Starcraft II: Wings of Liberty Launch party

  • Írta: Daks
  • 2010. július 27.
Link másolása
Megjelent az évtized egyik legjobban várt játéka! A Starcraft II trilógia első darabjának megszerzéséért százak álltak sorba a budapesti dupla launch party alatt, mi pedig jó újságíróként mindkét helyszínre ellátogattunk, hogy értékes beszámolóval szolgálhassunk, csak nektek.
A Starcraft II fejlesztése még 2003-ban, a Warcraft III premierje után megkezdõdött, és bár mindenki tudta, hogy a háború egy napon folytatódik, a hivatalos bejelentésre csak 2007-ben került sor. Ezen a májusi napon végleg lehullt a lepel minden titokról, a Blizzard elnöke és társalapítója, Mike Morhaime ugyanis megerõsítette: a terran, a protoss és a zerg hadvezérek már készen állnak, hogy ismét döntõ csapást mérjenek ellenségeikre.


2010. július 27-e epikus lassúsággal érkezett el, de most itt vagyunk, és végre a kezünkben tarthatjuk a játékot. A launch idõpontja pontosan nulla órára esett, Gamechanelles barátunk, Marco pedig hiába látta már délután a játékot egy körúti GSM boltban, a Battle.net könyörtelenül kiváratta mindenkivel az éjfélt. Budapesten összesen három helyen rendeztek éjszakai vásárt, a játék megvásárolható volt a CD Galaxis üzletében, a Mamutban lévõ Saturn Buda áruházban, illetve az Allee bevásárlóközpont 576 Kbyte Shopjában is, sõt utóbbi kettõ még hivatalos launch eseményt is rendezett a játék tiszteletére.


Utunk elsõként a Saturnba vitt, ahol a Blizzard játékok hivatalos magyarországi forgalmazója, a BSC képviseltette magát. A játék itt akciós áron, 12990 forintért volt megvásárolható, a start elõtti órák vidám eltöltésérõl pedig a Gamestaros fiúk gondoskodtak, a Gladrieles lányokkal karöltve. Volt kvíz, pólódobálás, hangutánzó verseny, illetve történelem óra is, mely során Gyu és Koller Kati a régi idõk Blizzard játékaiból tartott egy kis bemutatót, a Saturn legnagyobb, négymilliót érõ plazmatévéjén. A programok mellett ki lehetett még hívni a klasszikus Starcraft magyar bajnokait is, a háromórás mûsor után pedig elõkerültek a játékok, és persze a pénztárcák is.


Az elsõ launch party duplán is szuper volt. InGennek sikerült szereznie egy díszcsomagolású, dombornyomott, amerikai kiadást a játékból, ami a magyar, hagyományos, mûanyag DVD tokkal ellentétben bátran kiállítható a nappali üvegszekrényébe, én pedig találkoztam Koller Katival, a gamer szépségkirálynõvel, akit pont néhány nappal ezelõtt választottunk a nemzetközi játékipar második legszexisebb nõjének. Nos, dióhéjban annyit mondhatok, nem bántuk meg a dolgot!


Az Allee bevásárlóközpontban az 576 Kbyte rendezett bulit, mi pedig még aznap este ott is megjelentünk. A szervezõk szerint már este tíz óra környékén legalább négyszázan gyûltek össze, a kétórás buli alatt pedig volt tombola, Starcraft verseny, póló- és poszterosztogatás, illetve a legjobbak mindenféle Microsoft és Samsung ajándékokat is nyerhettek. A játék ára ezen az állomáson 13499 forintba került, de járt hozzá poszter és Starcraft II-es egérpad is, illetve mint a külföldi csomag esetében, a lemez mellett itt is volt egy WOW meghívó, és két darab, szabadon elajándékozható Starcraft II kupon, mely 7-7 óra ingyenes játékot tesz lehetõvé az arra éhezõ barátoknak.


Az éjféli vásárlás után nem sokkal mindkét helyszín kiürült, ami nem is csoda, hiszen elérkezett a pillanat végre, mikor felcsatlakozva a Battle.net szervereire, kezdetét vehette a nagy háború. Hosszú évekig álmodoztunk errõl a percrõl, az pedig egészen biztos, hogy másnap nem egy álmos arcot fogunk látni magunk körül.

Kapcsolódó cikkek

66.
66.
BadSector
Nah embörök elkészült a videóteszt, eleinte ánglisul, de lesz majd feliratos vörsön is, íme: http://www.youtube.com/watch?v=4kwEXXebT4A



Kata sokat melózott a testfestéssel (saját maga csinálta!) Dalma (a másik görlünk) pedig a haját alkotta meg.
65.
65.
nero66
Én se bírom vmi nagyon a stratégiai játékokat, de ez naon bejött!!!!
64.
64.
izomkukac
mikor jön a teeeeeszt? :(
63.
63.
Daks
#61: Dalma, szintén Gladrieles. Mázlista team :)
62.
62.
arwin
Valaki tudna nekem küldeni egy vendégkártyát az arwin.sc2@gmail.com -ra?

Vásárlás előtt szeretném kipróbálni a játékot!

Előre is köszönöm!
61.
61.
Pukhi-zik
Katalintol nekme jobban tetszik a masik csaj. Ő ki?
59.
59.
izomkukac
InGen nálam megnyerte 2010 legszexibb mosolyának díját :D
58.
58.
Dcrysis02
#53: Aptyuk, há te mán hogy mersz így itten mutatkozni úgy hogy nem tudod mi a lépfene mán az a sztarkraft? Eriggy! Kűdöm a kódot, tőccsed, de mint a villám! Ha nem, egyes.



57.
57.
BadSector
Koller Kata rajongóit szerintem érdekli, hogy - ha minden jól megy - hamarosan videoteszt készül a StarCraft II-ből, melyen Kata TESTFESTÉST használ majd egy Kerriganhez hasonló karakter megjelenítéséhez, miközben a játékról beszél. A videót többek között a www.gladriel.com oldalon is láthatjátok majd, de aki Facebookon lájkol minket (keressetek rá a Gladrielre, illetve: http://www.facebook.com/#!/pages/Gladriel/195759654245?ref=ts) az azonnal értesülni fog róla, amikor a videó felkerült!
55.
55.
tjames
#54: Ezen jót kuncogtam papa :)
54.
54.
golgotha
#53: Kicsik vagytok még vaze ha tényleg nem ismeritek a Starcraft-t, de nah a szándék a fontos:P
53.
53.
tjames
#52: bevallom akkor én sem vagyok gamer.

fingom nincs a starcrftról....
52.
52.
megalonagyix
51#akkor itt az ideje, pajtás. nem is vagy igazi gamer ha nem tudod mi az a Starcraft
51.
51.
lacy8
Egy héttelé ezelőttig azt se tudtam mi az a starcraft, tegnap tudtam meg hogy stratégiai jatek, már lassan csak utána kéne nézni miez a játék hogy tőle zeng minden... :)

50.
50.
tjames
Ingen mosolya megfizethetetlen!



Úúúúristen Daks, ki az a tünemény melletted???? Baszki szerelems lettem.... ismered???? ELÉRHETŐSÉGET azon nyomban!
49.
49.
dareal
#47: a játékostársadalom kis rétegét érdekli. amire te gondolsz, az a rókabőr effektus.
48.
48.
wrtn
#42: sztem meg az latszik, hogy aki megkapta az jatszik, mint a hulyegyerek ahelyett, hogy ideirkalgatna xDD
47.
47.
vytros
#45: Akkor ok, csak én úgy fogtam fel a rétegjáték jelentését, hogy "lerántanak a bőréről mindent", vagy valami hasonlót...xD
46.
46.
oppenheimer
#43: úgy látom nem vagy tisztában a réteg szó jelentésével:D
45.
45.
Daks
#43: Úgy értette a rétegjátékot, hogy a gamerek egy kis rétegének szól :)
44.
44.
vytros
#43: Need For Speed* bocsánat a hibáért...
43.
43.
vytros
#42: Tudod te mi az a rétegjáték lol?

A rétegjáték a Neef For Speed, meg a Call of Duty meg a FIFA, amikből kb évente kijön 1, ha nem 2.



Nem értem mi a nagy cucc a játékban, de arról biztosíthatlak, hogy ez nem rétegjáték :D (Már azt is tekintve hogy csak a 2. része a sorozatnak...)
42.
42.
vaszika
A komentek szamabol latszik hogy ez egy retegjatek!
41.
41.
HerodPK
Omg Omg!!!!! mosty koltoztam eu masik felebe es nincs ertelmes gepem.......aaaaaaaa what a fck:S de csak a videotol ment a hidegrazas game toltam meg betan otthon........:SSSS johetne 1 CGI film is elnem nagyon!! 10/10
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...