E3 2013: Cserélhető a PlayStation 4 merevlemeze

  • Írta: zoenn
  • 2013. június 11.
  • Hír
Link másolása
A Sony-vezér, Shuhei Yoshida megerősítette, hogy hasonlóan a PS3-hoz, a játékosok eltávolíthatják és nagyobbra cserélhetik a PlayStation 4 merevlemezét, ha úgy tartják jónak. Nem úgy, mint az Xbox One esetében.

A PlayStation 4-et alapesetben 500 GB-os merevlemezzel szerelik, de később, ha netán szűkössé válna a kapacitása, bármikor eltávolíthatjuk és nagyobbra cserélhetjük, erősítette meg a Shuhei Yoshida, a Sony vezetője a Twitter-csatornáján.

Még egy olyan képességről van szó, amely a rivális Xbox One esetében nem tehetünk meg. A háttérsztori: a Shacknews magazin észrevette, hogy a hasonlóan a PS3-hoz, a PS4-et is a notebookok merevlemezéhez hasonló HDD-vel szerelik. A cserélhető hardver tényét a Sony megerősítette.

A Sony "beszélgetések az alkotókkal" videósorozatának eheti epizódjában a PS4 készítőivel ismerkedhetünk meg:

A PlayStation 4 végleges specifikációja:

  • Ár: 399 euró, 399 dollár, 349 font
  • CPU: AMD x86-64 "Jaguar", 8 mag
  • GPU: 1,84 TFLOPS, AMD új generációs Radeon grafikus motor
  • Memória: 8 GB GDDR5
  • Merevlemez: 500 GB (cserélhető)
  • Méret: 275 x 53 x 305 mm
  • Tömeg: kb. 2,8 kg
  • BD / DVD meghajtó (csak olvasásra): BD x 6 CAV, DVD x 8 CAV
  • Input / Output: Super-Speed ​​USBx (USB 3.0) port x2, AUX port x1
  • Hálózat: Ethernet x1, IEEE 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1 (EDR)
  • AV kimenet: HDMI kimenet, DIGITAL OUT (OPTICAL) port
  • A csomag tartalma: PlayStation 4 rendszer x1, vezeték nélküli kontroller (DUALSHOCK 4) x1, Mono headset x1, tápkábel x1, HDMI-kábel x1, USB kábel x1
133.
133.
Belerofon
#132: Hagyjuk már a mellébeszélést,fárasztó vagy.Mindenki a pénzért csinálja,ezzel nem mondtál baromi újdonságot,de nem mindegy hogyan csinálják.Tőlem meg olyan naiv lehetsz ahogy akarod,bár szerintem neked a vita fontosabb..
132.
132.
CitromH
#131: Akkor félrerakok minden iróniát, mert valahogy nem tudsz a sorok között olvasni. Mindenki a pénzért csinálja. A tálalás módja más, de a lényeg mindig ugyanaz.
131.
131.
Belerofon
#130: Igazad van,tiszta hülyeség...Csak véletlen lesz előbb live a tehetősebb régiókban...:D:D
130.
130.
CitromH
#128: Húha, neked semmi más nem jön le az egészből tényleg, csak gonosz Microsoft, pénzéhes Microsoft. Egyszerű ember lehetsz.
129.
129.
Belerofon
#128: kisebb régiókba nem lesz használható a live egy ideig..
128.
128.
Belerofon
#127: Áh..Az ms nem is pénzéhes,csak épp a kisebb régiókba lesz használható a live,á,de nem a pénz a lényeg itt...nem is..

A cell valóban nem olcsó mulatság volt,de teljesen midnegy lett volna miylen proci van benne,akkor sem lett volna sikeresebb konzol,mint most.Ne beszélj marhaságokat!

Igen értem,hogy nálad a vita a lényeg sült tök fejűséggel párosítva...birka..
127.
127.
CitromH
#125: Két kommentedbe is pénzéhsezel. (ne idiótáskodj már)
A MS konzolja tud annyit mint a Sonyé, csak még többet is. (HC gamerekenk blabla)

A cellt nem csak azért dobta ki mert nehéz volt rá fejleszteni. A legfőbb oka az volt, hogy irdatlan pénzbe került a kifejlesztése, és abból semmi nem térült meg. Egyszerűbb, és leginkább olcsóbb bejáratott PC alapra helyezni az egészet.

Érted kis barátom?

126.
126.
CitromH
#107: Ez tényleg durva. Kimondani az igazat nem célszerű. Szerintem menjenek a Sonyhoz egy kis marketingkommunikáció oktatásra.
125.
125.
Belerofon
#124: Ne idiótáskodj már!!A hülyeségre reagáltam,nem a sony-t emeltem az egekbe,hogy ők a szeretetszolgálat!!De az tény,hogy ők a HC gamerek-nek adták ki a konzolt,felhasználóbarátabban,kár,hogy ezt a birka szem ellenzőtől nem látod!

"Mit gondolsz a cellt mért dobta ki a kukába?"

Azért te kis naiv,mert nagyon nehezen lehetett rá fejleszteni,ez egy rossz húzás volt,amit később elismert a sony is!

Foggalmad sincs neked semmiről..
124.
124.
CitromH
#85: Hallod magad? Istenem. A PÉNZÉHES GONOSZ MICROSOFT! A gonosz alávaló fajtáját, mit képzel ez a büdös corporation. Még jó, hogy a Sony egy hero, és ő majd pénzt küld, és ha ő lesz hatalmon akkor minden szebb és zöldebb lesz, sőt az áfát is lecsökkentik 17%ra. Ilyen szintű egyoldalúságot itthon némely politikai személyiség rajongótáborában lehet csak látni. A Sony csak azért nem kért pénzt, mert nem volt olyan helyzetben. Mit gondolsz a cellt mért dobta ki a kukába?
119.
119.
Gery8922
nekem egyre jobban húz a ps4 felé a szívem
116.
116.
comodore
Most mit vitáztok előre?

Majd, ha bejelentik, hogy az Xbox One is jön Magyarországra akkor van értelme vitázni.

Jelenleg 21 országba fog startolni és Magyarország nincs is közte...
112.
112.
kamgecam
Érdekes reakciók az Ea3-on!.........
http://www.youtube.com/watch?v=PzDsYEPkSc4
110.
110.
wiggly
109.
109.
kamgecam
3D ps4 dizájn!
http://sketchfab.com/show/b7LzIm8JrnPw4GBDOMBNGYc39qM
107.
107.
kamgecam
http://www.youtube.com/watch?v=uI__nRSvzxY

ez de durvaaa!!
105.
105.
kamgecam
Érdekesség! :)

"A Microsoft bejelentését követő 24 órában minden eddigi rekordot megdöntöttek az Xbox One előrendelések, azonban eljött az E3, és várható módon megjött a nagy csapás, majd a Sony megfordította a felállást.
A használt játékok minden plusz költség vagy procedúra nélküli továbbadásával, a 24 óránkénti becsekkolás hiányával és további csábító részletekkel rengeteg játékost megnyert magának az új Playstation 4 konzol – nagy eséllyel még pár Xbox felhasználót is átcsábított. A Sony előadásának hatása az előrendelések tekintetében sem maradt el, ugyanis az Amazon UK jelentése szerint már a Playstation 4 van az élen, mögötte a Playstation 3-mal – köszönhetően a The Last of Us-nak -, s csak ezt követi az Xbox One."
(gamers.hu)


104.
104.
Belerofon
Azért mindkét tábornak jó lenne eldönteni,valójában mit/kit minősít,vagy min van a vita.A hozzászólásokból itélve sokaknak foggalmuk sincsen.

Én nem csipem az MS pénzéhes üzletpolitikáját,(és nem csak konzok bizniszről van szó)viszont emiatt nem a konzoljukat bántom,sőt,az xbox360-at nagyon szeretem.Az,hogy elsőnek ps4-et fogok majd venni..MAJD..Az azért lesz,mert az jobban helyezkedik a játékos igényeimhez.

Elkellene dönteni,hogy valójában ki mit/kit utál...Sony,ms,vagy ps4 és xbox.

Mert így aztán egy nagy saláta lesz a vitából...
102.
102.
Yami
#99: Ugye ezt te sem gondoltad komolyan? :D
Amióta regisztráltam erre az oldalra még nem láttam olyan Xboxos hírt ahol ne jelentetek volna meg fikázni.
101.
101.
simon 555
#92: Már tudjuk, hogy komoly dolgok vannak.
Láttad mostanában a PS+ kínálatát?
Májusban Hitman, Catherine volt. Júniusban Demon's Souls, ICO and Shadow of the Colossus, Kingdom of Amalur + még VITA címek. Aztán júniusban pont ma jön még 3 játék amik 1 évig maradnak a kínálatban: Uncharted 3, XCOM, LBP Karting.

Ezek szerintem eléggé komoly címek, és a PS4 megjelenése után is jönnek tovább az ilyenek PS3-ra és VITA-ra.
Valamint PS4-re ugye a DriveClub-al kezd a PS+, ami csak bővülni fog. Persze igazad van, az első pár hónapban valószínűleg nem fogjuk megkapni a nagy címeket a DriveClub kivételével, szerintem csak indiek fognak jönni(amik ugyan úgy jók) egy ideig, de pár hónap után amikor már sok játék kijött, fognak jönni a nagyobb címek PS4-re is.
100.
100.
igazi trógerek azért a magyarok. ilyenen képesek vitatkozni, félelmetes :D
mindenki azt vesz, ami tetszik neki. böszme, aki ezt nem képes belátni. ha meg csak azért jár ide mint pl #84, hogy beírja a szándékosan lázító véleményét, azért felesleges. ilyenből van elég. megveszed ami tetszik, vagy vedd meg mind a kettőt; de ne verd itt a nyálad mert undorító ez a lenéző szarság a semmire. én is meg tudom venni mind a kettőt, ebben a generációban is megvettem. és??
ettől nem lesz nagyobb a faszom. "ez a csata még nem dőlt el", ezt a vesztesek mondják amikor érzik hogy már vesztettek, de még reménykednek ha másért nem büszkeségből. és ezzel nem akarom itt egyik tábort sem erősíteni, szerintem mindenki kurvára magába nézhetne már és visszavehetne az anonim internet mögül
99.
99.
simon 555
#95: Már nem azért, de aki szítja itt a vitát az Raptor...
Ő jött ide, és kezdte el fikázni a Sonyt és isteníteni az MS-t.
Minden HSZ-én ez látszik. Az nem számít objektív véleménynek ha az egyiket csak azért is elhordom a másikat meg imádom... Mi sem trollkodjuk szét az Xbox topicot akkor ti se szemeteljetek ide.
98.
98.
akifourteen
#97: Helyesbitek nem csak a jatekbol jon a love
95.
95.
supair
#93: Szerintem meg nem az.
Különbözőek vagyunk és ezt nem fogjátok fel.
Raptor is és a többiek is próbáltak eddig objektívek maradni.
Ezt nem kell bizonygatni olvass csak vissza pár napot.
Az hogy ide jutottunk az elvakult butaságotoknak köszönhető.
Ehhez gratulálj kérlek.
94.
94.
supair
#84: Felesleges erőlködnöd.
A legtöbb még írni sem tud.
Igazi zigóták.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...