Operencia: The Stolen Sun PC, XBOXONE

Dungeon crawler, amit a magyar népmesék és a történelem ihlettek.
1697733013

Harminckét embert bocsájtottak el a magyar Zen Studiostól

A Pinball FX-sorozat mögött álló, nemzetközileg is elismert magyar stúdiót is elérte a tulajdonos elbocsátáshulláma. A hónap elején 32 munkatársuk veszítette el az állását, egyik pillanatról a másikra.
1605769200

Alaposan bevásárolt a THQ Nordic anyacége

Az egyre terjeszkedő Embracer Group csinos nagybevásárlással zárja az évet: 13 játékstúdiót vett meg, derül ki a féléves pénzügyi jelentéséből. A felvásárolt csapatok között van a budapesti illetőségű Zen Studios is.
1592416800

VR-támogatást kap az Operencia: The Stolen Sun

Épphogy csak megjelent PlayStation 4-re és Switchre az Operencia: The Stolen Sun, a Zen Studios továbbra sem pihen - hamarosan már VR-ban is élvezhetjük a közép-európai mondákból táplálkozó dungeon crawlert.
1585548240

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ha a játékkiadókon és -fejlesztőkön múlik, nem fogunk unatkozni ezen a héten sem, többek között Raccoon Citybe is visszatérhetünk egy kicsit, hogy Jill Valentine oldalán kutakodjunk az Umbrella Corporation után.
1555955880

Operencia: The Stolen Sun teszt

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy flippernagyhatalom. Ez a derék Zen Studios gondolt egyet, és olyat csinált, mint előtte még senki: zseniálisan ötvözte a magyar mese- és mondavilágot egy dungeon crawlerrel!
1553680800

Még több indie cím érkezik az Xbox Game Passbe

Tegnap délután lezajlott az ID@Xbox Game Pass első adása, a tizenhárom perces műsorban azok az indie címek kerültek terítékre, amely az Xbox Game Pass felhozatalába is bekerülnek majd - már a megjelenésük napján.
1553104800

Újabb hat cím érkezik az Xbox Game Passbe

Tempósan bővül az Xbox Game Pass felhozatala, a következő két hétben még öt játékot kapunk, és áprilisra is belengetett egy újabb címet a Microsoft. Holnap a Deus Ex: Mankind Divided és a What Remains of Edith Finch lesz terítéken.
1552064400

Dátumot és sztoritrailert kapott az Operencia

A hazai Zen Studios által fejlesztett Operencia: The Stolen Sun egy vadiúj előzetessel mutatja be a játék történetét. Fény derült a megjelenés dátumára is: alig néhány hetet kell csak várnunk, hogy felfedezhessük a magyar népi mondák világát.
1551366006

Kulisszák mögötti videókon az Operencia

Kicsit lekéstünk a hazai fejlesztésű Operencia: The Stolen Sun február elején indított videónapló-sorozatáról, úgyhogy itt az ideje, hogy bepótoljuk az eddig megjelent két epizódot, amelyekben magyar nyelven mesélnek a fejlesztők a munkálatokról.
1548961200

Xbox One-ra is jön a magyar fejlesztésű Operencia

A játékosvilág remekül fogadta a magyar mondavilágot fantasy elemekkel ötvöző Operencia: The Stolen Sun első előzeteseit, így az a Microsoft konzoljára is megérkezik majd. A PC-s verzió az Epic platformján próbál szerencsét.