Napi WTF: A NAV letiltotta a Steamet

  • Írta: zoenn
  • 2014. augusztus 6.
  • Hír
Link másolása
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tényleg komolyan gondolja, hogy elérhetetlenné teszi a különféle online szerencsejátékkal foglalkozó külföldi weboldalakat. Ezúttal a Steamre csapott le a magyar inkvizíció.

Néhány vidéki internetszolgáltató előfizetője azzal szembesült a mai napon, hogy nem tudta megnyitni a Valve online disztribúciós rendszerét, helyette egy szörnyen diplomatikus ablak tájékoztatta a pórul járt felhasználót arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.szerencsejáték-szervezéséről szóló törvény alapján a Steamet hozzáférhetetlenné tette.

Több játékos adott hangot panaszának a Facebookon keresztül. Az eset érthetetlen: a Steamen ugyan vannak különféle pókerjátékok, ám valódi pénzt egyáltalán nem lehet keresni velük. Bár néhány játékban szerezhetünk olyan ingame tárgyakat és kártyákat, amiket aztán eladhatunk a rendszeren belül, de az így nyert jövedelmet csupán digitális játékokra és egyéb tartalmakra fordíthatjuk, készpénzt nem csinálhatunk belőlük.

Az Index megkereste az egyik vidéki szolgáltatót az esettel kapcsolatban, akik csak annyit árultak el, hogy "a szolgáltatók nem önhatalmúlag tiltják le a sportfogadási és szerencsejátékkal foglalkozó oldalakat, hanem a NAV-tól kapott lista alapján".

A NAV Szerencsejáték Felügyeleti Főparancsnokságának Főosztályának listájában egyébként nem szerepel a Steam, így bízzunk benne, hogy csak átmeneti hibáról van szó.

115.
115.
Akee92
UPDATE: Szerencsére orvosolták a dolgot, valóban valami félreértésről lehetett szó, mind a NAV, mind a szolgáltató részéről. Hála a jóégnek, mert kicsit azért ráparáztam amikor szembe jött ez a cikkben is szereplő üzenet, hogy 90 napra elveszik a játékaimat... :D
114.
114.
Akee92
Vidéki szolgáltatónál vagyok (Tarr Kft.) és ahogy a cikket olvastam, elsősorban a vidéki szolgáltatókhoz tartozó internetfelhasználókat érinti a dolog :/
112.
112.
Akee92
Énis baromságnak tartottam az egész hajcihőt, egészen a MAI NAPIG, ugyanis a minap újra akartam rakni a Steamet, és amikor a kliens letöltőlinkjére kattintottam a hivatalos oldalon, betűről-betűre ez az üzenet fogadott... Így most, mivel magát a klienst nem lehet a régiónkban telepíteni, ezért a fiókomon lévő 91 játék is egytől-egyig elérhetetlen (ha jól értelmezem akkor 90 napig!!!)...
Nem kenyerem a politika, és nem szoktam politizálni soha, de itt már konkrétan arról van szó, hogy a kormány pofátlanul átlépi a magántulajdon és a magánszféra határát. Ugyanis azok a termékek amikért én fizettem, és a tulajdonomat képezik, most az ő jóvoltukból elérhetetlenek számomra, engem károsítanak meg azzal hogy 90 napig nem jutok azokhoz a szolgáltatásokhoz amikért pénzt adtam!!! De a lényeg hogy "Magyarország jobban teljesít!..."
és persze megint a becsületes fogyasztókon csattan az ostor... utána meg mindenki sír, hogy PC-n folyton megy a warez, hát ha ez így folytatódik menni is fog, és szépen költözök át konzolra!
108.
108.
randall13
#107: A könyvtár független az áruháztól, szóval ha épp túl is van terhelve az összes szerverük (ami nem túlterhelés, hanem szimplán szar a renderelő motor, lol), a játékokat akkor is el lehet érni. Akár offline is. Egy pillanat alatt. A frissítés is magától lejön a háttérben, szóval még azzal sem kell szarakodni. Kiválasztod a játékot és megnyomsz egy gombot. Ennyi. Természetesen .von_Wolfnak ez nehézséget okoz, gyanítom a két lépés túl sok komplikációval jár. Hozzá képest egy vödör szén atomvillanás, de ezt már megszokhattuk. De amíg ő itt van, legalább biztonságban van az internet népe.
107.
107.
Unknown
.von_Wolf nak van maximálisan igaza. Azért hagy döntse el az ember hogy a telepítésnél szeretné e a játékot hozzáadni valamelyik szaros klienshez. Nekem is lassan tölt be mindent amugy, haverjaimnak is. Dehat PC Sztím FTW! Inkább megyen Halozni, ahhoz nemkell kliens. Písz ;)
105.
105.
Extol
Fúú de mák T-home nincs benne, amúgy gyomorforgató büdös egy ügy, az embernek hányingere támad az ilyesmitől miközben a bicska likat vág a zsebén
101.
101.
A hír alatti hozzászólásokban benne van MINDEN, ami miatt gyűlölök itt élni! . . . (A hírben is, lol)
99.
99.
DON GONDOCS
Ezért kell Utorrent klienst használni, a steam meg az mmo játékok futtatására jó.
98.
98.
SLi
#54: mert itt nem idióta a lakosság majdnem száz százaléka, ugye? ami ebben az országban folyik napi szinten az a magyarok kiemelkedő intelligenciájáról tesz tanúbizonyságot ?
ezért ilyen fasza élhető kis ország ez, ugye?
egyébként az lenne a ha nem basznátok el...
ronda nők mi? legalább az előítéleteiddel legyél már tisztában az az UK nem az USA
egyébként nem kell biztatni senkit, menekül innen már mindenki aztán itt maradtok egymásnak a cigányokkal, meg is érdemlitek majd
92.
92.
Szabby999
#48: "Abbol a szempontbol nem rosszak a dohanyboltok, hogy munkahelyet teremtenek... "

AZTAKU..A...Tudom, hogy off, de váázzz.... Vannak-e szavak ilyen orbitálisan arcpirító ostobaságra...?

Nézz már utána kiscsillag, légy oly' kedves, hogy az új rendszer beállása országos szinten hány ezer ember (trafikosok, boltosok, stb.) munkájának megszűnéséhez vezetett.

Eszem megáll komolyan...
80.
80.
TheAxySnaker
Magyaroszág én így nemszeretlek! Föleg nem a NAV-ot
78.
78.
greenmelon
#69: Ki nem szarja le, hány éves vagy? Másokat a kora miatt degradálni tipikusan olyan dolog, hogy (idézlek) "balfasz, csokott idiotak hanytorgatjak fel amikor mar habzo szajjal a foldon fekve rangatoznak mert nem tudnak mit reagalni." Az meg már megint csak a te szegénységi bizonyítványod, hogy a "nyári szünetben otthon taknyukat verő kis pöcsökkel" vitatkozol 40, vagy tudom is én hány évesen. :D
73.
73.
#69: C64en amiga szoktam meg 20 eve ( te akkor meg beszartal valoszinuleg) igy a gepelest es igy megy gyorsan.
72.
72.
#67: Aztakikurtbaszottkurva.
Mi van ujra bezart a lipotmezo?
70.
70.
Ecneb
#68: Elég sokban van igazad, de könyörgöm meg tudnál fogalmazni egy mondatot úgy hogy senkit nem erőszakolsz meg benne?
69.
69.
#56: Arra irtam jogy porfeszkezel baszki. Akkor az biztos jobban tetszne.
Akkor huzzal a faszba ki innen.

Ezt az ekezet meg, helyesiras dolgot meg hagyjuk mar baszki. Ezt a balfasz, csokott idiotak hanytorgatjak fel amikor mar habzo szajjal a foldon fekve rangatoznak mert nem tudnak mit reagalni.
Neked is leirom. Melo van, nem kis pocs vagyok akia nyri szunteben otthon veri a taknyat mint te. C64en amiga szoktam 20 eve ( te akkor meg beszartal valoszinuleg) meg a gepelest es igy megy gyorsan.
Aki nem tok retardalt akkor nem jelenthet neki gondot.
68.
68.
#57: Meg olgvasni sem tudsz basszad meg :D
En ezt irtam.
"A steamet is baszatni kell a sebessg beallitast, hogy ugy gondolja gyorsab dvdrol, es telepuljon onnan (mindig gyorsabb a dvd csak seggbarom es o nem ugy latja)."
Nem a steamrol irtam hanem az originrol, hogy sehogy sem lehet.
66.
66.
Danikika94
#35: Hát ha az megtőrténik akkor már most élesítem a LOIC ágyúmat hogy benne legyek :)
65.
65.
anarchoid
#64: ugyerted nemtudjak ellopni a politikusaink.... hat en nem forgolodok emiatt egesz este almatlanul ...

64.
64.
Henry82
#48: "csak annyi, hogy kiviszik a penzt az orszagbol, de minden multi ezt csinalja"
Viszont a multik törvény által kötelezve a hasznuk x százalékát kénytelenek helyi infrastruktúrafejlesztésre költeni (lásd Audi), amíg pl a Steam-en elköltött pénzedből egy fillér haszna nincs az országnak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...