Frissítve: Hackertámadás érte a CD Projekt RED-et

  • Írta: fojesz
  • 2021. február 12.
  • Hír
Link másolása
A CD Projekt RED ma egy tweetben tudatta a nagyvilággal, hogy célzott hackertámadás áldozata lett. A hackerek állítólag a Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3 forráskódjára is rátették a kezüket.

A CD Projekt RED a Twitteren jelentette be, hogy célzott hackertámadás érte őket - a fejlesztőcég a hackerek által hagyott üzenetet is megosztották a közösségi oldalon.

Eszerint a támadók hozzáfértek a lengyel csapat belső hálózatához, begyűjtöttek "bizonyos adatokat", illetve titkosították a cég szervereit. A fenyegetés szerint a Cyberpunk 2077, a The Witcher 3, a Gwent és "a The Witcher 3 egy ki nem adott változatának" forráskódját is meglovasították, amit a különféle jogi, pénzügyi és HR-dokumentumok társaságában nyilvánossá is tesznek, amennyiben "nem sikerül megállapodniuk" a fejlesztőkkel.

A CD Projekt RED jelezte, hogy nem engednek a zsarolásnak, és semmilyen formában nem hajlandók tárgyalni: a rendszerüket bebiztosították, a titkosított adatokat elkezdték visszaállítani a biztonsági mentéseik segítségével, és felvették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal és szakértőkkel. 

A lengyelek tudomása szerint a játékosok személyes adatai nem kerülhettek illetéktelen kezekbe.

Update! A hírek szerint a hackerek már értékesítették is a REDengine, illetve az érintett játékok forráskódját. Azt nem lehet tudni, hogy mennyit fizettek az anyagokért (a licit 1000 dollárról indult), de állítólag elég pénzt kaptak a támadók ahhoz, hogy ne árulják, illetve terjesszék tovább azokat.

28.
28.
delphijos
#26: Azért az is a másik véglet hogy azt mondja az ember hogy egy ilyen cégnél csak a programozók csinálnak valamit. Azért ahhoz hogy eljusson a piacra valami, nem csak kódolás kell. A nem megfelelő biztonság se a kimondottan a manager-ek hibája....szóval azért összetett dolgok ezek...
27.
27.
joshfeed
A sok előrefizető hülyegyerek aki picsogott, mert nem jött ki időre a játék, aztán mikor bugos volt akkor azért bugyborékoltak :D
Tiszta dedó XDDDD
Ha kijött és jónak tűnik majd akkor vásárolj és akkor nem lesz makogás.
Na kit kell még bepelenkázni ? :D
26.
26.
TheButcher_HUN
Én azért még mindig sajnálom őket, főleg az évekig robotoló fejlesztőket, programozókat, stb. Ők nem tehetnek arról, hogy milyen náluk a vezetés :S Az ő munkájukat lopták el, nem a producerekét, befektetőkét.
25.
25.
Caleon
Fél éve kapásból mondtam volna, hogy aCDPR a legnagyobb király, most meg ők a csúcslúzerek.
24.
24.
Mortis
#23: ezen most meglepően jót röhögtem.
23.
23.
Fooxfire
#22: 7 kiló kenyér nem is olyan vészes
22.
22.
1kk volt az induló ár nem 1k és 7kk a buyout.
21.
21.
Turley
Hát ehhez max Kínában nyúl hozzá bárki is. Nyugati nemzetközi piacon nincs az a fejlesztő aki kockáztatná,Hogy használja de olyan se aki hasznát venne arról nem beszélve, hogy egy jól dokumentált forráskod atnezese is hónapok és az esetek 90%ban borzasztóan szarul vannak dokumentálva a kódok a legnagyobb cégekben is. Szal szakmai szemmel elég lufi az egész.Majd Kínában megjelenik egy klón csak arra a piacra maximum
20.
20.
Gwent forráskódja már a neten van.
17.
17.
playstation4
Closure nagyon félre érti ön a dolgokat,én gamerként tisztában vagyok azzal,hogy ez egy gamer oldal annyira nemvagyok hülye,a kérdés az volt,hogy aki konzolon játszik az adatai mennyire vannak veszélyben
14.
14.
playstation4
13.Én gondolom normálisan kérdeztem ezt
12.
12.
playstation4
Én ez a konzolos játékosokat miért érinti????
9.
9.
Van egy olyan teoria, mi szerint a CDPR csak bekamuzta ezt, hogy majd erre tudjon hivatkozni, ha nem jon annyi patch vagy nem idoben es szepen lassan le tudnak allni a regi vertiok foltozgatasaval, nem eri meg mar annyit beleolni, hisz igy is sikeresek ;-) Ezt olvastam ;-)
5.
5.
delphijos
#4: Van az a szakállas poén hogy azt kell beállítani jelszónak hogy “incorrect”. Ha elfelejted minden rögtön kiírja hogy mi az. :)
4.
4.
Na már csak ez hiányozhatott nekik, meg még az kéne hozzá, hogy kitegyék a cuccukat az internetre. Mindegy... Az én bizalmamat még nem az első hibánál játszotta el a CDPR és szerintem a következő nagyobb játékukat is megveszem.

Amúgy egyszer korábban a fórumukat törték fel és akkor az én e-mail + jelszavam is kiment a netre. Milyen kár, hogy akkoriban nagyon furfangosan mindenhez ugyan ez volt a jelszó és tiszta pwnd lett mindenem. Az óta nagyon gyanúsan mindenhol más jelszavam van lehetőleg két lépcsős azonosítással és kajak nem a születési dátumom a jelszó.

Most pedig megváltoztatok minden GoG-os jelszót.
3.
3.
Nothing
Jár a platinum trófea.
2.
2.
Rókalesőcipő
Voodoo Boys??? Vagy esetleg maga V?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...