Cyberpunk 2077 - mesterkélt volt a 2018-as demó

  • Írta: szlav
  • 2021. január 16.
  • Hír
Link másolása
Egyre több információ szivárog ki a Cyberpunk 2077 kulisszái mögül, az összképet látva pedig talán nem is olyan meglepő a végeredmény. Jason Schreier a hamis bemutatóról és a későn megkezdett fejlesztésről írt a legújabb riportjában.

Jason Schreier, a Bloomberg mindig jól értesült újságírója ezúttal a Cyberpunk 2077-et vette célba, egész pontosan a sokak számára óriási csalódást okozó szerepjáték hányattatott fejlesztéséről árult el egyet, s mást. Schreier többek közt említést tett a 2018-as E3-on bemutatott játékmenetről, ami a riport szerint egy teljesen mesterkélt alkotás volt, melynek nem sok köze volt az akkor gyakorlatban létező játékhoz.

Természetesen az itt látott küldetést végül megkaptuk a végleges játékban is, a 2018-ban levetített verzió azonban nem volt több egy kiállítási darabnál, a CD Projekt RED csapata sem a játék mögött meghúzódó rendszerekkel, sem magával a kóddal nem készült el ezen a ponton, ami egyben azt is megmagyarázza, hogy miért lett "kivágva" számos részlet a végleges anyagból.

Habár a lengyelek már 2012-ben bejelentették a Cyberpunk 2077 érkezését, a Bloomberg értesülései szerint a gyakorlati fejlesztés csupán 2016 környékén kezdődött el. Adam Badowski, a stúdió feje ekkor vette át a produkció vezetését, illetve számos The Witcher 3-fejlesztő is ekkortájt hagyta el a stúdiót. Csak hogy példát hozzunk a játék állapotára, a jelentés szerint 2016-ban még olyan alapvető döntések felett mérlegelt a stúdió, hogy belső vagy külső nézetű legyen-e a szerepjáték.

A legtöbb játékost komoly hidegzuhanyként érte a decemberben kiadott verzió technikai állapota, ezt azonban nem mondhatjuk el a fejlesztőkről - ők tisztában voltak azzal, hogy hibáktól hemzseg a piacra küldött változat. A vezetőség ugyan megpróbálta felpörgetni a fejlesztés tempóját, többnyire kemény túlórázásokkal, de a dolgozók mindvégig azt várták, hogy stúdió bejelenti a következő csúsztatást - a legtöbben 2022-es megjelenéssel számítottak a projekt állapotát figyelembe véve, ezzel kapcsolatban pedig még mémeket is küldözgettek egymás közt.

A CD Projekt RED csapata egyébként néhány nappal ezelőtt nyilvánosan is elnézést kért a játékosoktól, illetve megígérték, hogy a következő évet a javításoknak és a tisztességes next-gen upgrade fejlesztésének szánják - erről láthattunk egy roadmapet is.

Update! A cikkre azóta a CD Projekt RED vezetője is reagált a Twitteren, az ő kommentárját ebben az írásban foglaltuk össze.

103.
103.
Guba32
#101: A kollégák elfelejtették,hogy bárkiről bármit,de a zsiráfokról online csak szépet.;)
102.
102.
Ooorky
#101: https://m.youtube.com/watch?v=sAn7baRbhx4
101.
101.
delphijos
Hát itt meg mi történt ?
93.
93.
delphijos
#91: Ja, és az ennek a kormánynak is felróható amit említettem , hogy nem lehet hosszú távra tervezni. Ki mer így “kockáztatni” vagy belevágni valamibe, amikor semmi garancia hogy meddig áll fent ez az állapot ? Lásd, pl. akár a KATA szinte teljes ellehetetlenítését... ilyet basszus nem lehet csinálni, mert ez hozza magával hogy mindenki ügyeskedni kezd, és rövid távra tervez.
75.
75.
vmiki88
#73: Várjál, mi van?
"svájcban mosogató néni meg k*rva "
Amúgy jó prostizni, próbáld ki. :D
74.
74.
Turley
#73: Tudtommal a meleg meg a "b*zi" ugyanazt jelenti csak az egyik negatívan megkülönböztető de ok főnök. Öregem ense érték egyet a cancel kultúrával ami kialakult, de ilyen középszerű pusztuljon az emberiség mert puhány lett világnézetet és véleményt az ember max középiskolában gondol amikor még nincs rendes empátiája kiépülve
73.
73.
Tokodboy
#71: Sajnos megérett az emberek angy része a pusztulásra.
Ha mindenkinek iléyen hisztis p*csa lett volna az őskorban mi sem lennénk sehol.
Nevén kell nevezeni a dolgokat: a meleg az b*zi, akinek nunija vna az nő, a svájcban mosogató néni meg k*rva stb. Ebben semmi rossz nincs ha ki van mondva az igazság.
66.
66.
hedzsooo
#8: Persze, mondjuk hogy a tortenet kerekebb legyen, tegyuk hozza hogy nem csak jatekoldalakon tortenik ez. Valahol ez elegge szomoru, jaja. Masreszrol 1 bizonyos fokig nem gond ez, hogy tobb oldalon is megjelenik hasonlo tartalom, hiszen alatlaban nem latogat fel senki sem egy tucat kulonbozo pl. jatekoldalara, hanem csak 1, max. 1-2 kedvencre. A gond itt a mertektelenseggel van, meg a minoseggel inkabb. :-)
64.
64.
hedzsooo
#32: +1 Hat kb., vicc ez az egesz. Plusz + a cikkezok is csak habzo szajjal tudnak rola irni de nekem 8, magukat egetik vele. :-)))
63.
63.
hedzsooo
#56: Ja, de maga a cikk is, igy mar nem is csodalkozom az egeszen... ;D XD
61.
61.
Ooorky
#58: Én bírom, olyan együgyü.
Mint az a sonichu-s gyerek.
60.
60.
Ooorky
#57: Ne keverd bele Nyarlakot duken, mindenki tudja, hogy rólad volt szó, az ilyen gyenge terelgetések az egyik gyengéd a 189 millió közül.
56.
56.
vmiki88
Ez a komment szekció aranyat ér .xD
55.
55.
Ooorky
#47: Egyszerű.
Amikor itthon vagyok és a gyerek ébren van játszani nem tudok, maximum fórumokra felnézegetni, ezért vagyok látványosan aktívabb egyes időszakokban, míg máskor napokra "eltűnök".
54.
54.
delphijos
#41: Ha van azért nézz rá egy peccs nélküli ( első napos videóra ) Én azt láttam havernál és akkor is azt írtam hogy a legnagyobb baj az volt hogy mintha egy koszos plexin keresztül nézte volna az ember, olyan volt a kép. Azt is írtam hogy már a 4-esel sokkal jobb volt, de addigra már sokan látták. Ha csak ennyivel később jön ki már sokkal jobb lett volna a helyzet.
53.
53.
Ooorky
#52: Nem. Én vagyok te.
52.
52.
#41: Na kb itt tartottam vagy két napja, de hogy most te is ezt írtad az is bizonyítani fogja a Boris 72-nek, hogy te én vagyok.
47.
47.
godach
#44: Pont ez a bosszantó. Tudod te is, én is, más is hogy direkt csinálod. Egyszerűen nem látom értelmét. Két haverommal is beszélgettem ma, mindkettő tolja a cp77-et. Mosolyogva hallgattam/olvastam őket az olyan easter eggeknél, mint a kagyló a Pusztítóból. Ezek segítenek megérteni, milyen egy odaadással készült játék. Amit te direkt csinálsz, az nem segít. De ki vagyok én hogy okoskodjak.... (neked csoportod van :p)
44.
44.
Ooorky
#42: Szerintem vannak nálam rosszabbak is, azért egy szint alá nem süllyedek, mint ultimate vagy duken.
Ők repülnek is rendszeresen az aktuális acc-jukkal.
42.
42.
godach
#41: Igazából téged még meg is értelek, hogy azért csinálod mert lehet.
Azt nem értem, hogy ezt miért engedik.
41.
41.
Ooorky
Mögnéztem már jutbob-on egy ps4-es videót a játékról, nem tudom mit sírnak, meglepően jól fut azon az ócska dobozon.
38.
38.
Ooorky
#33: "Éreztem, hogy nem lesz jó vége, ha a GK legnagyobb trolljának válaszolok."

Köszönöm a megtiszteltetést. Ilyenkor érzem úgy, hogy megéri értetek ennyit dolgozni.
33.
33.
PiszkosFred
#30: Éreztem, hogy nem lesz jó vége, ha a GK legnagyobb trolljának válaszolok.

Én a "Váva leszarta" gondolatodra reagáltam. De hagyjuk is, szemmel láthatóan nem tudod mire válaszolsz, mit válaszolsz majd arra miért azt válaszolják, amit - így nincs értelme tovább folytatni. Hogy egy klasszikust idézzek, "nem vagy te hülye, csak nincs szerencséd, ha gondolkozol".

F1 kapcsán viszont igazad van, sokan nem térdeltek le idővel és nem követték az egész BLM témát fullba nyomó Hamiltont. Én hibám. Mentségemre legyen mondva, a többi Mazepin féle faszságra gondoltam, amivel támadják azóta, hogy bevásárolták a Haasba és amelyet - szintén helyesen - magasról leszar, mert nem függ azoktól, akik félnek a BLM/JSW/PC/stb. függő cégektől és vezetőiktől (akik ugyanolyan rasszista kirekesztő trógerek, mint bárki más, csak róluk még(!!) nem került ki videó vagy nem jelentkezett senki tanúnak)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...