az Amazon nagysikerű tévésorozatának köszönhetően gyakorlatilag az összes Fallout-játék eladása az egekbe szökött. A digitális és dobozos eladásokat is mérő európai toplistán négy különböző Fallout is szerepel.

Morzekóddal vitte végig egy játékos az Elden Ringet

Újabb emberfeletti teljesítményt vitt valaki véghez az Elden Ringben: morzekód segítségével vitte végig a játékot, azonban Elon Muskot nem nyűgözte le a teljesítménye.

A fejlesztők is aggódnak a live service miatt

Egyre szaporodnak a live service címek, azonban a modellt sokan kritizálják. Most egy friss felmérésből az derült ki, hogy a fejlesztők sem kifejezetten vannak oda érte.

Már 40 millióan játszottak a Sea of Thieves-szel

A játék hamarosan érkezik PlayStation 5-re, azonban a Rare elmondása szerint a PC-s és xboxos játékosok is elégnek bizonyultak a jelentős, 40 milliós mérföldkő eléréséhez.

Megjelent a Dead Island 2 legújabb DLC-je

Már lecsaphatunk a Dead Island 2 második fizetős kiegészítőjére, a SoLA-ra, amely egy hasonló néven futó zenei fesztiválon játszódik, ám a fellépő zombikká változtatja a hallgatóságot, amit mindenképp meg kell akadályoznunk.

Mortal Kombat 1 - elindult a Season of Storms

Raiden sötét változatával is összecsaphatnak a játékosok a Mortal Kombat 1 ötödik szezonjában, amely mától vette kezdetét. Emellett számos új öltözéket is megnyithatunk hőseink számára, és lassan már Ermac is elérhető lesz.

A hétvégén lesz az XDefiant következő publikus tesztje

Nem megy egyszerűen az XDefiant fejlesztése, rengeteg csúszást szenvedett el a multis lövölde, ám jó hír, hogy április 19-től két napon át újabb szervertesztet rendez a Ubisoft. Mindhárom platformon elérhető lesz a próba, az előtöltés már él is.

Kártyajáték is lesz a Star Wars Outlaws-ban

Nem túl meglepő, hogy a készülő Star Wars-játékban majd kártyázással is elüthetjük az időnket, pontosabban Sabacc-kal, egy póker-blackjack hibriddel. Ez lesz az első alkalom, hogy a kártyajáték videojátékban köszön vissza.

Reagált a Ubisoft a Star Wars Outlaws szezonbérletére

A napokban kiderült, hogy a Ubisoft készülő Star Wars-játékának Gold, illetve Ultimate kiadása fog csak tartalmazni egy exkluzív küldetést, amit magától Jabbától, a Huttól kapunk majd. Ez a játékosoknak nem tetszik, szóval a cég kiadott egy közleményt.

A Hasbro már a Baldur’s Gate jövőjéről tárgyal

Miután a Larian bejelentette, hogy elhagyja a Baldur’s Gate-játékokat, és egy másik IP-val kezdenek el foglalkozni, jogos volt a kérdés, hogy akkor mi lesz a D&D világával. A Hasbro már tárgyal ez ügyben.

Jövő héten livestreamet tart a Metaphor: ReFantazio

Az ATLUS egy élő közvetítésben mutatja majd be, hogy hogyan is áll a játék fejlesztése, és remélhetőleg az új RPG-ből is láthatunk majd valamit, esetleg egy pontosabb megjelenési dátumot is kaphatunk.

Ezek a címek jönnek áprilisban a Game Passbe

Ráadásul nemcsak a sima Xbox Game Pass kínálata bővül, hanem az Xbox Game Pass Core is kap további három játékot. Megvan a hónap végén távozó játékok kurta listája is.

Hamarosan bejelenthetik az új Mafia-játékot

Egyre több jel utal arra, hogy a Take-Two már javában készül arra, hogy leleplezze a készülő, negyedik Mafia-játékot. Egészen biztosnak tűnik, hogy legkésőbb a nyári szezonban megkapjuk az első bemutatót.

AAA Invincible-játékra gyűjt a Sykbound

Robert Kirkman cége meglepő módon befektetőket keres egy Invicible-játékhoz, még meglepőbb, hogy a terveik szerint egy igazi, bombasztikus AAA-játékot készítenének.

Újabb traileren a Sand Land

Ezúttal egy ikonikus dallammal megtámogatott, az akcióra összpontosító kedvcsinálót kaptunk. Ha ez nem hozza meg az ember kedvét, hogy belevesse magát Akira Toriyama sivatagos kalandjába, akkor semmi sem fogja.