Manhuntozott a moszkvai gyilkos

  • Írta: InGen
  • 2012. november 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Sajnálatos módon egy újabb gyilkossági üggyel kapcsolatban került elő videojátékos vonatkozás. Ezúttal a Moszkvában hat embert meggyilkoló Dmitry Vinogradovról derült ki, hogy komoly Manhunt-rajongó, de szerencsére a hatóságok észrevették, hogy van azért itt más is.

Dmitry Vinogradov a hatóságok jelentése szerint szakított egyik nőnemű munkatársával, ez indította el azon az úton, melynek végén 6 másik munkatársát lelőtte a Rigla raktárában. A nyomozó szervek megjegyezték, hogy emberünk komoly rajongója volt a Rockstar sok vihart kavart játékának, a Manhuntnak.

Kiderült azonban az is, hogy Vinogradov a gyilkosság előtt öt napig folyamatosan ivott, majd a különböző közösségi oldalakon eléggé beteges megnyilatkozást tett közzé, órákkal szörnyű tette előtt.

Ettől függetlenül azonban a különböző orosz hatóságok és kormányszervek úgy vélik, át kellene gondolniuk a különböző véres és erőszakos játékok forgalmazásának jogi alapjait az országban, a Manhuntot pedig rögtön betiltották. A legvalószínűbb megoldások között az szerepel, hogy létrehoznak egy bizottságot, ami felügyelni fogja az országban árult videojátékokat.

A Manhuntot egyébként korábban már betiltották Ausztráliában, Németországban, Ontario-tartományban, valamint Új-Zélandon.

55.
55.
Jinbobo
ezek már olyan értelmetlen hírek...
Mindenről a játékok tehetnek! Ez vicc. Aki profi autóversenyző, és előtte Gran turismozott, biztos a játék miatt vált profivá nem?!
Vagy ha már ennyire közreműködik egy játék az ember személyiség fejlődéséhez, teszem fel a kérdést, a katonákat miért nem ültetik le egy MOH vagy COD elé a kiképzés előtt? Ja, és aki GTA-ik, azokt nem ártana megfigyelni hátha valami rosszban sántikálnak... ez már olyan hülyeség, hogy mindenért a játék a felelős...
54.
54.
gyongealegen
Valójában annyi igazság van a dologban, hogy akiben vannak olyan hajlamok, különösen szeretik általában az agresszív játékokat, de ugyanakkor a hajlam a gyilkolásra, az csak kizárólag az emberből jöhet, és egy agresszívabb játék max jó levezető lehet ehhez, de semmiképpen sem maga a játék a hibás, nem az fogja okozni senkinél sem a hajlamot, hogy most valakit megakarjon ölni! Például az általános iskolások akik 12-13-14 évesek, történelemből is ugyan úgy tanulnak olyan dolgokat, a felnégyeléstől kezdve amikor különböző épületekre szúrták föl a testrészeket, tehát ilyen alapon a történelemtől kezdve, a háborús, akció és horror filmeken át akárki hivatkozhatna akármire, ha megölt egy embert, de akinek van némi esze be kell látnia, hogy egy embernek az alap természetén sem fognak változtatni semmit ezek a dolgok, nem hogy embert öljön miattuk!
53.
53.
Raatkainen
#52: Pontosan! Én is ezt írtam le egy korábbi kommentemben!
52.
52.
gamerplayer
Szerintem nem azért ölt, mert Manhuntozott, hanem azért Manhuntozott, mert elborut az elméje, valahogy pedig ki kellett élnie beteges vágyait.
51.
51.
Raatkainen
Az ilyen embereket tiltsák be inkább. Örökre. De tuti, hogy megússza egy kis szabadságvesztéssel. Ahogy hazánkban is nemrég történt, Szita Bence gyilkosai is a qrva liberális alkotmánynak köszönhetően(az EU miatt is) nem fognak halálbüntetést kapni.
50.
50.
br1Koo
Jaj de nem fogjátok fel mi a lényeg, nem betiltáson van a hangsúly, az csak egy "helyzetmentő" lépés, a kiadóknak kellene elgondolkozni mielőtt kidobnak egy ilyen játékot a piacra. Kétszer nem mondom amúgy, hogy a Rockstar valószínűleg ezt a játékot direkt Jack Thompsonnak(asszem ez volt a figura neve aki próbálta perelni őket) címezték, hogy "tessék ha baj volt a GTA-kkal itt van egy még jobb cucc amibe belemélyesztheted a fogaidat". Ettől függetlenül akármikor leszedheti valami kölök és kikaphatja egy halott embernek már felesleges alkatrészét szebbnél szebb módokon, és hiába jön akárki azzal, hogy bele kell szokni az életbe, az ember ne szokjon meg szerintem ilyen jeleneteket főleg ne fiatalkorába, ami kihatással lehet akár a fejlődésére. Gondolkozzanak el a játékkészítők.
49.
49.
kivenoko
Erről is a rákemberek tehetnek :D
46.
46.
Hubert Cumberdale
#45: Nem mintha az egésznek köze lenne a cikkhez :D
45.
45.
Hubert Cumberdale
#42: Majd akkor is ezt mondd, mikor lesz egyszer egy gyereked és egy részeg sofőr üti el ;)

#43: és hányan is tudják az alkohol fogyasztók közül, hogy hol a határ? Fegyvert is osztogathatnánk 500 ft-ért, hisz az sem veszélyes, ha be tartják a szabályokat az emberek, sőt a heroint is legalizáljuk, hisz ott is csak a mértéket kell tudni és az adagolást.
44.
44.
tatec
Vajon a ruski ha Assassin's Creed-et tolta volna akor tomahawk-al veri set a bandat?Hagyuk man az ilyen suketelest!
42.
42.
Skyer
#40: Semmit nem kell betiltani.
Aki hülye haljon meg.
41.
41.
Gotham123
Tény hogy közrejátszik ez is,de csak akkor ha az illető alapból agresszív nevelést kap.
40.
40.
prodigy1990
A piát kellene betiltani mert az rengeteg családot tesz tönkre. A játékoknál csak tudni kell a határt játék és valóság között.
38.
38.
#24: Ez nem lelketlenség kérdése: nehéz kellőképpen felkészülni lelkiekben az élet kihívásaira az értelmiségi elitnek kijáró védett környezetben, amely végigkíséri őket szinte egész életükön.

Ha az ember tudni akarja mi az a borzalom, akkor ismerkedjen össze egy lecsúszott, bukott 40 éves emberrel, akit elhagyott a családja, aki alig többért túlórázik mint a minimálbér, alkoholista és már nincs benne kellő akarat és önértékelés hogy megbirkózzon a problémáival. Ne is egy ilyen melóssal hozzon össze a sors: egy csapattal akár! Egy csapat lecsúszott emberrel, akik csak azért léteznek, mert még félnek meghalni.

Én dolgoztam már ilyen emberekkel fiatal korom ellenére, és megrázó volt látni mások kilátástalanságát, ugyanakkor tanultam ezekből az esetekből.

Ismertem perverz embereket, rosszindulatú, gonosz embereket, barátok elárulóit, ismertem szadistákat és összetört gyengéket. Láttam érvényesülni az életben a farkastörvényeket.

Bizonyos korig védeni kell ettől a gyerekeket, az erőszaktól, a pusztítás és halál látványától. Azonban egy bizonyos kor után szembe kell tudni nézni azzal amivé a világot változtattuk. Ha ehhez bizonyos emberek túlontúl gyengének bizonyulnak és elbuknak, azért még nem én, nem is ti, nem is a társadalom vagyunk a felelősek. Még csak nem is a média, hiszen kikapcsolhatjuk a tévét, elhajíthatjuk a hazug újságot, kinyomhatjuk a híreket a rádióban, vagy kiköttethetjük a netet. Persze lehetünk mi is a hibásak mindezekért. Ilyen módon is fel lehet ezt fogni, de akkor tessék szépen becsavarodni, mert igenis a világot mi tettük azzá ami, és ebből a nézőpontból mindannyian, minden halálért és gyilkosságért felelősek vagyunk.

Tagadjuk hát meg a gonoszt, vonuljunk kolostorba és vezekeljünk testvéreim... ;)
37.
37.
huszti
én is akarok szegecs-tarajt.
36.
36.
DON GONDOCS
A Manhunt előtt és után is gyilkolták egymást az emberek. Tiltsák be a játékot ezzel minden megvan oldva :S Akik ezeket a betiltásokat kitalálják azokkal van súlyos probléma.
34.
34.
DevilGamer
Ha így folytatják, akkor majd betiltják a Portal-t, mert egy narancssárga overall-os csaj azt kiabálja a születésnapos gyerekekre miután leaprította a szüleit hogy: THE CAKE IS A LIE, THE CAKE IS A LIE!!!
33.
33.
Raam989
Én is szeretem a Manhuntot. Holnap nézzétek a híradót... -.-
31.
31.
MrZombieEater
Ha valakivel foglalkoznak a szülei normálisan, akkor akármivel játszhat, nem fog gyilkost csinálni belőle.
30.
30.
IceColdKillah
Sok sikert a betiltáshoz! Ameddig a torrent szerverek élnek addig hiába minden ilyen irányú próbálkozás! Sőt ez egy tökéletes negatív reklám a Manhunt-nak, lehet hogy újra neki állok... :D
29.
29.
Quent1n
Az biztos, hogy van az a korosztály akinek nem használnak az ilyen játékok ez tény. De nyilván nem ettől lesz senki tömeggyilkos felnőtt fejjel. Egyetértek avval, hogy át kéne gondolni ezeknek a játékoknak a forgalmazását, mert ennek pl. semmi értelme nincs szerintem. Postal is határeset ugye. Felnőtt embereknél azonban nincs mit tenni gyerekeknél meg jó lenne ha a szülők odafigyelnének arra mit csinál a gyerek a gépen, mert az ilyen játékok marhára nem használnak egy gyerek lelkivilágának.

Itt és most a játékokról van szó de természetesen ez igaz a netes cuccokra meg a tv-ben látható dolgokra is.
28.
28.
JohnnyBoy001
Nekem valahogy kimaradt az életemből ez a játék (bár azok alapján amit itt páran írtatok róla, lehet jobb is XD), de én akkor is azt mondom, hogy a játék az játék, a film az film, a valóság meg a valóság....játszani azért játsszunk mert kikapcsolódni akarunk, esetleg olyat tenni a virtuális világban amit a valóságban nem tudnánk vagy nem lenne rá lehetőségünk. És attól még hogy valaki mondjuk poénból végiggázolja a gyalogosokat a járdán a GTA4-ben attól még nem lesz az illetőből pszichopata gyilkos....de próbáld meg ezt elmagyarázni egy olyasvalakinek aki életében nem játszott még. Bár nekem már az is megfordult a fejemben, hogy amikor ilyeneket hangoztatnak a politikusok, hogy "hááát be kell tiltani ezt a játékot mert gyilkolásra nevel", akkor igazából ők se gondolják komolyan, hogy ez segíteni fog bárkin is, csak egy színjáték az egész, azért hogy a választóik többségének a kedvében járhassanak, meg hogy úgy nézzen ki mintha valami értelmeset is csinálnának a választópolgárok pénzén XD
27.
27.
markoci555
utálom amikor játékot vagy esetleg filmet hoznak össze gyilkosságokkal, az egy dolog hogy a hülye embereket esetleg befolyásolja, de engem nem fog, és ne tiltsák be a játékot amit szeretek
26.
26.
Neo1989
#23: Nem értékelem én magamat felül csak ide szerintem ez nem a legjobb kifejezés.
De ha valami etikátlant kértem akkor én kérek elnézést.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...