A Blu-Ray lassítja a PS3-as Oblivion fejlesztését

  • Írta: fojesz
  • 2007. január 20.
  • Érdekesség
Link másolása
A The Elder Scrolls IV: Obliviont fejlesztő Bethesda srácainak állítása szerint a PlayStation 3-as átirat hegesztése nagymértékben körülményes a Blu-Ray technológia miatt.
A The Elder Scrolls IV: Obliviont fejlesztő Bethesda srácainak állítása szerint a PlayStation 3-as átirat hegesztése nagymértékben körülményes a Blu-Ray technológia miatt.

 

Bizonyára többen tudják, hogy az újonnan bevezetett Blu-Ray technológia a Sony számára többször is kemény fejfájást okozott már az elmúlt időkben. A hatalmas méretű lemezek nagy hátránya, hogy a PlayStation 3-nak illetve más lejátszóknak hosszú percekbe telik, míg a szükséges adatokat megtalálják a gigabájtok rengetegében.

Ennek okán például a játékok töltési ideje nagyon hosszú. A Bethesda ugyan próbál az esetleges várakozások ellen tenni, ám a fejlesztők állítása szerint ez nagyban lassítja és akadályozza munkájukat, hiszen minden fájlt kétszer tesznek fel egy-egy lemezre a gyorsabb olvasás érdekében. Többek között ez is közrejátszhatott abban, hogy az amerikai - november végi - premier el kellett halasztani márciusig, mikor is boltokba kerül Európában is a játék.

13.
13.
user1
Tartom a korábbi véleményem, és rendkívül nevetségesnek tartom hogy egy olyan gép képességeit bizonygatjátok, amit még nem is láttatok, (nem a képekre gondolok...) sőt, még csak nem is járt európában. Ezenfelül biztos vagyok abban is, hogy nem túl sok alkalmatok volt ps3 -ra fejleszteni, és hogy a BD lemezekkel kapcsolatban is csak a reklámszövegeket hallottátok. Mégis miért véditek ilyen bőszen azt az elbaltázott ps3 -at? Ha ennyi fejlesztő és piaci elemző állítja hogy több ponton is hibázott a sony. Mi zavar ennyire titeket?
12.
12.
Trishtan
Akkor nézzük az Oblivion elődjét. Szerencsétlen X-Boxnak is keleltt egy halom adatot mozgatnia, elvégre a Morrowindban is azt csináltunk, amit akartunk...
11.
11.
kanduhrka
Trishtan: lehet 8 éve gyors volt az a játék, de az Oblivionnak kb 300x részletesebb a textúrái, és a fizika.
10.
10.
Yakuza
Ez a hosszú percek duma nagy marhaság, egy Blu-ray filmet pillanatok alatt beolvas, de pl. a DMC4 is max 3 másodpercet tölt, ráadásul a vinyót is lehet használni a töltés gyorsítására, csak a fejlesztők bénák és nem tudnak optimalizálni.
9.
9.
norbi85
Na ennyit a nagy Ps3 -ról !!!!!!!!
8.
8.
Trishtan
A lejjebb említett Soul Reaverben is az akkori korszak legnagyobb területét járhattuk be kedvenc vámpírunkkal, és ott is egyfolytában olvasta a kis szürke ps-x a lemezt! És működött a dolog...
7.
7.
user1
Először is. Legtöbben itt csak annyit tudtok a blue ray lemezekről, hogy sok adat fér el rajta. A meghajtókról még annyit se, és máris kijelentitek hogy ez egy tökéletes technológia, és a programozók biztosan nem értik a dolgukat, azért tölthet hosszú ideig az oblivion. Megjegyezném továbbá hogy egy játék nem csak akkor tölt amikor loading képernyőt láttok, így az ezzel kapcsolatos megjegyzések is badarságnak minősülnek. Az oblivion nagyon sokszor használja a lemezt, mivel hatalmas a játéktér, és a nonlineáris játékmenetnek köszönhetően nem lehet tudni, mely programrészekre, objektumokra, textúrákra lesz szükség a következő alkalommal. Ráadásul egy konzol esetében a gép sokkal inkább támaszkodik az adathordozóra, mivel kevés memória áll rendelkezésre. Az olvasók sebessége pedig nem biztos hogy elegendő, és képes hamar megtalálni egy egy file -t a lemezen. Miért ne jelenthetne mindez gondot? Mert a sony készítette a ps3 -at? És? Ők nem hibázhatnak?
6.
6.
Trishtan
8 éve is volt olyan játék, amibe negy arab loading képernyő nem volt: Soul Reaver...
4.
4.
Hunner
#5 Tisztában vagyok vele, ezzel csak éreztetni akartam hogy szerintem absolút fölösleges a váltás. (Amugymeg Dual-layer DVD köszcsáhello)



#6 Előbb olvasd el a nevem még1x :D Az meg hogy a Bethesda emberei bénák lennének azt nem merném kimondani. Vagy te a haverjaiddal össze tudnál dobni egy Oblivion szintű játékot?
4.
4.
Hunner
Pedig esküszöm hogy mikor írtam akkor Constantin00 -hozzászólásátz nem olvastam, mégis ugyanaz a lényeg :)
3.
3.
Constantin00
De szeretem én azt, hogy itt annyi programozó zseni van. Gondolom bármelyikőtök kisujjból csinál egy Oblivion szintű játékot... Egyetértek veletek: nagyon gáz a Bethesda.
2.
2.
Hunner
De ha mindent 2* kell feltenni, akkor egy feleakkora méretű disc-en elég lenne 1* feltenni, az meg pont a DVD-szabvány. ^^

LoL -.-
1.
1.
Madd Dogg
na, ez volt az utolsó ütőkártyája a ps3-nak. gáz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...