2XKO - Illaoi is csatlakozik a Riot verekedős játékához

Továbbra is nagyon ígéretesnek tűnik a Riot Games verekedős játéka, a 2XKO, melyet korábban Project L néven ismertünk. Egy újabb ismerős harcos, Illaoi is csatlakozik az egyre csak bővülő névsorhoz.

Valheim - már tesztelhető a legnagyobb kihívást jelentő régió

A lávafolyamokkal tarkított Ashlands már elérhető a publikus tesztszervereken, így ha kellően táposnak érzed a karakteredet, felfedezheted az új biomát, és ha már ott vagy, levághatsz pár valkűrt is. A többieknek ott az új trailer.

A pletyák szerint halott a Watch Dogs-sorozat

Nem áll jól a Watch Dogs szénája, a Ubisoft állítólag lemondott róla, mivel a 2020-as Legion nem úgy sikerült, ahogy azt remélték. Iparági pletykák szerint a frencsájnak nincs jövője - legalábbis egy ideig biztosan nem számolnak vele.

Soha nem látott magasságokban a Fallout 76

Az MMO-jegyekkel felvértezett RPG a hétvégén újabb csúcsot állított be az egyidejű játékosok számában, ráadásul az új rekord még a megjelenést követő érdeklődésen is túltett. A TV-sorozat által gerjesztett hullámok nem akarnak csillapodni.

Megjelenési dátumot kapott a Metaphor: ReFantazio

A Persona fejlesztőinek új szerepjátéka októberben kerül a boltokba - derült ki a a stúdió legutóbbi livestreamjéből. A Metaphor: ReFantazio érdekesnek tűnik, hiszen a valós idejű és a körökre osztott harcokat egyesíti.

Magyar felirattal érkezik a Senua's Saga: Hellblade II

A Ninja Theory a minap frissítette a játék steames oldalát, és ebből kiderült, hogy a támogatott nyelvek között szerepel a magyar is. Sokunk legnagyobb örömére a felhasználói felület és a párbeszédek is mind ékes magyar felirattal lesznek ellátva.

Holnap lesz a Wired Direct '24

A Wired Productions saját műsort tart a különböző indie fejlesztők fejlesztés alatt játékairól, a független játékkészítők rajongóinak ráadásul kifejezetten kellemes időpontban kezdődik a stream.

ID@Xbox Showcase érkezik a hónap végén

A mostani eseményen is a kisebb indie címeké lesz a főszerep, ráadásul pár várva várt játékról is garantáltan megtudunk majd ezt-azt a hónap utolsó hétfőjén.

Az EA Playbe tarthat a Star Wars Jedi: Survivor

Hivatalos bejelentés egyelőre nem történt, viszont az EA szolgáltatására hivatkozik többek között a PlayStation Store oldala is, igaz, nem minden régióban elérhető egyelőre az ajánlat.

Új stúdiót alapított a Wipeout egyik készítője

Már most három játékon dolgoznak, amelyből egyet hivatalosan is bejelentettek, egyet pedig belengettek. Előbbi egy jópofa minigolfos cím lesz, míg utóbbi a "sportok jövője" lesz.

Hivatalosan is bejelentették a Tales of the Shire-t

Középfölde világának ezer arca van, ezek közül az egyik az idillinek nevezhető Megye és lakóinak élete. A Wētā Workshop első videójátékban ebbe kóstolhatunk majd bele.

Készülőben lehet a Sonic Frontiers 2

A Sega egyelőre nem jelentette be, hogy készülne folytatás a 2022-es játékhoz, a szivárogtatók viszont állítják, hogy már javában zajlik a fejlesztés. Az is előfordulhat, hogy más néven jelenik meg a játék.

Helldivers II - megjelenhet Xboxra is?

Már több mint két hónapja piacon van a Helldivers II, hatalmas sikernek örvend, mind a játékosok, mind a kritikusok imádják a jelenleg csak PC-n és PlayStation 5-ön elérhető játékot, amivel kapcsolatban most arról szólnak a pletykák, hogy lehet Xbox-konzolokra is megjelenik.

Hades II - ne turkáljunk a fájlok között, ha lehet!

Még meg sem jelent a játék, a fejlesztőknek mégis ki kellett adnia egy közleményt, melyben arra kérik a játékosokat, rajongókat, hogy ha lehet, fejezzék be az adatbányászatot és ne osszák meg a tartalmakat közösségi platformokon!

Új kiegészítő érkezik a Brotatohoz

A Vampire Survivors-szerű játéknak nagy népszerűsége van azok közt, kik kedvelik a műfajt, és most számukra van egy jó hírünk is: DLC és egy ingyenes 4-játékos lokális co-op is érkezik a játékhoz.

Háromfelé oszlik az Embracer Group

Eljön az a pillanat, amikor egy vállalat akkorára nő, hogy érdemes inkább némileg felszeletelni azt. Az Embracer Group mostantól három entitásra oszlik: ez az Asmodee Group, a Coffee Stain & Friends és a Middle-earth Enterprises # Friends.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Több érdekes cím is érkezik a héten, homokozhatunk kicsit a Sand Land hatalmas pusztáin, a Stellar Blade-nek is nekieshetünk, illetve elkísérhetjük a Tini Nindzsa Teknőcöket is a legújabb bevetésükön.

11 év után végre elhagyja a korai hozzáférést a 7 Days to Die

Nagyon úgy tűnik és a készítők ezt egy videóval ünneplik meg, melyben elmondják hogyan zajlott az út az 1.0-ás verzióhoz, és hogy mikre számíthatunk majd még a jövőben.

Új RTS-t jelenthetnek be a Summer Game Festen

Paradigmaváltó RTS-en dolgozik az Uncapped Games csapata, melyet elméletileg júniusban a Summer Game Festen fognak hivatalosan bejelenteni. A csapat a stratégiai játékok világának veteránjaiból áll.

Pert nyert a Take-Two egy tetoválóművésszel szemben

Ezúttal meglepően nem a GTA VI-ról vagy a floridai Jokerről van szó, hanem az NBA 2K-sorozatról és egy tetoválóművészről, aki beperelte a kiadót, hiszen szerinte a cég jogtalanul használta fel alkotásait, amik egyébként kosarazók testén találhatók meg.

Cillian Murphy lehet a Far Cry 7 főgonosza

Szivárgások szerint ismét egy népszerű színész lehet a következő Far Cry-játék főgonosza. Ezúttal az Oppenheimerből is ismert Cillian Murphy öltheti magára az ügyeletes őrült szerepét.

Új területekkel bővül a Fallout 76

Ráadásul ezúttal nem egy különálló helyszínt kapunk, hanem Appalachia térképe bővül majd a Skyline Valley régiójával. Ez a Fallout 76 alaptérképének első ilyen nagy bővítménye.

Megszűnik a Roccat márka

A márka tulajdonosa, a Turtle Beach szeretné jobban fókuszálni a palettáját, ezért megszünteti a Roccat brandet. A termékek egy része azonban új logóval ellátva továbbra is kapható lesz.

A Blizzard hadjáratot indít a tiltott perifériát használó Overwatch 2 játékosok ellen

Büntetésre számíthatnak azok, akik egérrel és billentyűzettel játsszák a játékot konzolon, ezzel kihasználva a periféria előnyeit és a játék nyújtotta segédleteket.

Bejelentették a Biped 2-t

A lazulós co-op puzzle játék megjelenésére még legalább egy évet várnunk kell, viszont mindenre érkezik majd, és ami a legjobb, hogy kapásból támogatja majd a cross-playt.