A Fortnite lehetővé teszi a “konfrontatív” táncok elrejtését

Egy új frissítésben érkezett a funkció, ami lehetővé teszi, hogy a fejlesztők által konfrontatívnak minősített emote-okat elrejtsük. A jövőben nem kell nézni, ahogy L betűt a homlokuk elé tartva táncolnak felettünk a legyőzőink.

A videojátékipar számára is kedvező döntést hozott az amerikai tőzsdefelügyelet

Az Egyesült Államokban eltörölnék a versenytilalmat, ami szinte minden iparágra hatással lesz, így a videojátékokra is. A törvény egyelőre még nem lépett életbe, vannak akik jogi támadásra számítanak, azonban több államban már létezik hasonló szabályozás.

Úgy tűnik, hogy bezárt a Bethesda France

A közösségi médiában megjelenő posztok alapján úgy tűnik, hogy a Microsoft masszív leépítésének következő áldozata a Bethesda francia marketingirodája lehet.

Az Embracer vezérigazgatója is elismeri, hogy hibázott

Az utóbbi időkben a videojátékiparban legtöbbet az elbocsájtási hullámról lehetett hallani, azon belül pedig az Embracer csoportosulásról. Most a holdingcég vezérigazgatója, Lars Wingefors is megszólalt az ügyben.

Előrehozták a Morbid: The Lords of Ire megjelenését

És megerősítették, hogy az előző generációs Xboxra is megjelenik majd a souslike horrorpunk játék, így kevesebb mint egy hónapot kell csak rá várnunk.

Filmadaptációt kaphat az El Paso, Elsewhere

A tavaly ősszel megjelent neo-noir akciójátékból készülhet film a Di Bonaventura Pictures jóvoltából. Ha a tárgyalások sikerrel járnak, a főszerepet az Oscar-díjra jelölt LaKeith Stanfield kaphatja meg.

A pletyák szerint halott a Watch Dogs-sorozat

Nem áll jól a Watch Dogs szénája, a Ubisoft állítólag lemondott róla, mivel a 2020-as Legion nem úgy sikerült, ahogy azt remélték. Iparági pletykák szerint a frencsájnak nincs jövője - legalábbis egy ideig biztosan nem számolnak vele.

Holnap lesz a Wired Direct '24

A Wired Productions saját műsort tart a különböző indie fejlesztők fejlesztés alatt játékairól, a független játékkészítők rajongóinak ráadásul kifejezetten kellemes időpontban kezdődik a stream.

Új stúdiót alapított a Wipeout egyik készítője

Már most három játékon dolgoznak, amelyből egyet hivatalosan is bejelentettek, egyet pedig belengettek. Előbbi egy jópofa minigolfos cím lesz, míg utóbbi a "sportok jövője" lesz.

Hivatalosan is bejelentették a Tales of the Shire-t

Középfölde világának ezer arca van, ezek közül az egyik az idillinek nevezhető Megye és lakóinak élete. A Wētā Workshop első videójátékban ebbe kóstolhatunk majd bele.

Hades II - ne turkáljunk a fájlok között, ha lehet!

Még meg sem jelent a játék, a fejlesztőknek mégis ki kellett adnia egy közleményt, melyben arra kérik a játékosokat, rajongókat, hogy ha lehet, fejezzék be az adatbányászatot és ne osszák meg a tartalmakat közösségi platformokon!

Háromfelé oszlik az Embracer Group

Eljön az a pillanat, amikor egy vállalat akkorára nő, hogy érdemes inkább némileg felszeletelni azt. Az Embracer Group mostantól három entitásra oszlik: ez az Asmodee Group, a Coffee Stain & Friends és a Middle-earth Enterprises # Friends.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Több érdekes cím is érkezik a héten, homokozhatunk kicsit a Sand Land hatalmas pusztáin, a Stellar Blade-nek is nekieshetünk, illetve elkísérhetjük a Tini Nindzsa Teknőcöket is a legújabb bevetésükön.

Megszűnik a Roccat márka

A márka tulajdonosa, a Turtle Beach szeretné jobban fókuszálni a palettáját, ezért megszünteti a Roccat brandet. A termékek egy része azonban új logóval ellátva továbbra is kapható lesz.

A Blizzard hadjáratot indít a tiltott perifériát használó Overwatch 2 játékosok ellen

Büntetésre számíthatnak azok, akik egérrel és billentyűzettel játsszák a játékot konzolon, ezzel kihasználva a periféria előnyeit és a játék nyújtotta segédleteket.

Bejelentették a Biped 2-t

A lazulós co-op puzzle játék megjelenésére még legalább egy évet várnunk kell, viszont mindenre érkezik majd, és ami a legjobb, hogy kapásból támogatja majd a cross-playt.

Launch traileren a Tales of Kenzera: ZAU

A jövő kedden megjelenő játék utolsó kedvcsinálóját tisztelhetjük a ma megjelent videóban. A gyásszal megbirkózó sámánfiú története mellé egy ígéretes játékmenet is kinéz.

Folytatást kap a Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

A játék még meg sem jelent, de már borítékolt a folytatás. Sajnos az eredeti alkotó már nincs közöttünk, viszont a stúdió igyekszik hű folytatást készíteni, ezzel is adózva az alkotó örökségének.

Megvan a nyári Future Games Show időpontja

Június 8-án érkezik az idei második Future Games Show, a készítők elmondása szerint az eddigi legambiciózusabb műsorra készülnek több, mint 40 PS5, Xbox, Switch és PC játékkal.

Megjelent a Borderlands 3 játékosok segítségével elkészített tudományos kutatás

Négy és félmillió játékos járult hozzá a kutatók munkájához a Borderlands 3 egyik minijátékán keresztül, most pedig nyilvánosságra hozták a kutatás eredményét is.

Kezdetekhez tér vissza a Transformers One előzetese

Szeptemberen a Transformers is megkapja a saját eredettörténetét, a filmből kiderül, hogy Orion Pax és D-16 hogyan váltak barátokból esküdt ellenségekké, mint Optimus Prime és Megatron. Ez lesz az első, teljesen CG-animáció a sorozatban.

Merüljünk az Endless Ocean Luminous mélyére!

A májusban érkező Endless Ocean Luminous nem lesz valami stresszes játék: a cél az, hogy egy hatalmas óceánban búvárkodjunk és összehaverkodjunk az élővilággal. Egy új trailer elmagyarázza, mire számítsunk a hullámok alatt.

Európai toplista: négyféle Fallout a top 10-ben

Az Amazon nagysikerű tévésorozatának köszönhetően gyakorlatilag az összes Fallout-játék eladása az egekbe szökött. A digitális és dobozos eladásokat is mérő európai toplistán négy különböző Fallout is szerepel.

A fejlesztők is aggódnak a live service miatt

Egyre szaporodnak a live service címek, azonban a modellt sokan kritizálják. Most egy friss felmérésből az derült ki, hogy a fejlesztők sem kifejezetten vannak oda érte.

PlayStationön és Switchen is elérhető lett a Grounded

Újabb first-party játékot tett elérhetővé a Microsoft a rivális konzolokon is, ami az Obsidian-féle Grounded. A hangyás live-service túlélőjáték ha hibamentesen nem is, de már PlayStationön és Nintendo Switchen is játszható lett.