Bréking: FPS készül a The Walking Dead alapján

  • Írta: zoenn
  • 2012. július 6.
  • Bejelentés
Link másolása
Minden jó, ha a vége jó. Estére befutott a nap híre is: az Activision bejelentette, hogy "akció-FPS-t" készít az AMC televíziós csatornán futó The Walking Dead sorozatból. A fejlesztést a Terminal Reality végzi, a történet főhőse pedig Daryl Dixon, a közkedvelt íjpuskás nyomolvasó barátunk.

Az Activision lepacsizott az AMC csatornával annak apropóján, hogy belső nézetű, lövöldözős címet készítsen a filmsorozat alapján. Álljunk meg egy szóra és tegyük tisztába a dolgokat! Először is: nem kevesebb, mint három videojáték készül a The Walking Dead alapján. Az első a Telltale-féle epizodikus kalandjáték, mely a második részénél jár és Kirkman képregényét veszi alapul. Aztán ott van az AMC-féle facebookos szociális játék, mely a közeljövőben látja meg a napvilágot. A hardcore arcok pedig igazi akciójátékra vágynak - ez lesz a frissen bejelentett, Activision gondozásában készülő FPS, a filmsorozat jogaival felvértezve. Erről értekezünk most.

A játék Daryl Dixon és testvére, Merle történetét meséli el, akik egy "kísérteties és kegyetlen" vadászatot tartanak Atlanta látszólagos biztonságának megőrzése érdekében. Lényegében a sorozat előzményével van dolgunk. Választhatunk, hogy harcolunk, vagy elkerüljük-e a járkálókat. A munkálatokat a Terminal Reality végzi.

Daryl számára nincs biztonságos zug Georgia peremvidékén, egy posztapokaliptikus világ már csak ilyen - olvashatjuk az Activision nyilatkozatában. Erőforrásaink és felszerelésünk meglehetősen szűkösek lesznek, így jól kell gazdálkodunk az élelmiszerrel és a lőszerrel. A sorozat sok más karaktereivel is találkozhatunk majd, akik segíthetnek vagy árthatnak nekünk. Követőket állíthatunk magunk mellé és rengeteg morális döntést is hozhatunk.

A The Walking Dead FPS 2013-ban kerül a boltokba PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra. Az első teaser imhol:

41.
41.
randall13
Minden kiadó a piaci igényekhez alkalmazkodik, szóval ha FPS-re van nagyobb szükség, akkor az FPS-ekre fekszenek rá jobban. adamsfamily, kiérdemelted azt a jelzőt.
40.
40.
simon 555
#34: azért közel sincs annyi FPS mint amennyit te mondasz...
rengeteg TPS is megjelenik.május,júniusban 3 is megjelent(MP3,GRFS,Spec Ops)
aztán jön novemberben a Hitman is.nemsokára jön a GTA5 valamint az E3 legnagyobb durranása is TPS játék volt(Watch Dogs).
tucat FPS minden évben 2 jön.1 a COD a másik pedig az EA aktuálisa ami idén épp a MoH.a többi ami megjelenik közel sem tucat FPS.idén jön a Dishonored ami szintén nem tucat FPS,aztán ott az FC3 ami szintén nem az.
39.
39.
Jinbobo
#38: szerintem igen is jó! szerinted nem?
38.
38.
goblinfing
#35: Crysis mióta jó fps?
36.
36.
Jinbobo
Miért nem csinálnak felújítást a nagyszerű ps1-en megjelent Shadowman-ből, vagy NES Battletoads-ból?! Inkább nekiállnak egy címnek 3-an... ki érti ezt?
35.
35.
Jinbobo
#27: Kihagytad a Crysis 1-2-t!
32.
32.
randall13
#31: Pedig a második évadban pont nem volt semmi értelem :D Az egész arról szólt, hogy az egyik nagyobb farok mint a másik, csak a rinyálás ment jobbra-balra. Kösz, de ha ilyen lesz a 3. évad is, akkor inkább nem kérek belőle.
31.
31.
SLi
Nekem jobban tetszett a második éved, mert a az írók gondoltak a három számjegyű IQ-val rendelkezőkre, próbáltak bele vinni némi mondanivalót, moralizálást. Amúgy Daryl nem rossz választás, szerintem az két érdekesebb karakterek egyike, de valójában az egyetlen kicsit is összetett szereplő
Shane volt.
30.
30.
Donpedro
Hehe. Ugyan az lesz mint a Prototype-nál. Az ATVI várja a 10 millás eladást, majd jól bezárják a stúdiót.
29.
29.
herrluciff
#27: Stalker sorozat kimaradt.
25.
25.
balint23h
#9: Ez a játékötlet sorozat ötletnek is jobb lenne a mostani helyett. Igazából rajta kívűl egy szereplőt sem bírtam.
24.
24.
balint23h
A második évad borzalmas volt, abba is hagytam de ezt az egy szereplőt szerettem.
21.
21.
adikas
#20: Szerintem a 2. Évad is nagyon jól sikerült, kicsit talán elhúzták a farmon az időt, de ettől függetlenül nagyszerű lett.
20.
20.
randall13
#16: Azért olyan sok rész nincs. 2. évad kb a barátok közt szintjén van, az 1. viszont rohadt jó.
19.
19.
Thane
#15: Tudom, játékoknak a nagyját azt úgy csinálom pénz hiányában, csak az olyanokat veszem meg amik tényleg tetszenek is.
17.
17.
Game Fan
call of duty zombie mod? :D

#9: Arma 2 Day-Z. Igaz hogy az is FPS de akkor is jobban hajaz erre a témára.
16.
16.
TryGun
#15: Ez nagyon jó poén volt szakadok :D Én is szoktam ArRR Arr-ozni. Mondjuk azt jó tudni hogy a képregényes játék a képregényről készült mert ezt nem tudtam. Mondjuk az engem idegesített hogy cask úgy átugrunk 3 hónapot.Habár a sorozatot még nem láttam de valószínűleg a közeljövőben megpróbálom elkezdeni habár haverom aztmondta hogy már nagyon sok rész van és ezé nemtom hogy elkezdjem-e.
15.
15.
giga321
#11: én ismerek egy pénztárca kímélő megoldást is ;)

ArRRr Arrr
14.
14.
Yanez
#9: Én is tps-ként tudnám a legjobban szeretni,de ki tudja,lehet hogy mint fps nagyon is jó lesz.
Daryl-t(és testvérét) nagyon jó ötlet volt főszereplőnek tenni a műfajt tekintve.A történet,mint előzmény is pazar gondolat.Egyedül attól tartok,hogy nem adnak majd a történetre,lapos lesz;a játék persze még kihúzatja a szarból,de csak ha nem egy bugyuta lövöldősdi lesz majd belőle.Én csak abban reménykedem,hogy ha másnak nem is,de a sorozat kedvelőinek tuti vétel lesz.
11.
11.
Thane
Activision... Dejó... 12.000 Ft, DLC-k tömkelege.
10.
10.
adikas
Remélem jó lesz, nem olyan elcseszett mint az utóbbi Resident Evil játékok.
(
9.
9.
Ice007
Én szívesebben látnék egy amolyan nyílt világú tps-t, tele zombival, ahol Deryl motorján be lehet járni az egészet, lecsapolni benzinkutakat, vadászni állatokra, segíteni az embereken, felgyújtani épületeket stb. Az fps játékokból tényleg sok van, de reméljük jó játékot csinálnak belőle.
És már várom a következő évadot is.
8.
8.
Dontrip
Nekem az XBLA-s The Walking Dead nagyon-nagyon bejött. Ha ez kicsit rosszabb lesz az sem baj, de azért jó lenne ha jobb lenne. :D
7.
7.
Csoola
Várós, majd egyszer kipróbálom a kalandjátékot is, a Telltale Sam & Maxe és a Back To The Future-e is tetszett. Ebből én leginkább Daryllel olyan játékot tudnék elképzelni, mint az I Am Alive, csak zombikkal és sok-sok gusztustalansággal :D Bár ha jól összerakják, FPS-ként talán még nagyobbat üthet, mint rajongó, biztos könnyedén tudnék azonosulni a szereplővel, ennél a játéknál meg kb. ez lesz a hangulat legmeghatározóbb része.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...