19+-os besorolást kapott Dél-Koreában a Star Wars Outlaws

  • Írta: szlav
  • 2024. március 22.
  • Hír
Link másolása
A Star Wars általában nem a kizárólag felnőtteknek szóló filmjeiről vagy játékairól híres, ám akadnak olyan témák, amiket nem néznek jó szemmel a korhatár-besorolásért felelős szervek.

Mielőtt megijednétek (vagy megörülnétek), nem, nem a túlzott erőszak vagy a meztelenkedés miatt kapott 19+-os korhatár-besorolást Dél-Koreában a Star Wars Outlaws. Eddig is tudtuk, hogy a Ubisoft nyílt világú akció-szerepjátékában egy rátermett csempész pisztolyhőst fogunk alakítani, így azon sem lepődhetünk meg, hogy a karakterhez közel áll majd a szerencsejáték is. Nos, a GRAC bizottságának ezzel akadt némi problémája.

Dél-Koreában ugyanis rendszerint 19+-os besorolással illetik az olyan témákat megjelenítő videojátékokat, amelyek "antiszociális viselkedést, illetve vallási- vagy a közéleti morálra kártékony témákat" jelenítenek meg. A Star Wars Outlaws a játékban szereplő szerencsejátékkal érdemelte ki ezt a besorolást. Ne aggódjunk, valószínűleg nem arról van szó, hogy valódi pénzzel történő szerencsejáték kapott volna helyet a Ubisoft alkotásában - ennél jóval több esély van rá, hogy játékosként eltölthetünk majd egy kis időt a Sabacc-asztal mellett.


A Star Wars Outlaws még idén megjelenik PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...