Régiózárasak lettek az orosz steames játékok?

  • Írta: zoenn
  • 2014. december 18.
  • Hír
Link másolása
A Valve minden bizonnyal a platform védelmére hivatkozva régiózárassá tette orosz és a FÁK játékkínálatát. Ezzel az intézkedéssel a cég az orosz kézből szerzett olcsó steames kulcsokat és gifteket akarja visszaszorítani.

A NeoGAF éles szemű fórumozói kiszúrták, hogy a orosz steames játékok régiózárasak lettek, ezzel a nyugati felhasználókat megakadályozzák abban, hogy az orosz kézből olcsó kulcsokat és gifteket szerezzenek. Korábban úgy volt, hogy egy adott cím a Steamen 40-60 dollárt kóstált, de ugyanennek a játéknak az orosz verziójához lényegesen olcsóbban juthattunk az erre szakosodott weboldalakon.

Ha a saját régiónkon kívülről származó játékkódokat vásárlunk, előfordulhat, hogy a jövőben nem fognak működni, kivéve akkor, ha erre jogos indokunk van - elköltöztünk, vagy ilyesmi. A régiózár már a brazil és indonéz területre is vonatkozik.

Nem ez az első változás, amit a visszaélések elkerülése miatt hoztak. Átalakult a gift-rendszer is, így ha ajándékba veszel egy játékot, azt 30 napig nem cserélheted el más javakért a Steam rendszerén keresztül, az ilyen formájú kereskedelemmel ugyanis visszaélések történtek.

31.
31.
patka21991
#29: Ez vicces lenne, ha így működne :D Veszek egy Samsung TV-t a Tescoban, garanciális időn belül elromlik és vihetem vissza Dél-Koreába... :D
Amit írtál, annak még folytatása van. Margit nénitől kéred az új tejet, mivel tőle vetted. Ezt követően Margit néni a romlott tejet vissza adja annak akitől szerezte.
30.
30.
patka21991
Ha nincs más megoldás, akkor ajánlom figyelmedbe az Európai Fogyasztói Központot. Ők talán tudnak segíteni, ha vonatkoznak rájuk az Uniós jogszabályok. Ez abban az esetben léphet fel, ha régiókra van osztva a Steam Store és mi az EU-shoz tartozunk.
29.
29.
biohazard rex
#24: A steam supportot ebben az esetben tök felesleges hibáztatni, mert ők csak továbbították a uplay által kiállított kódot. Kb olyan, minthogy veszel egy doboz tejet Margit néni sarki boltjában, ami romlott és azt várod, h Margit néni adjon neked új tejet...
28.
28.
randall13
Zuhan a rubel árfolyama, elég sok veszteség érte volna a fejlesztőket és a Valve-et is, ha nem teszik régiózárassá.
21.
21.
Raam989
#19: A következő leveledbe írd bele azt is, hogy ha nem történik előrelépés, akkor jogi útra fogod terelni az ügyet. Azonnal segítőkész lesz mindenki...
19.
19.
dcba
Azzal nincs baj, ha probaljak megvedeni a beveteleiket. En total egyetertek azzal, h egy jatek ami jo es rengeteg munka volt benne es rengeteg ment el marketingre ne vesszen el, mert az oroszok ugyeskednek.

De az verlazitonak tartom, h en steamen vettem meg a Far Cry 4-t es amikor Uplayen be akartam aktivalni akkor kaptam egy uzenetet, h a kulcsom bannolva van. Irtam az ubinak akik irtak, h beszeljek a steam-mel. Irtam a Steamnek, h akik valaszoltak, h beszeljek az ubival es ez igy megy 3 hete es mindketten szarnak arra, h en elvesztettem 60 eurot. Ilyenkor erzem azt, h a tesom aki lewarezol mindent mennyivel jobban csinalja mint en aki egy vagyont koltok jatekra mert nem szep lopni. De ilyenkor ez nem lopas, h a steam elfogadja a penzem es aztan nem kapok erte semmit??
18.
18.
Extol
#17: jaah azzal szívás a ban
17.
17.
fekete kobra
#15: Vákuumos Pénisz Növelő.
15.
15.
Extol
Még mindíg nem tudom mi az a VPN, valaki egy két szóban?
6.
6.
a3a
#4: Ez azért mondjuk egy egész érthető lépés
4.
4.
Extol
Megint a pénz miatt van a kavarás
3.
3.
crytek
Úgy néz ki nem elég nekik a napi xx millió dolláros bevétel. :(
Szomorú ez nagyon mert a game-ek 95%-ot így szereztük be kb.

VPN meg bann esélyes és pár játékért nem kockáztatom meg a 770db-os készletem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...