Nem kell DirectX 10 a Halo 2-höz

  • Írta: Daks
  • 2006. május 30.
  • Érdekesség
Link másolása
A napokban parázs vita alakult ki itt a GK-n a Halo 2 majdani operációs rendszer és grafikus kártya követelményeiről, melyet ideje most rendbe tenni.
A napokban parázs vita alakult ki itt a GK-n a Halo 2 majdani operációs rendszer és grafikus kártya követelményeiről, melyet ideje most rendbe tenni.


A Bungie.net éppen jókor frissült, ugyanis választ ad néhány kérdésünkre. A cég hivatalos honlapján olvasható, hogy a Halo 2 valóban csak Windows Vista operációs rendszer alatt fog elindulni, de a futtatásához nem kell majd DirectX 10-es kártya, elegendő lesz a napjainkban is kapható átlagos, DX9 kompatibilis gyorsító. Nos, ezek szerint InGen-nek és Ca$h-nek volt igaza, akik most biztos fülig érő mosollyal olvassák a fejleményeket... :)
15.
15.
wasaby44
a hozzászólásotokat most nem olvasom el mer nincs kedvem szal ne nézzetek hülyének kérdésem végett...szal ha a Halo 2 nem akar DirectX10-et, akkor minek Vista hozzá???? xD hülyék ezek de nagyon....
14.
14.
fear14
meg van a the goshfater, érdekel valakit? irj ide és elküldöm:)

Aláirás:F.E.A.R.

13.
13.
Ca$h
Nézd Drago, te szerintem még ágyba pisiltél, amikor Bill bácsi akkora hatalmora tett szert, hogy kifejezetten rákényszerítette a játékpiacot arra, hogy mindenki Windows-t használjon. Az emberek kénytelenek voltak Windowsra váltani különben nem tudtak semmivel sem játszani. Rengeteg cég emiatt csődbe ment és fel lett vásárolva, számolva. A legtöbb emberben még ott él ez a gyűlölet, amit ez a lépés szított, és át is adták a fiatalabb generációnak, akik igazából nem is értik, hogy miért utálják a winfost. Régebben meg direkt rossz is volt a winfos, tele volt hibával, hogy mindig ki kelljen hívni a szervizeseket hozzá és még sorolhatnám... Ezek a dolgok azóta sem változtak meg. Az emberek nem szeretik, ha rákényszerítik őket valamire. A Vista megjelenésével csak idő kérdése lesz, míg mindenki megint rá lesz kényszerítve valamire, amit nem feltétlenül akar. Teljesen más lenne az emberek véleménye erről, ha lenne választási lehetősége. Érted már mi a csízió?
12.
12.
skiz0
osztom a véleményt DragoMan... de azért a Vistás-sírásra lehet oku(n)k talán...
11.
11.
Drago
Nem unjátok még ezt a sírás-rívást??? Mert nekem már tele van vele a ..... Mindenki sír, hogy milyen szar mert váltani kell Vistára, meg nem fog menni a gépén, meg miért xbox-only a halo, stb, stb, stb. Ha valaki kicsit utánanézne, nemcsak az Aero lesz újdonság az új windowsban. Egyébként is lefogadom, hogy az itt lévők több mint 90%-a windowst használ, közben megszapulja, hogy milyen szar.

Párhuzamot vonnék azzal amit már InGennek is próbáltam mondani anno. Hogy a francba lehet valakinek kiforrott véleménye valamiről, amikor még nem is látta a terméket, legyen az a PS3 vagy a Vista.

Kezd inkább divatba menni, hogy állandóan szapulni kell a Microsoftot. Ugyanezt csinálja mindeki... pénzt akar keresni. Simán ki lehetne akardni azon, hogy miért PS-only az MGS-ok vagy FF-ik, de ezt valahogy mindenki elfogadta, érdekes...



Bocsánat a hosszú kirohanásért, de néha már betelik a pohár....
10.
10.
Ca$h
Crytek: Egyáltalán nem baromság, hiszen tavaly előtt karácsonykor, amikor a tesóm boxot akart venni egész (!!!) Magyarországon elfogyott, mert előtte egy hónappal jelent meg a Halo2, és ez csak mo. képzeld el mi volt más igazán jóléti társadalmakban. A Vistával meg laz lesz a gond, hogy eléggé nehéz lesz megoldani a feltört változat használatát... nézz utána a neten, érdekes dolgokat ofgsz találni!
9.
9.
Shid
A Microsoft ugyan azt akarja eljátszani a Halo 2-vel mint a Halo-val.

Ugyanis a Halo-t eredetileg csak Xboxra akarták kiadni, azért hogy ha a "kedves játékos" játszani szeretne a játékkal, akkor vegyen Xboxot.

Három évig kellett könyörögni, hogy ugyan adják már ki PC-re is.

A játék miatt sokan Xboxot vettek, de már három év után nem növelte az Xbox eladásokat, éppen ezért adták ki PC-re.

Most is ez a helyzet: Ha játszani akarsz a játékkal akkor vegyél

Widows Vistát. Talán megint három évet kell könyörögni, hogy kiadják a játékot Widows Xp-re?
8.
8.
Ca$h
Daks papa: Azt hiszem félreértettél legalábbis engem biztosan. Nem vagyok én egy olyan gonosz ember, aki örül a PC-sek nyomorúságának. Azt hiszem ismerhetnél ennyire. Többek között azért sem, mert én is PC-s vagyok többek között! :) Nomeg azért sem, mert én lennék a legboldogabb ember, ha mindenki megtapasztalhatná azt, amit én éreztem, mikor a Halo2 megjelenése előtt 1 hónappal letesztelhettem ezt a remekművet. De szerintem teljesen egyértelmű volt, hogy Bill bácsi mindent meg fog tenni azért, hogy minél több pénzt húzzon le rólunk. Erre jelenleg a legjobb terméke ami a piacon van a Halo. Szóval ne hidd azt, hogy örülök annak, hogy PC-s tesóimat megszivatják! Köszönöm!



Tisztelettel:

Ca$h bácsi
7.
7.
skiz0
najah, hát igaz ez is...
6.
6.
InGen
Ez tökmind1.. :) DX10 attól még kell hozzá, mivel a Vistában csak az lesz, a DX9 meg wrapperen keresztül megy. Tehát Vista kell, abban meg alap a DX10 ugye... a VGA-dat nem kell újítani annyi az egész.
5.
5.
skiz0
*erősködni



Daks, az meg egyáltalán nem csoda, hogy a DX10 szebb a DX9-nél, eleve, DX10-ben shader 4.0 is ott figyel majd...

szóval naná, hogy szebb :)
4.
4.
skiz0
FNorberto....tök ugyanezt akartam mondani, szó szerint...úgyhogy osztom a véleményed, a Vistát ugyanúgy nem ússzuk meg...



az lenne a jó, ha most nem azzal a fos Vistával tornáznának, szenvednének, hanem kiadnák XP-re DX9-cel azt jóvan...most nemtom mit kell húzni meg erősködi...
3.
3.
Daks
a directX 9 versus 10 -rol kepeket lathattok az EVE Online galeriaban. Ha 2 kép van egymás mellett, akkor a gagyibb a DX9, a jobba a DX10. Ott remekül lehet latni a kulonbseget



http://www.gamekapocs.hu/galeria/1835/EVE+Online:+The+Path+to+Kali
2.
2.
Diesel
Na ez az ami még a Vista kiadásáig szerintem változni fog, ugyani a PC történetében egy dolog volt eddig törvényszerű, hogy a szoftvereket mindenig a régebbi platformokkal is kompatibilissé kell tenni, hogy mindenki használhassa. Gondljátok lesz olyan ember, aki azért tér át a HIVATALOS XP-jéről egy HIVATALOS VISTA-ra csak, hogy elindítsa rajta a HIVATLOS HALO "-őt. Szerintem ebből lesz kevesbb és akkor nem éri meg a játék a fejlesztés kölségének felét sem.
1.
1.
FNorberto
De a kurva Vista még mindig kell neki!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...