Duke Nukem Forever előzetes

  • Írta: Daks
  • 2010. szeptember 4.
  • 2K Games, Duke Nukem Forever, Gearbox, PAX 2010
Link másolása
Duke egy szellem. 1997 óta kísérti a világunkat, olykor előkerül, testet ölt, és életjeleket mutat, máskor meg évekre eltűnik, felszívódik, mintha soha nem is létezett volna. Nevetve legyintünk, mikor azt halljuk, hogy hamarosan megjelenik, azonban most tényleg itt van. Teljes életnagyságban!

Seattle, Washington állam. Az idei Penny Arcade Expo átlagos játékkiállításnak indult, senki nem gondolt nagy bejelentésekre, de azért figyeltünk rá, hiszen a legtöbb nagy kiadó megígérte, hogy itt is képviselteti magát. Unottan vártuk a megnyitót, míg George Broussard, a tavaly csődbe ment, és bezárt 3D Realms vezérigazgatója ki nem rakott három duci kis szárnyas malackát a Twitter csatornájára. Hogy ennek mi jelentősége van? Hát csak annyi, hogy korábban azt nyilatkozta, akkor számíthatunk a Duke Nukem Forever megjelenésére, ha a malacok repülni fognak.


Eladták a Duke Nukem Forevert, azt a játékot, melyen tizenhárom éven keresztül dolgoztak. Nem hittük, hogy valaha még halljuk a nevét, sőt azt pletykálták, hogy a projekt nem létezett sohasem, egy hatalmas átverés volt, és csak a kezdő fejlesztők betanítására használták, most viszont ott volt a játék a PAX-en, Gearbox és 2K Games logó alatt. Fogalmunk sincs, hogy mennyit fizettek a névért, melyet több száz millióan várnak, szerte a világon, de már az új csapat feje, Randy Pitchford is megerősítette, hogy a játék 2011-ben a boltok polcain lesz.


A rendezvényen bemutatott demó egyszerűen kezdődött. Duke a férfi mosdóban odalépett egy piszoárhoz, a jobb ravaszt meghúzva a játékos könnyíthetett a főhősön, majd kiléptünk egy aulába, melynek közepén egy csapat katona éppen az idegeninvázió visszaverésére készített tervet böngészte. Mintha egy óvodás rajzolta volna. Egy viseltes fickó elégedett hümmögést hallatott, látható volt rajta, hogy megjárta már egy párszor a frontot, majd odafordult hozzánk, és azt mondta. „Ez egy remek terv. Ha korábban találták volna ki, a társamnak talán még meglenne a karja. Meg a másik golyója is.”


A bevezető animáció végeztével a játékos átvehette Duke felett az irányítást, a szőke izompacsirta pedig nem szöszölt sokat, még nézegette egy kicsit a táblát – melybe egyébként bele is lehet rajzolni – és elindul az egyetlen nyitva hagyott ajtóhoz, a Detonators stadionjának belseje felé. A focipálya 50-es yardjánál aztán egy hatalmas, két lábon járó, dagadt, egyszemű idegen lény várt rá, a hosszú csaták alatt hősünk a duplacsövű rakétavetővel csak úgy szórta az áldást, na meg a káromkodásokat, majd miután a szörny holtan terült el, Duke odalépett hozzá, a kiszakadt szemével pedig hatalmas gólt rúgott. Hail to the king, baby.


A játék ezen a ponton egyenesen a tizenötödik pályára ugrott, egy sivatagos kanyonba, melyet egy hatalmas monster truckkal kellett átszelni. Vadul gázoltuk a malacrendőröket, a főhős hangosan kurjongatott minden koponyaloccsanásnál, pár kilométer múlva azonban kifogyott a benzin, és gyalog kellett folytatni a kalandokat. A városba menet Duke magához vette a katonák által arrafelé eldobált fegyvereket, aprította a népet géppuskával, gránátvetővel, plazmaágyúval és sniperrel, sőt még egy különleges, kicsinyítő eszköz is a kezébe került, mely akkorára zsugorította az összes ronda pofájú betolakodót, hogy csak szét kelljen őket taposni. Nem sokkal később hatalmas fordulat következett, az égen megjelent egy úrhajó, amikor azonban leszállt, a játék hirtelen véget ért, és visszadobott a menübe.


Azon szerencsések, akik játszhattak a Duke Nukem Foreverrel, csak jót meséltek. A hangulat eszméletlen jó, remek élmény szétlőni az idegenek undorító, zsíros fejét, a főhős hatalmas poénokat nyom, a legkeményebb pedig, hogy a bal felső sarokban van egy büszkeségmérő, melyet, ha maximumon tartunk, Duke annál nagyobb lelkesedéssel aprítja az ellenséget. Az irányítás szintén kellemes, a kontrolleren külön gombot kapott a sörnyitó, és még a nitróval hajtott terepjárót is könnyű volt navigálni a sziklás terepen, bár tény, hogyha felborult, akkor vége lett mindennek, lehetett újrakezdeni a pályát.


Reméljük, hogy a 2K Games komolyan gondolja a kiadást, és a játék sincsen annyira szétesve, hogy még évekig üljenek rajta. A Gearboxos srácok állítólag hatalmas mennyiségű legyártott kódot vettek át a 3D Realms-től, a legtöbb pálya már készen is van, csak a történetet, meg a rendezést kell kipofozni, és már jöhet is a kiadás. Megjelenés valamikor 2011-ben PC-re, Playstation 3-ra és Xbox 360-ra.

Kapcsolódó cikkek

50.
50.
MrBenjamintoto
#49: én is annyi vagyok de én még régebben játszottam vele ps1-en mármint még a régi résszel és tök bejött és szerintem ez is tuti vétel lesz. (mondjuk nem tudom hogy az milyen rész volt vagy kiegészítő mert a játék történetével nem vagyok teljesen tisztában ezt elismerem.)
49.
49.
NereusLaceee
#48: 14 évesen el is hiszem. :D

Amúgy azt nem tudjátok, hogy végülis most melyik motor fut alatta, mert én esküdni mernék hogy U3, de már páran oltogattak hogy ez egy felhúzott U2 (pedig szerény tudásom szerint a normális shaderelést nem lehetne vele megoldani)
48.
48.
-OWERLORD-
én nem játszottam vele de ahogy le írta Daks nekem nem jön be
47.
47.
VIPD
oh je muter fucker !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
46.
46.
VIPD
csak én érzékelem h furcsán ál duke nyaka a képen?
45.
45.
VIPD
mondjuk én is remélem h nem jár ugy:D az biztos h már csak sikerül megjeleníteni már akkor eatlon lesz(csak a név miatt tis:))
43.
43.
VIPD
érzem hogy úgy fog járni mint a mafia 2:S ettől függetlenül nagyon várom::DD
42.
42.
VIPD
érzem hogy úgy fog járni mint a mafia 2:S ettől függetlenül nagyon várom::DD
41.
41.
hedzsooo
Persze-persze, majd hisszuk, ha mar jatszhatunk is vele ! :D
37.
37.
Stack
36.
36.
zsilvolgyi
35.
35.
zsilvolgyi
34.
34.
drat576
#32: jönnek a genya ufók és Duke legyalulja őket, ennyi :) legalábbis a DN3D ez volt
33.
33.
NereusLaceee
:D ezt megveszem... mégha neadjisten el is qrják és nem éri majd meg, akkor is. Duke megérdemli!
32.
32.
YTy
Mi a játék alaptörténete? Nem mai gyerek annyit tudok, így lehet nem vagyok egyedű a problémával. :)
31.
31.
Mathia$
A kiskép az tiszta Medal of Honor utánzat. Amúgy a játék megemlegeti a régi Duke részeket és kicsit hasonlít a Borderlandsra is. (gondolom ez mind a Gearbox-nak köszönhető, ez csakis pozitívum lehet :)))
30.
30.
Jinbobo
Én csak ps1-en nyomattam a Time to kill-el, az bejött bár nem igazi duke nukem volt mert rpg nézetben játszódott. Én is várom az "új részt" de még az is lehet hogy eltolódik 2012-re! Annyit babrálnak vele hogy nem igaz!
27.
27.
Malackutya
Hajaj,hideg kirázott a zenétől és a hangulattól,újra él,és itt lesz köztünk!!! :D Amúgy Duke Nukem 3D-nek a vége volt ez. Amikor elrúgta a szemét Duke,és bekiabálta hogy vége :D Nagyon várom,nagyon tetszik,nagyon kell :D
26.
26.
leviske
El is vesztette azzal az érdekességét, hogy végül ki is adják... :D
25.
25.
Lurker
Nem hittem volna, hogy a Serious Sam 3 előtt kijön :O
24.
24.
crytek
Több százmillióan lol. Ja abból 95 millió lewarezolja.
Ha 5 milla elmegy belőle akkor az már talán visszahozza nekik a ráköltött zsét.
Semmi extra nincs benne.
23.
23.
drat576
#14: én is pont így voltam, nembaj majd a 2034 :)
22.
22.
drat576
#15: ha meg nem az lenne akkor meg azért sírnánk, hogy ez a Duke már nem az a Duke, én se várok nagy drámát ettől, de arra pont jó lesz amire te is írtad.
21.
21.
Daks
#20: megadeth - duke nukem theme
20.
20.
Horvi14
ami megy alatta az Powerglove? :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...