Áfacsalással gyanúsítják a Konzolok Szervizét

  • Írta: Shifty
  • 2014. december 9.
  • Érdekesség
Link másolása
Múlt héten kiszállt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Hunyadi téren található Konzolok Szervizéhez és teherautóra pakolták a bolt árukészletének egy jelentős részét. Úgy tűnik, az ügy hátterében kétmilliárdos áfacsalás áll.

Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, múlt héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megszállta a Hunyadi teret, s kipakolta a Konzolok Szervize raktárkészletét. Jelentős mennyiségű PlayStation 4-et és Xbox One-t pakoltak fel a teherautókra, s bár akkor még nem lehetett tudni, mi áll az ügy hátterében, mostanra körvonalazódni látszik, miért is vonult ki a NAV.


Az Index ugyanis arról ír, hogy a NAV egy közel kétmilliárd forintos áfacsalással vádolható bűnbandára csapott le, ami a jelek szerint a fővárosban működött, de közben több megyében is jelen volt, így az akció során öt különböző megyében csaptak le az ellenőrök.

A NAV oldalán olvasható közlemény szerint a következő módszerrel csalták el az áfát a bűnözők:

"A gyanú szerint az elkövetők az árut egy külföldi cég nevében közösségi beszerzésként belföldi nagykereskedőktől szerezték be számlával, nettó áron. Az így beszerzett termékek kisebb részét szabályosan értékesítették, azonban nagyobb részét a szlovák cég papíron fiktív cégeknek adta tovább. Ezek a „bukócégek” a nettó áron vásárolt áruk után állítottak ki áfás számlát, mintha azt megfizették volna, majd a termékeket webáruházaknak és vidéki kisboltoknak értékesítették."

A lefoglalt konzolok értéke eléri a 67 millió forintot.

48.
48.
l4cyk4
#37: Megoldás lenne, csak akarni kellene!

És újra:

https://www.youtube.com/watch?v=jWMNMt1RO6I
https://www.youtube.com/watch?v=4CZSrUIdfg0

Az megoldást az ilyen emberektől kell várni, mint Jacque Fresco és nem a bugris politikusoktól, akik a pénzügyeken kívül nem sok mindenhez értenek. Amíg a pénzt használjuk a javak elosztására, addig a bűnözés burjánzani fog a társadalom minden rétegében!
47.
47.
tundrish
#45: Nem, a szégyen az, hogy valaki olyan hülye, mint te...
45.
45.
WeeFeeri
Ők adják magyarországon a legjobb árakat. Persze ezért a köcsög konkurencia felnyomja őket majd a navosok jól elkarácsonyoznak a lenyúlt cuccokból. Szégyen ez az ország tényleg. Legközelebb mennek a kika-ba hogyha bútor kell a navos pöcsök új házába?
39.
39.
pszihoapu
#38: jah, megigerted geco, nincs visszajaccas... kivancsi vok a holnap reggelre amikor meloba indulok/indulsz.
38.
38.
pszihoapu
#35: en elegge belelatok. a kormanynak dolgozok. de kapjak be a faszomat! holnap reggel felkopok es ala allok. de tenyleg!
37.
37.
Norbiii
#35: "Nem is kevés", ezt tessék képletesen érteni, 2-3 éve kiléptem a politikából, de visszatérek. :)

A korrupció felszámolása meg bitang nehéz dolog. Sokszor a pénz beszél kutya ugat, érdekek ütköznek érdekekkel, sajnos erről rengeteget lehetne beszélni.
35.
35.
Norbiii
Azért azt tisztázzuk, hogy aki hangoskodik hogy mennyire ért a politikához és látszólag próbál okos dolgokat mondani, attól még nem biztos hogy ért is hozzá. xd

A másik: Az ügyünk úgymond Amerikával eléggé bonyolult, igen nagy látnoki képesség kell ahhoz, hogy valaki ezt innen a gép mögül tutira vegye, ezért maradnak a találgatások.

Nem tartozom a politikai elithez, jelenleg nem vagyok politikus, de van politikai múltam, nem is kevés (nem a parlamentben ültem, de célom!).
34.
34.
GAMEROD
...persze már az elítélendő ha valaki százmilliós nagyságrendben űzi a sportot. De azért egykét politikus cégét is megvizsgálnám.
33.
33.
GAMEROD
Ha nem szednének brutális mértékű adókat minden területről akkor talán nem sunnyogna mindenki a kiskapuk és az adóelkerülés után. Ha azt veszem alapul hogy az ember már úgy kapja meg a fizetését hogy annak 30 százaléka levonás és amit abból vásárlok még abból is lejön az áfa meg a jövedéki adó akkor ott tartok hogy nem magamnak dolgoztam hanem az államnak. Cserébe a "jó" állami szolgáltatásokért. Nem nehéz ma már utcára kerülnie a magyarnak. Elég csak elveszteni a munkát, mert már segítség sem nagyon jár az állástalannak. Egy állásra pedig több száz jelentkező van.
32.
32.
Gamerdavid
Mert nyilván Ildácska meg a kompániája nem korruptak, csak egy kicsikét. jól is tették! Ilyen kis pondró kukacoknak a halál se fizetne adót. Főleg hogy már mindenki tudja mire költik a befolyt pénzt.
27.
27.
pocok6464
Magyarországon a ksz és a konzolvilag volt a legnagyobb konzolokkal foglalkozó cég. Nem tudni mi lesz a vége de lehet hogy majd csak a konzolvilag fog maradni. Majd meglatjuk mit fog houni a jövő. A remény hal meg utoljára. Ezért kell vasarolni kissebb boltokba a CC a király
26.
26.
tundrish
#25: Most tényleg ennyire debil ez a balkáni koszfészek? Tehát a megoldás nem az a navos mutyira, hogy elzavarjuk őket, hanem, hogy tapsolunk, ha más is lop nagy összegben.
Nem gondoltam volna, hogy valaha ezt mondom, de Kertésznek lehet mégis igaza volt, ez egy genetikusan alattvaló nemzet. Azt szereti, ha lopnak tőle. Minél többen annál jobb...
25.
25.
anarchoid
#22: te vmit beneztel usa nem ezert van kiakadva rank, hanem azert mert NEM vizsgalja a nav a sajat erdekszferajaba tartozo ugyleteket... tehat akiket te maffiozozol azok pont a NAV -osok ;) 2milliardra ramozdulnak 100 es 1000 milliardosok meg seftelhetnek tovabb , mert vedve vannak.

Tudod : "Ne lopj! az allam nemturi a konkurenciat!"
24.
24.
pocok6464
A konzolvilag es az 576 ugyan azok az 576 reg csodbement és ők vették meg.
22.
22.
tundrish
Sok debil kis majom, védjétek még a nagy összegben áfát csalókat, mert az olyan jó sport. Igaz, hogy az USA pont emiatt van kiakadva ránk, hogy az összes bizniszünkben sikeresen áfacsalt termékeket értékesítünk, miközben a hivatalos csatornák képtelenek ezen az áron árulni. De örüljetek vérpistikék, sőt tapsoljatok, hogy néhány maffiózó ezeken a boltokon is szakított néhány száz millát. Mindezt csak azért ,mert a nav is mutyizik. Nektek balkáni lúzereknek nem elég, ha egyvalaki átver, imádjátok, ha mindenki...
20.
20.
Vincenzo
Biztos sok nav-os szülő akart a gyerekének xboxot meg ps-t karácsonyra, hát elmentek bevásárolni.
19.
19.
daveluis
18.
18.
valti61
szerintem csak a konzolvilág, a cd galaxis meg a 576 nem csal.
17.
17.
simon 555
Szlovák cégről beszélnek a közleményben, akkor már, hogy lehetne a KSZ?
Főleg, hogy ők köszönik szépen jól vannak és nyitva.
16.
16.
Attaca
Azért ez durva kategória, meglepett az összeg nagysága, azért akkor ők sem voltak kispályások. Csak nem voltak jó ismerőseik...
15.
15.
Exinor
#12: Mert a KSZ egy központi üzlet volt, a legtöbb budapesti és sok vidéki boltnak ö volt a beszállítója.
14.
14.
n_ben007
Azt hiszem ezzel Vida és társai karácsonyi ajándékai letudva... Fell dán keifei!!!
13.
13.
dzsiádzsó
Istenem bírom ezt a sok politikai ömlengést itt :D persze a legtöbbnek fingja nincs arról, hogy működik a politika, mi és miért történik :)
Lehet szidni a mostani sleppet (sőt kell is) de mégis mi lenne jó? Az előző? Ők jelenleg börtönben vannak, akik meg maradtak hát :D Vagy esetleg szavazzak az orosz kémpártra a jobb szélen :D
Ugyan már srácok, na és miért nem emelkedik ki valaki a tömegből akkor és áll az élére a népnek, ja mert senki sem fedhetetlen, amúgy meg odakerülve ti is lopnátok, ahogy szerintem itt a fórumon is kb. mindenkinek megvannak a maga kis mocskos dolgai.
Konzolok szervize lopott, csalt, hazudott, megkárosított minket is, most őket elérték, könnycseppjeim azóta is hullanak, szegény ártatlan bűnözők kénytelenek szarul élni abból, amit eddig összeloptak (nyilván éhezés lesz). Az hogy felfelé meg mi van, az ami eddig is volt, ami most is van és mindig is lesz. Ez nem menti fel a többi bűnözőt, vagy jobb lenne a szabad a lopás rendszere? :D
12.
12.
Stranger
Van 1000 másik üzlet, most ez miért olyan érdekes?
11.
11.
Csoki80
#2: Amit szabad Jupiternek..... Ez így volt és így is lesz....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...