Jó üzlet LEGO-játékokat gyártani

  • Írta: fojesz
  • 2010. augusztus 8.
  • Biznisz
Link másolása
A Time Warner médiakonglomerátum negyedéves jelentése szerint a vállalat bevétele jócskán megnőtt, részben a Warner Bros. videojátékainak köszönhetően.

A Time Warner médiakonglomerátum negyedéves jelentése szerint a vállalat bevétele jócskán megnőtt, részben a Warner Bros. videojátékainak köszönhetően.

A június 30-cal véget ért pénzügyi negyedévben éves szinten 8 százalékkal nőttek a konglomerátum bevételei (6,4 milliárd dollárra), ezzel 2008 óta a legmagasabb növekedést érte el - ebben a videojátékok is jócskán közrejátszottak.

A Time Warner leányvállalata, a Warner Bros. Entertainment 2,5 milliárd dollárral zárt, részben az Inception és a Sex and the City 2 című filmek sikereinek köszönhetően, de a jelentésből az is kiderült, hogy a cég LEGO-játékai is népszerűek voltak: a júniusban megjelent LEGO Harry Potter: Years 1-4 játékból 2,7 millió példány kelt el világszerte, de szóba került a 2008-as LEGO Batman is, amelyre 7 millióan voltak kíváncsiak. A jelentés megerősíti az egyébként is nyilvánvaló tényt, hogy kiváló üzlet LEGO-játékokat fejleszteni, a Warnernek megérte 2007-ben felvásárolni a sorozatot gyártó Traveller's Tales csapatot.

A Time Waner tévés divíziói 3,2 milliárd, míg a kiadási részleg 919 millió dollárnyi bevételt hozott össze - az adózott nyereség 562 millió dollárra rúgott a negyedévben.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...