Homefront - kiszivárgott a játék, 5 órás a kampány

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 9.
  • Érdekesség
Link másolása
Volt mit fényeznie David Votypkának, a Kaos Studios kreatív igazgatójának, miután az elmúlt napokban két olyan hír is napvilágot látott, aminek valószínűleg nem igazán örülhettek a cégen belül: a Homefront ugyan csak a jövő héten jelenik meg, de a játék már most letölthető, és állítólag a kampány is baromi rövid lett.

A Kaos Studios megerősítette a híreket, miszerint a jövő héten boltokba kerülő Homefront már most letölthető a torrentoldalakról - csekély vigasz számukra, hogy úgy tűnik, a játékot még nem törték meg, így azt nem lehet működésre bírni. A témáról David Votypka, a csapat kreatív igazgatója beszélt bővebben a Eurogamernek, s mély csalódását fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

"Magától értetődően nagyot csalódtunk az emberekben, akik ezt csinálták" - kezdte. "Ezeknek az embereknek fogalmuk sincs, mibe kerül egy ilyen játék elkészítése, még csak nem is tisztelik azt." A Kaos három éve dolgozott észak-koreai inváziót feldolgozó játékon. "A konzumer világ és a kapitalizmus úgy működik, hogy a cég pénzt költ a termékre, a fogyasztók megveszik azt, így a cég nyereséghez jut, és ezáltal még több és még jobb terméket tudnak készíteni." Votypka szerint ezek a srácok nem csak ennek a folyamatnak, hanem így gyakorlatilag mindenkinek ártanak.

A Kaos még nem tudja, hogyan szivárgott ki a játék, egyelőre csak találgatni tudnak: vagy valaki belülről juttatta ki a játékot, de az is elképzelhető, hogy a kód másképp - például a Half-Life 2 esetéhez hasonlóan hackelés útján - került a nyilvánosság elé.

És az 5 órás kampány?

Votypkának ráadásul másért is magyarázkodnia kellett, ez pedig az állítólag borzasztó rövid - mintegy 5 órás - egyjátékos kampány. A kreatív igazgató szerint ez így, ebben a formában nem egészen fedi a valóságot, mert a korábbi fókusztesztjeik alapján csak a nagyon ügyes játékosok fognak ilyen rövid idő alatt végezni a Homefronttal, a többieknek akár 8-10 óráig is eltarthat majd a játék - ami hát nagyon sok, tényleg.

Votypka szerint a Homefront így is simán felveszi a verseny a konkurensekkel hosszúság terén, elvégre a Call of Duty, a Medal of Honor és a Battlefield új részei sem sikerültek túl hosszúra. Persze ennek is van oka, mégpedig az, hogy az adott címek - és így a Homefront - mögött ott a lényegesen tartalmasabb multiplayer mód, amivel újabb hosszú órákat tölthetnek el a játékosok. Votypka elmondta, hogy az ilyen játékok a multi miatt sosem lesznek 12, 15 vagy 20 órásak, míg egy Mass Effect - ami csak egyjátékos résszel rendelkezik - nyilván hosszabb lesz.

A Homefront március 18-án jelenik meg PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

42.
42.
Samu
Vááá!Adjon már ki vakai egy tartalmas,hosszú és fordulatos történettel rendelkező FPS játékot!Esküszöm megveszem!Hihetetlen ez a nagy multi-mánia,aki meg csak simán kikapcsolódni akar,és nem vérpistikéktől hallgatni a fröcsögést,hogy mekkora csíter vagyok mert három hedsatot kapott tőlem... Szórakozni akarok nem bosszúságot.Követelek egy JÓ játékot! Gondolom minden játékfejlesztó most fejvesztve elrohant játékfejleszteni,hogy a kedvembe/kedvünkbe járjon!...Na azért! :D
41.
41.
SolidSnakeHUN
#38: kisbarátom TE meg akkor ne verd anyálad hogy milyen könnyedén kipengeted a gémek árát meg a DLC-ét is ha angliában tengeted sanyaru sorsodat.gyere ide dolgozz bagóért mint itt sokan mások is,csengess ki 80ezres fizubol 15 ezret meg további zsetont a DLC-ért és akkor legyél okos
40.
40.
Gorre
#37: LoL, azt még nem hallottad, hogy soha senkinek ne add oda az accountod?
39.
39.
gogolbordello2
Azt mondom,hogy még mindig jobb,ha DLC formájában belerakják a tartalmat,mint ha teljesen kimaradna.
Ami jó DLC-volt az utóbbi időben,az a BC 2 Vietnam.
38.
38.
Hondoro
Most mit kell allandoan ezen veszekedni? A DLC-k uzlet, ha van penzed megveszed, ha nincs nem veszed meg. A jatekfejlesztok nem a magyarorszagi keresetekhez igazodnak, ezt jegyezzetek meg. En angliaban dolgozom, itt konnyeden kipengetem a penzt a jatekert amit meg akarok venni, nalunk persze sokkal tobbe faj. A penz amennyit elkernek abban benne van a fejlesztes, a reklam, a marketing stb., szval ne okoskodjatok itt hogy ennyit elkernek erte ha fingotok sincs a marketinghez.
37.
37.
Giga0509
#25: Nekem van egy steam accom amin rajta vannak (HL1,Opforce,Blue Shift),ha gondolod kölcsön adom,csak ne lopd el,bár normálisnak tűnsz,megbízok benned :D dobj 1 privit ha érdekel.
36.
36.
Berencsit
#26: jaja... az egyetlen olyan játék, amivel találkoztam,és értelmes Dlc-k voltak, az a Mass effect 2-ő...
35.
35.
adikas
#33: Maffia 2 szerintem bőven rendelkezett kalandokkal és első részével bár nem játszottam de nagyon jó lett.
34.
34.
kivenoko
Jaj igen a Lemezes kiegészítők :) Medal of Honor Allied Assault + Spearhead + Breakthrough... Na, az megérte az árát, mert azok + történetek, nem olyan h tényleg 2000 forintért letölthetek egy DLC-t és kb 10-20 perc alatt kipörgetem...
33.
33.
Slik
Mafia 2 még ennyi sem volt....
32.
32.
NinjaNorb
#31: Vagy lenen a régi módszer expansion azaz kiegészítő lemez ami még meg is érte az árát anno de hát a DLC üzlet megy máshol veszik mert ott sok a pénz megtehetik és nem érdekli őket hogy csak lehúzás az egész-.- én azon akadtam ki hogy pl a last remnanthoz volt ingyen dlc ami pakolt +questeket a játékba az ilyenek tök jók lennének de ilyen csodával azóta sem találkoztamxD:/
31.
31.
Dark_Temptation
#26: pontosan! egyetértek! van úgy, hogy még a játék sem jött de már dlc-ről vannak a hírek! undorító! legalább ingyenesek lennének!
30.
30.
RECh
Honnan tudják a játékidőt, ha még nem lehet telepiteni. (tényleg nem lehet, megvan nekem is, steam-es telepitője van amely cd-key-t kér..)
29.
29.
adikas
#26: Én imádom a DLC-et ha a kedvenc játékomhoz dobják ki, más tészta,hogy nem veszem meg:)
28.
28.
Gorre
#26: Jah, csak arra nem gondolnak, hogyha már alapból nincs játékidő, akkor nem fogja senki megvenni, és a DLC is fölösleges lesz
27.
27.
koffein
akkor ezzel a fostalicskával se fogok játszani
26.
26.
dante92
#1: Tudod máma már vannak olyan....hogy is hívják azokat a szarokat? Ja igen, DLC-k. Szándékosan csinálnak rövid játékot, ezzel jelezve a kedves vásárlónak "Tetszett a játék, de rövid volt? Nesze, itt van 800 M$ pontért még két pálya!" Megvetted eredetibe a játékot 13 000-ért, utána még fizessél a DLC-kért 3000-et! Gusztustalan, gyűlölöm a DLC-ket!
25.
25.
MZperX
#22: Na ja az orange box megvételét mondjuk tervezem. De nálam annak eszmei értéke van. Az első játék volt a half-life 2 amit kitoltam. Csak nem tom az első részt (+opposing force+blue shift) meg lehete valahonnan szerezni......
24.
24.
Mortis
Újabb szép példa a mai üzletpolitikára.
22.
22.
Gorre
#21: Ez így van!!

Egyébként én még csak klasszikus játékok megvételén gondolkoztam, mert tudom hogy megéri a pénzét, biztos megy is a gépen, meg nem mai játék, tehát 10+ óra se lehetetlen... Persze előtte utánaolvasok :D
21.
21.
MZperX
És mi van azokkal, akik nem lelik örömüket a multiplayerben, csak egy jó storyra fáj a foguk? Azok meg kapják be nem? Aztán meg fel vannak háborodva az emberek, hogy letöltik a játékokat. Hát 5 óráért kb 10000 forint? Hát persze majd máskor! Még 2000-et se. Azt háboroghat a sok űber kocka akik még nem tudják milyen megdolgozni a pénzért. A játékoknak nincs akkora értéke, mint amennyiért árulják őket. Aki meg ide akarja írni, hogy akkor nem muszáj játszani, nyugodtan tegye, de azt majd én eldöntöm. Meg, hogy mi az amit letöltök, és mi az amit megveszek. Bocs a hangnemért, de irritál mikor a kis hagy ne mondjam mik itt verik a nyáluk, hogy milyen gusztustalan dolog a letöltés. Én szeretek gammelni mert leköt, mikor van egy kis szabad időm, de fizessenek ennyi pénzt azok érte, akiknek a játékoknál megakadt az élete. Na písz bradaz! (bár nem tom mért írtam ezt le, úgy is moderálva lesz)
20.
20.
nincstelen
Kan and Lynch 2: Dog Days sem volt hoszabb (ha jól tudom 4 óra alatt végig lehett tolni), de annak megvolt a maga feellingje, ami nagyon jó volt. Remélem ennek is meglesz...
19.
19.
Teuton
Szaros 5 óra csak? Akkor bizony megérdemlik hogy egy héttel hamarabb kijutott a játék...
18.
18.
crazymonkey
Ez általában így megy a reklámra elmegy a pénz a játék meg nem üti a szintet .
16.
16.
waynerooney108
Mindegy hány óra csak tartalmas legyen, és legyen feeling-je!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...