Pontosan mikor jelenik meg az Xbox One?

  • Írta: zoenn
  • 2013. június 15.
  • Hír
Link másolása
A támogatott 21 országban nyilván novemberben, de még az olyan államok sem kapnak új konzolt idén, mint Lengyelország és Portugália. Mi a helyzet a magyarokkal? Import gépek szóba se jöhetnek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Microsoft hivatalosan 21 országban jelenteti meg az Xbox One-t idén novemberben. Sajnos a listába nem tartozik bele Magyarország. Semmi gond - mondhatja az egyszeri gamer, elég csupán kiutazni a sógorokhoz és egy Ausztriából hozott konzolt pakolni a karácsonyfa alá. A Microsoft nyilatkozata alapján nagyon úgy tűnik, hogy nem lehet importált konzolon aktiválni a játékokat, ha az Xbox Live-os fiókunk a magyar régióra van regisztrálva. A hivatalos álláspont szerint "az Xbox One-os játékok aktiválása és disztribúciója csak a meghatározott földrajzi régiókban lehetséges".

Mondhatjuk, hogy majd nosztalgiázunk egyet. Trükközünk, kreálunk egy angol fiókot hamis adatokkal és minden megvan oldva, igen ám, de a felhasználói szerződésben le van írva, hogy a Microsoft esetenként megvizsgálhatja az IP-címünket, s úgy gyorsan kiderülhet a turpisság.  Másrészt az új profillal elvesznének az eddig megszerzett Gamerscore-jaink és achievementeink, úgy meg vajmi kevés értelme lenne. 

Egy Robert Hallahan nevű úriember rákérdezett a Twitteren a Microsoft ügyfélszolgálatosánál, Philnél a zavaros helyzetre: "Nem leszek képes hitelesíteni a lemez-alapú játékomat, ha nem a 21 ország valamelyikébe tartozom?"

Phil válasza ez volt: "Az Xbox One csak 21 országban lesz elérhető a megjelenéskor."

Hallahan kötötte az ebet a karóhoz: "Ha valaki lengyel, és nem szerepel a listán, de importálja a konzolt az Egyesült Királyságból, akkor az képes lesz játszani a lemezes játékokkal?"

Phil reagált: "Azt szeretnénk, hogy várjon, amíg a konzol elérhető lesz az ön régiójában."

Az Xbox Support Twitter-csatornája hemzseg az ilyen és ehhez hasonló kérdésekben, kétségtelen, hogy a további pontosítások szükségesek a Microsoft PR-osaitól.

Előfordult viszont egy igen kellemetlen és valljuk be, nevetséges helyzet a lengyel CD Projekt RED fejesével, akit még a Microsoft Los Angelesbe is meghívott az E3-as sajtókonferenciájára bemutatni a The Witcher 3-at, de a játék rajongói nem játszhatnak az új konzollal novemberben. Ott, ahol valóságos kultusz övezi a Sapkowsky által megálmodott univerzumot? A fejlesztő éppen egy étteremben hallotta a hír, miszerint novemberben csak 21 ország kap a next-gen konzolból, s Lengyelország is kimarad a jóból. A The Witcher 3: Wild Hunt ott készül, ahogyan Tomasz Gop szerepjátéka, a Lords of the Fallen is. Még szerencse, hogy mindkét lengyel alkotás 2014-ben jelenik meg, valamint PC-n és PS4-en is napvilágot látnak.

Ami viszont biztos, az Eurogamer magazin lengyel és portugál részlege megkereste a témában az ottani Microsoft-képviseleleteket, akik megerősítették, hogy az Xbox One ezekben a régiókban csak 2014-ben jelenik meg. S mi a helyzet velünk, magyarokkal? Könnyű kitalálni...

"Nincs interneted? Vegyél Xbox 360-at!"

Az is nyílvánvaló, hogy 24 óránként egyszer online ellenőrzés szükséges a játékok futtatásához, ha a procedúra sikertelen, nem tudunk majd játszani, míg újra nem kapcsolódunk. De mi a helyzet az olyan konzoltulajokkal, akik nem rendelkeznek tartós internetkapcsolattal, mert katonák, vagy a városukban nincs fejlett infrastruktúra? Don Mattrick Xbox-vezér szerint "vegyenek egy Xbox 360-at". A Gametrailers interjújában a következő kijelentés került véletlenül (?) adásba: "Ha nincs interneted és egy offline eszközre vágysz, van egy termékünk a számodra ezt úgy hívják, hogy Xbox 360."
Mattrick úgy véli, az Xbox One-t "játékosok tervezték játékosoknak" és hosszú távon a fenti ellenőrzési metódus be fog válni: "amíg nem használjuk, addig nagyon nehéz megérteni, hogy az online rendszer milyen előnyökkel jár". Olyan terméket alkotnak, amit az emberek "szeretni és ölelni" fognak. 
129.
129.
#127: Nem fognak szerintem rosszul járni, kapnak egy jó kis játékgépet. Meg az is jó lesz, hogy még több magyar lesz a multikban.
128.
128.
soap mactawish1982
hát én is áttérek a ps4 re az tuti!!pedig soha nem volt ps3-sem!de ez durva amit a kedves ms akar ránk erőltetni!!itt az ideje váltani nekem is!!ms meg kapja be!!
127.
127.
gyerecske
Úgy néz ki a generációváltással több Xboxos fog áttérni PS-re,a PS3-asok valószínűleg maradnak a PS4-nél.
126.
126.
teng márk
én akkor inkább veszek asziszem egy ps 4 de az is xbox one-ba nem is voltam olyan biztos.meg eddig ugyis xbox om volt most kiprobálom a ps-t
121.
121.
Pain
#116: Hát baromi szarul taktikáznak. Ebből egyedül az usában és a briteknél van esélye. A többi országban megeszi a ps egy laza reggeli gyanánt. Legalábbis európában.
120.
120.
game dawe
xbox aratott 2012 ben 13-14 PS4 fog .
119.
119.
Quichas
Én eddig boxos voltam de tuti PS lesz a következő.
Kinect meg médiakutyafa**a, eddig is meg voltam nélküle akárhogy is van hozzáférésem (Londonban élek).
Én játékra veszek konzolt nem tv nézésre. Ha meg testmozgásra vágyom kimegyek a szabadba és nem a tv előtt fogok bohóckodni (bár lehet túl maradi vagyok).
117.
117.
Bred
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/agy38x1_700b.jpg
116.
116.
Csoki80
Már előre látom, hogy gazdagék pici fiacskája arra feszít majd, hogy neki van új gépe s valami vpn mögül fogja nyomatni :-P

Amúgy mekkora király már az ms.
De most tényleg nem azért mert boxos vagyok. (naa nem olyan bokszos more)
Mindíg az volt a bibi, hogy még nincsenek felfutva a gyártósorok s nagy a várakozás a gépek gyártásánál, na most ezt diplomatikusan elintézte :-)
Király országok előre csicskák hátra......

De nem is hiszem el ez hülyeség ???
360 nál is háromhavonta költöztetheted az accodat, gépedet más országba.
Én ugyan itt lakok, de tegyük fel kimennék killfődre akkor vehetnék oda is one-t???
Csak nem.........
115.
115.
#114: http://m.cdn.blog.hu/na/napigeek/image/11_05/skynet.jpg :D
114.
114.
akifourteen
A microsoft uj neve Skynet. T-100 as modell=xbox one.
111.
111.
guitarlord
#110: Ez talán nem lesz, ha csak nem fog a X1 a becheck-en kívül is kommunikálni a szerverrel. A becheck esetén pedig a MS álláspontja szerint (persze ki tudja, hogy mi az igazság, majd a hozzáértő emberke megerősíti ezt/cáfolja) kilobájtokról lesz szó....Abba azért egy HD kép a szobádról nem fér bele, hangfelvételből csak másodpercek, de a leendő X1 tulajoknak (annak az 1-nek xD) nem árt ha tényleg átnézi, mit is csinál a kis doboz, amikor épp nem tégla egy netkimaradás/szerverleállás miatt....xD

A 21. század legnagyobb poénja eddig az X1! :D
110.
110.
Sun9us
Én már előre látom, hogy mi fog történni. Egy hozzáértő emberke, egy kis dobozkát köt az xo, és a router közé, és vár. Egy szép napon, jelez a dobozka, hogy ismeretlen ip-címre, egy gyanúsan nagy videó file-t töltött fel, `` kikapcsolt,, állapotban. Internet felháborodik, Anonymus felháborodik. Betámadják az Ms szervereit, és legalább egy hétre pihizni küldik. Így több millió konzol, porfogónak lesz jó, ismeretlen ideig.
Szép új világ. Sőt, illendő tapsolni is hozzá.
Viszlát box, hello ps!
(Egy xbox 360 user a kezdetektől.)
109.
109.
Trapyd
#95: http://www.gamekapocs.hu/tag/trapyd/blog/3972/garanciaval_csalnak_a_kereskedok

Innen.
108.
108.
kopic
#104
A Microsoft reszerol ez azert tenyleg kibaszas, hogy Lengyelorszagban (ami nem egy kis orszag) nem jelenik meg iden, de Ausztriaban v. Belgiumban igen.:O Ezt nem ertem, komolyan. -.-
107.
107.
metercsiken
#106: Bocs nem a #96-tól kérdem, hanem a #101-től!
106.
106.
metercsiken
#104: Az nem baj, ha von_Wolf máshogy látja, és ezt megosztja velünk, elvégre nem kell mindenben egyet értenünk!
Az a baj, ahogy teszi( sokszor )!

#96
Én sem barlangban élek,de "csak" egy mobilnetre futja( más nem is lehetne ), amit rádugtam ugyan a Ps3-ra....de semmi!
Nem ismeri fel, vagy nem tudom mi lehet a gondja, nem nagyon értek az ilyesmikhez.
De akkor most mi van....semmi, mert nem kell hozzá net! : )
Viszont ha kérné( XONE ), akkor megszívnám!

Nem vitatkozni akarok, csak tényleg nem tudom, hogy most az én esetemben mi van!?
Ha most a Ps3 a rossz, akkor miért nem ír ki valamit?( most próbáltam volna ki először így mobilnettel )
A net a laptopon tökéletes, szóval passz?
Ha csak beállítási probléma, nem szóltam( de akkor sem tudom mit kell tennem ), bár még akkor is ott a kérdés mennyi adatot emészt fel a kapcsolt, mert nálam véges(10 GB )?


105.
105.
NoRush
Fanboyok... mi lenne, ha nem mosnátok tovább a saját agyatokat?

Az Xbox One egy ócska büdös szar. De jó, tömjétek a fejecskéteket azzal, hogy ez hű de milyen jó médiacenter gépezet. Tele minden csupa jóval, extra szolgáltatásokkal, hűha! CSAK JAJJ DE NAGY KÁR, HOGY TE EZEKBŐL SOHA SEMMIT NEM FOGSZ MEGKAPNI. Ezt MI, MAGYAROK csak és kizárólag játékokra tudjuk használni, na jó meg még talán 1-2 puritán netes hülyeségre, ami 2 forintot nem ér alapból.

De jó, nektek Xbox One kell +100€-s árral, ronda dizájnnal, ostoba megkötésekkel... remek szórakozást!
104.
104.
na hát ez ennyi.
biztos tetszik a lengyeleknek ez a "váratlan" fordulat. fejlesztenek egy játékot, sok a rajongó rá, sokan szeretik az xboxot. mégse jelenik meg, mert a m$ nem ütemezte be. ehhez csak gratulálni tudok hülyék. :D

#54 te meg nem értem minek kommentelsz. akármi is a véleménye akárkinek, neked mindig ellenkező. kvjól kifejted, de mégis mire jó ez? hahóóó
m$ nagyon, kib*szottul k*rvára elqúrta az egészet. minden épeszű ember látja, főleg az aki kimarad a startból.
nagy piacokat buknak mert kontrollt akarnak a megjelent régiókban. én megértem hogy kell a kontroll, de ez tipikus m$. windows8 dettó, windows oprendszeres telók dettó.
és nem azért mondja mindenki, hogy szar, mert épp nincs jobb dolguk.
tényleg szar, egymilliárd légy nem téved ezúttal sem.
103.
103.
Gora
Vegyek 360-at, vettem nem is bántam meg, ahogy a psx-et, és a ps2-t sem. Én megleszek a One nélkül az biztos. :D
102.
102.
IAppearMissing
#101: Valóban? Tehát nincs jogom ahhoz, hogy kifejtsem nemtetszésem amiatt, hogy szerintem a ms rossz irányba tart a konzoljával? Mert az fröcsögés... önérzetes, magyar fröcsögés... Tudod mi nem önérzetes magyar fröcsögés? Pl. ez a videó:
http://www.youtube.com/watch?v=ryB-hdtpQRw
Hoppá... lehet nem csak a balkáni csóró tolvajok elégedetlenkednek?
101.
101.
greenmelon
#96: Csupa olyan személy fröcsög a konzolról, aki amúgy se venné meg, csupa olyan dolgokról amik a mindennapokban fel se tűnnek. Az emberek többsége nem barlangban lakik, ergo van állandó internete. A pénzesebb országokban (tehát ahol potenciális vásárlóréteg van) a játékokat megveszik a boltban, nem pedig az ismerősöktől kérik kölcsön. A kinectet ki lehet kapcsolni vagy kihúzni a konnektorból, sőt, le is takarhatod valamivel és akkor biztosan nem fog figyelni (bár emiatt hisztizni, abban a korban ahol az átlagembernél állandóan van valami megfigyelésre alkalmas kütyü, több mint nevetséges). A becsekkolás a háttérben zajlik, hozzá se kell nyúlnod. Arról kár spekulálni, hogy mi történik szerverleálláskor, mert egyrészt 24 óra, másrészt biztosan van erre az esetre is "vésztervük".

A gond itt a rohadt nagy, tipikus magyar önérzet a nagy büdös semmire, amire jó példa a kommented első két mondata. Olyan dolgok miatt hisztiznek itt sokan, puszta önérzetből, amiket a mindennapokban nem is tapasztalnának.
100.
100.
avus
Nekem most Xbox360-am van, se a következő egy gamer PC lesz... hoppá!!! :DDD
95.
95.
daneelolivaw
#86: ezt amúgy honnan tudod hogy hamísítvány? megnézem már, mi van az én garimmal, mert én is olvsóbban szereztem konzolom, mint 576ban,media marktban,stb. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...