Több Blizzard játékban is lesz achievement

  • Írta: Ghost
  • 2008. augusztus 2.
  • Érdekesség
Link másolása
Nem csak az idén megjelenő World of Warcraft kiegészítő tartalmaz majd achievement pontokat, hanem a jövőben megjelenő Blizzard játékok is.
Nem csak az idén megjelenő World of Warcraft kiegészítő tartalmaz majd achievement pontokat, hanem a jövőben megjelenő Blizzard játékok is.


A fejlesztők egy teljesen új rendszer tökéletesítésén fáradoznak. Ugyan egyeseknek ismerős lehet a dolog, mert a Microsoft már egy ideje foglalkozik azzal, hogy az Xbox 360 játékosok különböző feladatokat teljesítsenek a játékokban, s ezért úgynevezett achievement pontot kapjanak. Ez alapján meg lehet határozni, hogy ki mennyire profi játékos. A Blizzard szakemberei is elhatározták, hogy az idén megjelenő World of Warcraft kiegészítőbe beépítenek egy hasonló rendszert. Így a játékosok pontokat kapnak a  területek felfedezéséért, a legnagyobb ellenfelek legyőzéséért, s később ezekkel a pontokkal külön rangokat is elérhetnek. Ma megtudtuk, hogy a fejlesztők nagyon merészet gondoltak, mert nem csak a Wrath of The Lich King fog majd ilyen rendszerrel rendelkezni, hanem a jövőben megjelenő, Blizzard által fejlesztett játékok, mint a Starcraft 2 vagy a Diablo 3. A játékos profiljában megtalálható lesz, hogy melyik játékkal mennyi pontot ért el, s így mindenki összehasonlíthatja elért eredményeit másokéval. Érdekes elgondolás, reméljük tényleg ilyen lesz, mint amilyennek beharangozták.
23.
23.
LonGleY
Dcrysis02: Hogy példával is alátámasszam a dolgot, nézd meg Daks legújabb Rage-es hírét. Az ott linkelt két felső kép például egészen stílusos, és amint lehet látni, nincsenek eltúlozva a színek, és még 3D is. De a 3D játékok jellegéből kiindulva ezeket ilyen részletességgel lehetetlenség megvalósítani, illetve majdnem minden esetben elmennek a legbutítás egy olyan szintjére, ahol ha már nem tudnak a kidolgozottsággal villantani (már csak a technológia és a hardverigény miatt sem), ezért rámennek az effektálásra (pl. neonzöld zombik). Tehát nem azért tör elő belőlem a "fikázási" roham, mert nem vagyok kibékülve a 3D-vel, hanem mert látom, hogy mennyire jól is meg lehetne csinálni (lásd a Diablo 3 petíciónál lévő példaképeket), és mégis eltúrják, gyerekessé teszik a végeredményt.
22.
22.
LonGleY
#21: Ez újfent értelmetlen mondat volt... egyszer csak összehozod!



#20: Te tudod mi az az irónia? Nem fikázok, hanem véleményezek, ahogy mindenki más is. Említetted, hogy mindenkinek az a jó, amit jónak talál. Ez triviális, megfogalmaztad a lényeget. Ezért nem értem a rinyálást.



Mivel a grafikához lehet, hogy közelebb állok (már csak a felmenők miatt is), lehet, hogy más szemszögből nézem a dolgokat. Az, hogy a legtöbb játékfejlesző normális grafikusért kiált, tény. Ízlésvilág kérdése az egész, ami általában a vezető fejlesztőknél (és az itt kommentelő tizenéves csürhénél) a béka seggénél jár. A Diablo 3 esetében arról lehet még szó, hogy a WoW játékos tömegeit is el kell csábítani, azoknak meg nem ízléses játékvilág kell, hanem a csilli-vili szörnygyepálás.



Az, hogy valami 3D-ben készül, nem azt jelenti, hogy 5 éveseknek való. A tetriszes oltásod pedig már a buta sarkítások körébe tartozik.
20.
20.
laca009
19 olyan helyre ne irjál amiröl semit sem tudsz ja és crysis én meg a pongot szeretem:)
19.
19.
Dcrysis02
Jajj de sokat tud fikázni ez a LonGIeY. :)) De te már biztos láttál zombit,ugye?Miért kell mindent fikázni?BioShock se tetszett,ez se tetszik...mindenkinek az jó amit jónak talál,jó tetris-ezést barátom,mert látszik semmi keresnivalód a 3D környékén.
18.
18.
LonGleY
#15: Fussál neki még egyszer szeirntem... :]
17.
17.
LonGleY
#14: A színek az idő előrehaladtával nem lesznek élethűbbek... amúgy te már láttál igazi zombit? Valóban világító neonzöld felhőket eredet magából, ha levágjuk a karjukat?
15.
15.
laca009
jahh kb. ez olyan hogy világos és sötét-ban beszélünk d2-ben act 2 q3

xD az egész csak anyit változott hogy fekete a hátér és csak akkor látod meg ha oda mész de ilyen nem lesz sokkal jobb lesz x)

14.
14.
Aramisz93
Eddig egyetlen egy részt láttunka játékból. Lehet, hogy ez színesebb, és a sötét és világos részék váltogatni fogják egymást a játékban. Nem tudhajtuk. A D2-ben is a Quest 2 azért nem volt annyira sötét. Azért tűnik furcsának, mert ma már sokkal élethűbben megtudják valósítani a színeket, mint anno a D2-ben tették. Ott is sok szín volt, csak nem volt ennyire feltűnő, hála a 800x600-nak.
13.
13.
laca009
hát a wow-ban elég szarul fog kinézni plusz achievement szerintem ezt nem kellene hanem berakni a questekbe és azt többször is meg csinálják és ugy kapják a rangot... a starcraft-ban meg a diablo-ban nagyon jó mert pl. a diablo 3-ban megölted dio-t kapsz 100 pontot meg ölted mephit-t kapsz 70 pontot a starcraftban pl. meg csináltad a zerg campinget.... ez lenne a leg jobb de a wow-ba minek?



12.
12.
őszintén szólva, amikor először megláttam a videókat, úúú wow-os az egész játék - na ez az exorcist, meg mintha egy troll lenne, már akkor fogtam a fejem - ilyen nincs.

most hogy nem változtatnak rajta, ilyen indokkal - hogy nem látod az elleneket... miért a D2-ben mikor láttad meg őket sötétben? jóformán akkor, amikor beléptek a right radiusba....

de egye fene, ha nekik ez a fejlődés.



teszek a szinvilágra igazából, én inkább tényleg attól fosok, hogy NE egy "minden platfornra" elkészülő - mert szegény Blizznek sincs újabban pénze??, végletekig leegyszerűsitett ( harcrendszer, skillek, egyslotos item, achievement ), wow és mmo-stilusjegyeket magán viselő korcsot kapunk - normális D3 helyett. ráadásul nekem abszolúte nem is tűnik eddig darkosnak a játék, nehéz lesz igy komolyan vennem!

jó volna ha majd egy skillfát mutatnának már vmelyik videóban, meg inventory-t, nem csak gameplayt...

ez a játék tényleg nem kéne, hogy a manapság olyan divatos konzol-térhódítás áldozata legyen.

nem azt mondom, hogy szutyok a konzol, van nekem is x360; de nem való rá egy ilyen stílusú játék... mint ahogy nem való rá igazából semmi, amihez egérre is szükség van. a kontloller pöcke nem tudja úgy visszaadni sem az élményt, sem a preciz navigálást, ahogy egy egér.
11.
11.
Dcrysis02
Beküldtem hirnek,de nem rakták ki,de a panaszkodóknak úgylátszik érdemes lett volna.A Blizzard kijelentette hogy petició ellenére sem fog változtatni a Diablo III stilusán mert mindenki elégedett a vállalatnál a mostani játékkal.Az ok amiért a szinesebbet választották az az,hogy a sötétebb stilusú játékban(mert a fejlesztés elején még az volt a DIII)beleolvadtak az ellenfelek a környezetbe és nehéz lett volna észrevenni őket,és akkor arra panaszkodott volna mindenki.Már értedted?

http://www.pcgames.de/aid,654207/Blizzard_bezieht_Stellung_Definitiv_kein_neuer_Grafikstil_fuer_Diablo_3/
10.
10.
huszti
sötétben jobbannéz ki!
9.
9.
LonGleY
Egyébként itt van a normálisabb színvilágért írt petíció, ahonnan a lenti kép is származik: http://www.petitiononline.com/d3art/petition.html


Bár sajnos egy játékfejlesztést a karakterek és a színvilág megtervezésével kezdenek, így sok esély sajnos nincs a normálisabb külsőre. Hogy maga a skillrendszer mennyit fejlődik, az kérdéses. Csak a skillek kombinálhatóságával lehetne felülmúlni a Diablo 2 tárházát.
8.
8.
LonGleY
#4:



Valószínűleg arra gondol, hogy egy árkád szart csinálnak belőle ahelyett, hogy úgy nézne ki mondjuk, ahogyan a következő átretusáláson is látni lehet (az eredeti screenshot alatt): http://longley.uw.hu/wowgay.jpg
7.
7.
watto
ha a játék profiljában lesz megtalálható, akkor majd jönnek a hackek plusz egyéb dolgok amivel beállíthatod magadnak a pontot...
6.
6.
felegyi
Én annak örülnék ha egy olyan rendszer lenne PC-re mint amilyen Xboxon van! Mondjuk nem csak a Blizzard játékait támogatná, hanem minden mást is!
5.
5.
Dcrysis02
A Starcraft 2-őt 2003 óta fejlesztik és 2009-ben jön ki.Talán kijön 2010-ben a DiabloIII,ugyhogy semmi ok az aggodalomra.De ha annyira akarják ugyis átportolják konzolokra.
4.
4.
metafenomÉN
3#Ezt meg hogy érted hogy már így is butított??? Mé rengeteg rengeteg ideig fejlesztgetik milenne rajta már most butíva?
3.
3.
zod
A screenshotokat meg videót nézegetve a D3 már így is butított. A pontrendszernek vagy minek meg hír- és egyéb értéke zéró. Tetrisznél még elmenne...
2.
2.
nagyon nem tetszik ez nekem, ennek olyan konzolosítás szaga van...

blizz játékok meg remélem maradnak pc-n, nem szeretnék egy butított dio3-tpl ps3-ra meglátni,

akkor újabb jó cím kerül a süllyesztőbe
1.
1.
LonGleY
Mármint marketingesei?...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...