Befutottak a GTA V első infói, új képek

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 8.
  • Hír
Link másolása
Megérkeztek hát! Itt vannak az első infók a Grand Theft Auto ötödik részéről, amiket a Game Informer szállított egy 18 oldalas előzetes formájában a korábbi ígéreteknek megfelelően. Kapaszkodjatok, mert van bőven érdekesség, az már biztos, érdemes lesz kivárni a jövő tavaszi megjelenést!

Az előzetesből kiderül, a GTA V-ben három játszható karakter is szerepel majd: Michael, Trevor és Franklin. A játékosok egyetlen gombnyomással válthatnak közöttük, így az adott küldetéseket különböző perspektívákból láthatják majd.


Michael egy visszavonult bankrabló, a negyvenes éveiben járó jóember a tanúvédelmi program előnyeit élvezi, végül azért tér vissza a bűnözés útjára, mert "imádott" felesége tönkretette. Barátja, Trevor hasonló korú, drogfüggő pszichopata, imádja az erőszakot, és bűnözésből él. Franklin a húszas évei közepén jár, behajtóként dolgozik egy amerikai luxuskocsi kereskedőnél. A három karakter rablásokba kezd együtt, ez adja majd a játék vezérfonalát is. A dinamikus küldetések is visszatérnek a Red Dead Redemptionből.

A karaktereknek eltérő képességeik vannak, a küldetések különböző mértékben építenek ezekre. Például az egyik missziónál Michael egy épület oldalán, kötéllel ereszkedik le, miközben Franklin mesterlövészpuskával fedezi, és Trevor egy helikoptert vezetve köröz felettük. A játékosok átválthatnak Michaelre, hogy megszerezzék a zsákmányt, Franklinre, hogy leszedjék az ellenfeleket, majd ha mindenki találkozott a helikopternél, Trevorral elrepülhetünk, Franklinnel csipázhatunk, Michaellel pedig a gép hátuljából lövöldözhetünk.


Los Santos és környéke a legnagyobb nyílt világ a Rockstar pályafutásának történetében, "nagyobb lesz, mint a Red Dead Redemption, a GTA IV és a San Andreas játéktere együttvéve"! A játékosok a víz alá is lemehetnek majd.

A Rockstar belenyúlt a vezetésbe, a kocsiknak jobb a tapadásuk, javult a fizika, sokkal inkább versenyjátékra emlékeztet a furikázás. A lövöldözés a közelharc szintén fejlődött, és a gyalogosok mozgásáról is külön motion capture-rel gondoskodott a Rockstar. A fejlesztők szerint egyetlen híresség sem kölcsönzi a hangját a játékhoz.


A karakterek testreszabhatók, megváltoztathatjuk a ruhájukat, de a magasságukat és a tömegüket nem. A telefon is visszatér, de már hozzáférhetünk vele az internethez is többek között. Bizonyos dolgok, amik a GTA IV-ben csak a telefonról voltak elérhetők, már a térképen megtalálhatók.

Mindegyik karakternek megvan a maga társasági köre: Michaelnek a fiáról, Jimmyről hallunk majd, Franklinnek egy "őrült haverja" van, Lamar, Trevor pedig Ront mutatja be, aki imádja az összeesküvés-elméleteket. A küldetésektől függetlenül a játékosok bármikor válthatnak a szereplők között, és láthatják a mindennapi életüket - küldetéseknél nincs meg ez a szabadság. Mindegyiküknek saját hobbija van, amiben csak ők vehetnek részt.


A GTA V történetileg nem kötődik a PS2-éra GTA-ihoz, így CJ-vel és Tommyval biztosan nem futunk össze, a GTA IV-ből pedig a szerelmi életet hagyták ki. Multi viszont lesz.

A GTA V 2013 tavaszán jelenik meg PS3-ra és Xbox 360-ra; a részletek mellé új screenshotok is érkeztek.

118.
118.
DevilGamer
Én Franklin lennék. És remélem lesz valami kooperatív móka.
116.
116.
Fight!
Hàt sràcok, nekem tökèletesen megfelel a kèpeken lèvö grafika. Sztem jó kis game lesz!
112.
112.
br1Koo
Csak sajnálom azokat akik arra verik a farkukat, hogy hú nem teljesen szép ez így. Ne haragudjatok, de engem kurvára nem zavar, hogy esetleg nem maximum a grafika, mert így is szép és elegendő ahhoz, hogy élvezhető legyen ebbe a világba beleélni magamat.
111.
111.
Hubert Cumberdale
#110: Km2 akart lenni (négyzetkilométer)
108.
108.
Rabit Wars
#107: Látom azért még vannak analfabéták 2012-ben is , mind a két platformra eredetiben van meg nekem , le is írtam de hát látom hátrányos helyzetű vagy! ;) (Halkan teszem hozzá minden egyes játékom eredeti elővételben szoktam meg venni az összeset általában mert meg tehetem szerencsémre!) :D
107.
107.
dzsiádzsó
#104: Nem kell megvenni! Ja hogy nem is vetted meg hanem letöltötted! Akkor kussoljál és warezolj konzolra, ahol helyetted kifizetik a játékot a többség, ezért te is részesülhetsz egy optimizáltabb változatban!
105.
105.
104# Szerintem a gta 4 et nem tudták teljesen ráoptimalizálni, mert akkoriban egy ilyen méretű terv, mint a Gta 4 -é elég újnak számitott és ráadásul a konzolok is azok voltak, ha jóltudom 4 évig csinálták a 4 et mire kiadták mind a 2 konzolra de a box verzió egy évvel hamarabb kész volt.Enyi idő alatt a költségvetés is beleszolt a dologba. Engem a taráhely érdekelne hogy oldják meg és a kamera érzékenység ez utóbbi a 4 ben szerintem lehetett volna jobb is, (és még véletlenűl se tegyék amit az M.P. 3 nál tapasztalok ha valami közel van a fegyverhez felfelé lő (mert kinyír multiba) a splinter cell conviction ba jól meg oldották).
104.
104.
Rabit Wars
Nézzük csak meg jobban a GTA 4 pc én egy igen csak jónak számító, számítógépem van (nem ménőzesből írom, csak hogy érezzétek milyen egy FOS JÁTÉK) is max grafikán (100x több a gépen minősége mint az elvárt gépigény) 30 fps produkál ez az optimalizálatlan szar játék mert az mondjuk ki bátran ezek tények tele buggal Eredeti a játék teszem hozzá, addig xbox360-on is meg van nekem eredetibe ott csupán textúra késések vannak akkor mit várunk az 5. résztől már ne haragudjatok ???? :D Lehet megkövezni nyugodtan ezek tények... de hát "GTA" az már minőség az meg a k.... a.... a fejlesztőknek! ;)
103.
103.
2pacal
A negyedik rész nem nagyon jött be a Red Dead Redemptiont viszont imádtam,szóval remélem az ötödik rész jól fog elsülni...
102.
102.
p3ti
Én speciel jobban tudok örülni egy Saint's Row hírnek , főleg a 3. rész után , számomra sokkal jobban várt cím mint a GTA . A képek pedig tetszenek , nekem teljesen 8 a grafika , a játékélmény szokott megfogni .
101.
101.
Sniper Fox
#100: Azért ezzel a kijelentéssel még várnék, csak néhány a készítők által kiadott információt tudunk. Akár túlozhatnak, hazudhatnak is :)
100.
100.
azureknight0715
Az volt a cikkben hogy azt nyilatkozta a rockstar hogy folyamatosan optimizálják a játékot és egyre jobb lesz. Szal ez még nem végleges grafika. + nem azért de gondoljatok bele. Már bőven van annyi infonk ami alapján én már kijelentem hogy nem hogy az év játéka lesz, de olyan hatalmas sikere lesz hogy olyat még nem láttunk:D Hatalmasabbnál hatalmasabb játék tér, instant küldetések. Olvassátok el a gtaplace.hu oldalon a magyarra fordított cikket azt utána mondjátok hogy nem tudják mi kell nekünk. Igaza kivesznek néhány jó dolgot de ha kapunk helyettük újakat és többet akkor sz*rom le a hiányukat:D
99.
99.
Wizard8
Gondoltatok arra, hogy a játék tavasszal jön, addig még elég sok idő van. Nem hinném, hogy ez lenne a végleges grafika. Ráadásul miért mutatnák már most meg, hogy mire számíthatunk?
98.
98.
MrZombieEater
Ne legyetek gyökerek, amikor majd fut a PC-teken, kurvajól fog kinézni. Ezekből a képekből nem kéne komolyabb következtetéseket levonni.
96.
96.
drat576
nekem ez a látvány bőven szuper
95.
95.
Hubert Cumberdale
#92: Nem. Ennyit: http://gtaplace.hu/

#93: Inkább erre lehet fogni:
"nagyobb lesz, mint a Red Dead Redemption, a GTA IV és a San Andreas játéktere együttvéve" Na ekkora játékot mutass jobb grafikával ;) Egyébként én is leszarom, amíg nem olyan csúnya, hogy az már bántja az ember szemét. Szerintem bőven elég ez, aztán majd lesz grafika mod hozzá az űbergépesek számára.
92.
92.
misutka950
Ennyi infót taglaltak 18 oldalban?
91.
91.
shatterhand
Fogadjátok el,hogy nem lesz szép folyékony és hibátlan, akkor nem fogtok csalódni sem. Vagy várjatok a nextgenre még, vegyetek erőgépet és keressetek olyat ami megfelel nektek.
90.
90.
Stranger
#80: Nézd meg, hogy a kocsik alig tükröznek valamit vissza:
http://www.gamekapocs.hu/jatek/4212/grand_theft_auto_v/nagykep/7949/179103/screenshot_293189
Vagy az alacsony felbontású textúrákat, rossz minőségű renderelést. Ezek az összes képen látszódnak. DOF-al meg jól elmossák mindenhol a hátteret, hogy trükközzenek a látótávolsággal... PC-s képet csak kimaxolnának...
89.
89.
CJgabor
Őszintén bevallom, mint valami vak fanboy, várom ezt a játékot. A San Andreas lenyűgözött és remélem hogy ez is leköt majd annyira. A grafika nem ttetszik még annyira, de ez változhat, no meg úgy is lesznek majd grafikai modok. Csak optimalizálják JÓL.
88.
88.
azureknight0715
Mennyibe kerulne utana nezni a dolgoknak mielött hülyeséget írtok? A képek ps3-on készültek. Nem én találtam ki a rockstar írta...
87.
87.
Necreon
Nagyon ígéretes. Remélem lesz co-op sztori mód is.
86.
86.
Hubert Cumberdale
#83: OFF: Mivel gyerekkorunk óta lapátolják a csipát a szemükbe, így nehéz azt kinyitni...
85.
85.
DON GONDOCS
#84: na eszt most jól megaszondtam
84.
84.
DON GONDOCS
Szerintem ez meg persze lesz még, de a generáció csúcs játékait fogja képviselni köszönjük rockstar.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...