Harry Potter for Kinect teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. november 4.
  • harry potter for kinect, teszt, x360
Link másolása
Harry, Ron és Hermione visszavár, a Kinect felidézi a mágustanoncok történetének legjobb pillanatait. J.K. Rowling tinieposza véget ért, talán utoljára léphetünk be a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola falai közé, búcsúzunk, egy korszak zárul most le.

Hét kötet, négyszázmillió eladott példány, több tucat szakmai díj, mozifilmek, játékok, figurák, ruhák, és egy tizetnötmilliárd dollár értékű márkanév. A Harry Potter az elmúlt évtized legjelentősebb ifjúsági könyvsorozataként vonul be az irodalomtörténetbe, az Y generáció leteszi a távkapcsolót, s olvasni kezd, nem hittük volna, hogy egy háromképernyős világban ilyen még előfordulhat. S mi a siker legnagyobb bizonyítéka? Tizenöt évvel az első kötet megjelenése után még mindig imádjuk a történet minden másodpercét!


A Harry Potter for Kinect a hétrészes sorozat eseményeit összefogva nyitja meg előttünk a varázsvilág kapuját, a Eurocom és a Warnes Bros. közös játéka azoknak készült, kik első sorból szeretnék átélni a Roxforban történt események minden izgalmát. Mozgásérzékelés és hangvezérlés, a kicsik élvezik ezt a legjobban, ints a pálcáddal, s mondj egy varázsigét, bárcsak akkor is lett volna ilyen, mikor mi voltunk gyerekek.


Jól ismert arcok és rég nem látott helyszínek köszönnek vissza a játékban, a Harry Potter for Kinect a film látványvilágára épül. Minden kötetből kiragad néhány fontos eseményt, s minket tesz meg főszereplőnek, válasszunk pálcát Ollivander boltjában, éljük át a Teszlek-Süveg osztályzásának perceit, vegyünk részt Piton, McGalagony, Flitwick, Bimba és Lockhart óráin, nyerjük meg a Trimágus Tusát, párbajozzunk, kviddicsezzünk, és küzdjünk meg a rettegett Voldemorttal. Az iskolában eltöltött hét év nem volt eseménytelen a srácok számára, s most minden egyszerre történik, pihenni nem lehet egy percet se.


Állva kell játszani. Minden epizód előtt van egy pár perces animáció, mely felvezeti az adott szituációt, párbeszédek és akciójelenetek elevenednek meg előttünk, majd jön egy gyors eligazítás, s kezdődik a játék. Három-négyféle mozgást kell csinálnunk, mindig az adott szituációnak megfelelően, varázsolni pedig a hangfelismerővel lehet, egyszerűen mondjuk ki a jó varázsszót, Alohomora, Lumos, Incendio, Expecto Patronum, s hősünk már végre is hajtja azt.


A Harry Potter for Kinect első, s legnagyobb hibája, hogy nem a történetet meséli el. Fejezeteket mutat be csupán, harminc darabot, minimális narrációval, nincs összefüggő játékfolyam, az események nem alkotnak kerek egészet. Félkarú troll így csupán a játék, a cselekményt nem lehet rendesen megismerni, s átélni vele, persze mondhatjuk, hogy mindenki látta, olvasta a történetet, meg különben is, ez a rajongóknak készült, de mindez csak kifogás. Én is rajongó vagyok, láttam, olvastam minden részt, ez pedig ilyen formában hatalmas csalódás nekem, elmerültem volna újra a varázsvilágban, de ez kóstolónak is kevés volt.


A kihívások vontatottak és unalmasak. Sokszor több másodpercig nem történik semmi, csak repül felénk egy Halálfaló, vagy suhint a Szomorú Fűz valamelyik ága, pislogunk kettőt-hármat, s balra, vagy jobbra dőlve kihajolunk a támadás elől, ez a mélypont a játékban.


Jó hír viszont, hogy a szereplők szerződése még nem járt le, így a játékban mindenki úgy néz ki, mint az igazi színész, s a karakterek az ő hangjukon is szólalnak meg. Magyar nyelv sajnos nincs benne (pedig milyen jó volt az Electronic Arts teljesen leszinkronizált, nyílt játékteret kínáló feldolgozása), aki viszont hallotta már az angol hangokat, az fel fog ismerni mindenkit.


Maga a kidolgozás amúgy nem rossz. A látvány szódával még elmegy, gyerekjátéknak ez a szint teljesen megfelel, és kihívásból sincs hiány, minden fejezet egy-egy minijátéknak felel meg, nem lesz két ugyanolyan feladat. De hasonlóan hozza az elvárt, amúgy nem magas szintet a Kinect is, a kis kiegészítő rendesen dolgozik, látja a mozdulatainkat, gyorsan reagál, és a hangokat se érti félre, technikailag tehát nincs gond vele, ami a Dragon Ball fejlesztőinek nem sikerült, azt itt mind megcsinálták.


A kihívásokat lehet egyszerre ketten is játszani, s ha már van a Kinectben kamera, a készítők úgy gondolták, kihasználják ezt a karakterépítőnél is. Ebbe belépve saját szereplőt hozhatunk létre, csak hajoljunk közel a lencséhez, s pár másodperc múlva már el is készül frankensteini szörnyünk, a játék megpróbálja rárakni a fejünket egy testre, de a végeredmény minden esetben horrorisztikus, ha nem akarjuk, hogy a gyerek rosszat álmodjon, ne mutassuk meg neki ezt.


A Harry Potter for Kinect nem jó játék. A játékmenet összefüggéstelen és gyenge, a minijátékokra épülő kihívásokban esélyt se kap a történetvezetés, aki imádja a Kinect játékokat, és persze a Harry Potter nagy rajongója, és nem mellesleg nem múlt még el 12 éves, az egészen biztos, hogy élvezni fogja ezt is, aki viszont nem ebbe a csoportba tartozik, az jobb, ha nem dönt a vásárlás mellett.

37.
37.
A lényeg az ,hogy a Gyűrűk ura úgy ahogyan van jobb a Harry Potter-nél. :)
36.
36.
Racsni1987
#35: Nem azt mondtam hogy olvasatlan vagy. Akkor elég okos vagy, mert én 18-19 éves fejjel ezt nem tudtam, amit leírtam. Egyébként biztos hogy jó a könyv, de nekem a film annyira nem jött be. Sajnos nincs időm arra hogy olvassak.
35.
35.
Lorthirash
#34: Tisztában vagyok a görög filozófiával Platon és a többiek és ''Homeros'' eposzaival Iliász Odüsszeia én olvastam mind2
Tulajdonképpen mindent a görögök találtak ki a színházat is...
ezekkel nekem nem mondtál újat
34.
34.
Racsni1987
#32: "nem tudom hogy te hol élsz egyébként nevetséges amiket írsz "

Én leírtam a véleményt, nem kell vele egyetérteni és kész ennyi!

Bibliának is szép a nyelvezete, még se értékelik sokan. Szépirodalomnak a Tolkien művét nem nevezném, ezért máshol buktatnak ha annak nevezed. De természetesen elismerem hogy ettől függetlenül nagyon szórakoztató és jópofa fantasyról van szó, ez is egy bók egy fajta dicséret. Az hogy egy egyetemi tanárnak ilyen a hozzáállása ne nekem mondd, mert nem én állok így hozzá hanem a tanár. Egyébként amit írtam, az valós igaz dolog, amikor a tanár mondta a 2. órán, akinél volt ilyen könyv az gyorsan elrakta, mert nehogy baja legyen belőle. Máshol sajnos ilyen az élet. Egyébként ezt a Homérosz műveivel magyarázta, mert a Homérosz művei az ókorban akkori görög filozófiával ellentétes volt, és ezt részletesen elmagyarázta. Homéroszt Tolkienhez nem lehet hasonlítani. Így komoly filozófiája a műnek nem lehet, ahogy azt te írtad. A Görög filozófia gyakorlatilag minden filozófia alapja, és ezzel magyarázta hogy miért buktat, mert a vizsgán megkérdezte a hallgatótól hogy mit olvas, ha valakit a gyűrűk urát mondta, akkor megkérdezett görög filozófiából olyan dolgokat, ha arra nem tudott válaszolni, akkor egyest kapott, és közölte vele, hogy semmit sem tud a filozófiáról.

"A mondani valója filozófiája "
Gonosz és a jó harcán kívül úgymint a HP-ben nem tudok mást elképzelni!

Csak ennyit akartam mondani.
33.
33.
randall13
#25: Gyakorlatilag az utolsó két rész a legjobb oO Hát elég érdekes ízlésed van, meg kell hagyni.
32.
32.
Lorthirash
#26: Azt akarom mondani hogy nem tudom hogy te hol élsz egyébként nevetséges amiket írsz mert mind2 jó de Tolkien Műröl ilyet írni én ezt nem tudom felfogni
A mondani valója filozófiája maga az egész egyszerűen lenyűgöző a nyelvek.
A másik hogy rendkívül összetett sokan azt kérdezik hogy hogyan találhat ki valaki ilyet.....
31.
31.
Lorthirash
#24: Racsni ha nem tudnád a Gyűrűk ura 1937 s 49 között íródott az előzményei (Szilmarilok Húrin Gyermekei Gyűrű keresése Tolkien meséi Hobbit....) mégrégebben és egyébként meg a Gyűrűk Urát kár hasonlítani HP hez sosem ér fel véleményem szerint Tolkien hez Ha valaki ismeri ezeket az érteni fogja miért mondom ezt.
Az meg hogy te nem tudod megnézni hát..... erre nem tudok mit mondani....
30.
30.
Daks
#29: No problem, köszi. :)))
29.
29.
Sanyeszpaloc$
#28 bocs, nem sértésnek szántam
28.
28.
Daks
Nagyon sok gyerekjátékot tesztelek, mert olyannak tartom magam, aki élvezi, érti ezeket, egyszerre tudom őket gyerek és felnőtt szemmel nézni. Ha olvasod a cikkeimet, akkor láthatod, hogy nem Wikipédiáról fordítom le a történetet, meg copyzom ki a szereplőket, hanem értem is, hogy miről beszélek. Sok gyerekcím kap tőlem 7-8-9 pontot, de sok 3-4-5-öt is, ha egy játék nem jó, akkor nem is fog jó pontot kapni.
27.
27.
drat576
Nekem csak az 5 tetszett, mert jó nagy, szabadon bejárható terület volt. A 6-nál is ezt a receptet próbálták meglovagolni, de elég tartalmatlan és béna lett SZVSZ.
26.
26.
Racsni1987
#25: Az első 3 rész ütötte a régi mesefilmek hangulatát, a Gyűrűk Uránál az első rész jött be, a 2. kevésbé a 3. meg se néztem. Ugyanez a Karib tenger kalózainál, amiből csak a 4. rész tetszett igazán, az első rész úgy ahogy elment, a 3. részt nem bírtam végignézni.
25.
25.
Racsni1987
#24: HP-ben az első 3 rész volt nagyon jó, 4. 5. elment, az utolsó 2 rész már nem jött be.
24.
24.
Racsni1987
Harry Pottert és a Gyűrűk urát sokan szeretik, de a 80-as évekbeli mesefilmek sokkal jobbak voltak legalábbis számomra. Ugyanez igaz a horror filmekre is.

Én igazából azt bírom, hogy amikor ment a hype a kinect körül, a wii le volt fújolva látszik, hogy egyeseknek mennyire igaza volt.

Ui: Gyűrűk ura és a HP nem rossz, de számomra csak egyszer nézhető, vagy csak akkor nézem meg, ha megy a tévében, de valamikor már közepén átkapcsolom, mert nem tud lekötni, hosszú és ha van más nézhető dolog, inkább azt nézem.
22.
22.
DON GONDOCS
Ettől a játéktól is aszt kapja az ember mint a mobilos játékoktól alkalmi kikapcsolódást. Ez egy 10 pontos játék :D
19.
19.
Sanyeszpaloc$
Miért nem vesztek fel egy 10-12 évest hogy ő értékelje hogy úgymond igaszságos legyen, mégis egy gyerek jobban értene a kinect élményhez :D
18.
18.
robogo98
Az összesnek sz***t mongúz felye van.
17.
17.
#16: Ki az aki egy Harry Potter játékhoz úgy áll hozzá? :D
16.
16.
MoRT2195
Egy játék csak akkor lehet csalódás, ha valaki úgy áll hozzá kipróbálás előtt, hogy ez bizony jó. Na de ki az a bolond, aki egy Kinect játékhoz így áll hozzá? :D Szerintem senki nem csalódott benne...
15.
15.
exonic
#9: Én is azt néztem :D
14.
14.
turi
#9: én is épp ezen gondolkoztam
13.
13.
trion96
Mi a francnak kell erôltetni ezt a s**r kinctet!!? A moveban sokkal több lehetôség lenne!
12.
12.
Gábor36
Valóban a HP-ről nagyon jó játékok születhettek volna, de ez úgy néz ki már soha nem történik meg. Az első 5 játék még rendben volt, de aztán ment lefele a minőség.

Ez pedig rosszra sikerült. A demóját kipróbáltam, de már az se tetszett, pedig én is HP fan vagyok. 3 vagy 4 fajta minijáték váltakozik egymás után, a mozgások meg szinte ugyan azok, hát ez nagyon unalmas tud lenni.
11.
11.
#10: Szerintem a 3. és az 5.résszel még ellehetett szórakozni.
10.
10.
Raizen21
Nekem utoljára az 1-2 tetszett annak is a ps1 es változata a pc-s nem jött be
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...